Απαλλαγή ενοικίου πληττόμενων επιχειρήσεων και για τον Μάιο - Τι προβλέπει τροπολογία

Απαλλαγή ενοικίου πληττόμενων επιχειρήσεων και για τον Μάιο - Τι προβλέπει τροπολογία

Απαλλάσσονται και για τον μήνα Μάιο 2021 από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου -ίσχυε από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο- οι πληττόμενες από την πανδημία του κορωνοϊού επιχειρήσεις, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο σχετικά με την κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ακόμα θέματα σχετικά με τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα:

Ειδικότερα:

Επικαιροποιείται η περίπτωση χρηματιστηριακών συναλλαγών που διακανονίζονται εκτός Αποθετηρίου.Προσδιορίζονται εκ νέου τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που φέρουν την υποχρέωση καταβολής και απόδοσης του φόρου επί των πωλήσεων εισηγμένων μετοχών.Ορίζονται κατά περίπτωση οι κυρώσεις, πρόστιμα, τόκοι, βεβαιώσεις του οφειλόμενου φόρου πώλησης κ.λπ., για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη ή την ανακριβή υποβολή των δηλώσεων καταβολής και απόδοσης του εν λόγω φόρου.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια τροπολογία:

Παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2021, από 9 Μαΐου που ίσχυε σήμερα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεως φυσικού προσώπου ή εκπροσώπου νομικού προσώπου, για τη χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στην αποπληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ».Για χωρίς αντάλλαγμα μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων προς το Δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα, από δημόσιες υπηρεσίες που έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, επέρχεται αυτοδίκαια η εξάλειψη και διαγραφή των υφιστάμενων υπέρ τρίτων χρεών.Καταργούνται οι διατάξεις σχετικά με τη μη επιβολή φόρου σε κέρδη από πωλήσεις εισηγμένων μετοχών σε αλλοδαπά χρηματιστήρια ή άλλους διεθνείς αναγνωρισμένους χρηματιστηριακούς θεσμούς, σε εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω πολυμερούς μηχανισμού διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Άγιαξ – Ολυμπιακός: «Μην αγοράζετε εισιτήρια από ιστοσελίδες μεταπώλησης» - Το μήνυμα του «Αίαντα»
Άγιαξ – Ολυμπιακός: «Μην αγοράζετε εισιτήρια από ιστοσελίδες μεταπώλησης» - Το μήνυμα του «Αίαντα»
Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση για Τζόσεφ
Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση για Τζόσεφ
«Ο Ρόουζ είναι πιο αγαπητός στο Σικάγο και από τον Τζόρνταν» - Η δήλωση του Γκριν που θα συζητηθεί
«Ο Ρόουζ είναι πιο αγαπητός στο Σικάγο και από τον Τζόρνταν» - Η δήλωση του Γκριν που θα συζητηθεί
Australian Open: Στα ημιτελικά και έτοιμος να γράψει ιστορία ο Αλκαράθ
Australian Open: Στα ημιτελικά και έτοιμος να γράψει ιστορία ο Αλκαράθ
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved