Η καλή είδηση της ημέρας: Τεχνολογικός εξοπλισμός καταφθάνει σε δημόσια σχολεία σε όλη την χώρα!

Η καλή είδηση της ημέρας: Τεχνολογικός εξοπλισμός καταφθάνει σε δημόσια σχολεία σε όλη την χώρα!

Ένα τυπικό πρωινό τηλεργασίας, πιθανότατα σε βρίσκει περιτριγυρισμένο από μια σειρά από «έξυπνες» συσκευές. Από τη μία πλευρά το laptop σου, από την άλλη το smartphone σου, στον καρπό σου το smartwatch σου και πάνω στο γραφείο, ακριβώς μπροστά σου, το νέο tablet.

Με τόσα gadgets και tech «συμμάχους» στο πλευρό σου, η εργασία από το σπίτι ή η τηλεκπαίδευση, σε περίπτωση που σπουδάζεις παράλληλα, δεν φαντάζουν δα και τόσο δύσκολες και απαιτητικές υποθέσεις… ή μήπως όχι;

Ακόμη και αν αδυνατείς να το φανταστείς ή να το πιστέψεις, στην Ελλάδα του 2020 χιλιάδες μαθητές σε δημόσια σχολεία δεν έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν αναπαυτικά μπροστά από τον υπολογιστή τους και να παρακολουθήσουν online τα μαθήματά τους. Και αυτό διότι δεν έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό!

Αν αναλογιστείς πως η τηλεκπαίδευση είναι απαραίτητη σήμερα, για να κρατήσουν οι μαθητές την επαφή τους με τη διδακτική ύλη, αλλά και το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των «έξυπνων» συσκευών για να ενισχύσουν οι νέοι τις ψηφιακές τους δεξιότητες στη digital εποχή, που διανύουμε, τότε καταλαβαίνεις τη διαφορά που ένα tablet μπορεί να κάνει στην καθημερινότητά τους.

Σκέψου πόσο δύσκολο -έως ακατόρθωτο- θα ήταν για εσένα να εργαστείς από το σπίτι, αν δεν διέθετες τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλογίσου, πόσο μεγάλες είναι οι προκλήσεις στις μέρες μας για τα παιδιά, που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία.

Εν έτει 2020, λοιπόν, κάθε νέος πρέπει και αξίζει να έχει κάθε στιγμή περισσότερη πρόσβαση στη γνώση και σίγουρα δεν μπορούμε να κλείνουμε άλλο τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα!

Οι πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά

Αυτός είναι ο λόγος που πραγματικά χαρήκαμε, όταν μάθαμε ότι συνολικά 1.500 tablets αναμένεται να φτάσουν άμεσα στα χέρια πολλών μαθητών, σε δημόσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, εν μέσω της παγκόσμιας δυσμενούς συγκυρίας που έχει βρεθεί αντιμέτωπη και η χώρα μας, η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, πήρε την απόφαση να στηρίξει το έργο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού, ενισχύοντας τα δημόσια σχολεία της χώρας μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να προσφέρει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 1.500 tablets σε σχολεία της χώρα μας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά τους μαθητές, τις οικογένειές τους, αλλά και τους δασκάλους και τους καθηγητές. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα δοθούν 1.500 tablets HUAWEI T3 9.6" σε δημόσια σχολεία σε νομούς της χώρας με τις μεγαλύτερες ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ούτως ώστε να γίνει πιο εύκολη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και φυσικά, να ενισχυθεί μακροπρόθεσμα ο ρόλος της καλλιέργειας των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας χαροποίησε ιδιαίτερα, η αλήθεια είναι ότι δεν μας εξέπληξε. Και αυτό, διότι γνωρίζουμε ήδη τον digital χαρακτήρα της Αnytime και φυσικά, τη «φιλοσοφία» της, που στόχο έχει να δημιουργήσει έναν κόσμο με λιγότερα εμπόδια και δυσκολίες, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με αισιοδοξία και χαρά την καθημερινότητά τους.

Αυτό ακριβώς έκανε, λοιπόν, με την απόφασή της να προσφέρει 1.500 tablets σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη. Και αυτές ακριβώς είναι οι πρωτοβουλίες οι οποίες κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας!

 

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved