Ιδέες για την τέλεια Χριστουγεννιάτικη Ποικιλία από τα ΑΒ

Ιδέες για την τέλεια Χριστουγεννιάτικη Ποικιλία από τα ΑΒ

Τα Χριστούγεννα είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο όμορφες περιόδους του χρόνου. Οικογένειες και οι φίλοι συγκεντρώνονται και περνάνε μαζί τις γιορτινές αυτές μέρες.

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές, που περιμένουμε πως και πως οι περισσότεροι, είναι όταν μαζευόμαστε γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να απολαύσουμε το πεντανόστιμο γιορτινό μενού!  

Ποια είναι όμως η λεπτομέρεια που απογειώνει το αποτέλεσμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας;  

Μα η Χριστουγεννιάτικη Ποικιλία φυσικά!

Με ενθουσίασε η πλούσια γκάμα εκλεκτών προϊόντων που βρήκα στα ΑΒ Βασιλόπουλος και έχω να σας προτείνω ιδέες για τις πιο λαχταριστές συνταγές με τυριάαλλαντικάdeli και κρασί που θα στολίσουν παράλληλα τη Χριστουγεννιάτικη ποικιλία σας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι! 

Starter:

Σεβίτσε καραβίδας με πέρλες λεμόνι και λάιμ Pescaviar: Τα συγκεκριμένα μαργαριτάρια είναι ιδανικά για να ετοιμάσετε το τέλειο καλωσόρισμα και να ανοίξετε την όρεξη σε όλους τους καλεσμένους. Η οξύτητα των περλών θα βοηθήσει να αναδειχτούν η φρεσκάδα και η γεύση των υλικών.

Μπλινί με σολομό καρδιά Ιρλανδίας Κenmare, τυρί κρέμα και χαβιάρι: Φιλέτο από Ιρλανδέζικο  φρεσκοαλιευμένο σολομό, ότι πρέπει για την αρχή του γιορτινού μενού. Λόγω του καπνίσματος σε ξύλα βελανιδιάς θα μας δώσει ωραίο άρωμα στο πιάτο αλλά και καλή επίγευση, αφού το γευτούμε.

Ορεκτικά:

Στρόμπολι με Copa Raspini και τυριά: Η ελαφρώς πικάντικη γεύση του αλλαντικού θα προσδώσει ένα twist στο παραδοσιακό στρόμπολι για να μπορεί να σταθεί τέλεια ως ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι.

Κυρίως πιάτα:

Νιόκι με  Brie Couer De Lion, λιαστή ντομάτα, φασολάκια και κρέμα γάλακτος: Η κρεμώδης υφή του κλασικού γαλλικού τυριού θα μας δώσει ένα λείο αποτέλεσμα στη σάλτσα μας και η δυνατή του γεύση θα αναδείξει τα υπόλοιπα υλικά.

Ριζότο με άγρια μανιτάρια και Bliss Point γραβιεράκι παλαιωμένο με μαύρη τρούφα: Τα έντονα αρώματα του συγκεκριμένου τυριού θα τονίσουν τις γεύσεις του άγριου μανιταριού σε συνδυασμό με τη μαύρη τρούφα που περιέχει και θα δώσει μία κρεμώδη υφή στο ριζότο.

Επιδόρπιο:

Πάβλοβα με κρέμα βανίλιας και πέρλες passionfruit Pescaviar: Ένα εντυπωσιακό και εύκολο επιδόρπιο, το οποίο ταιριάζει ιδανικά με τα γλυκά και αναζωογονητικά αρώματα των φρούτων του δάσους.

Κρασί: 

Κτήμα ΑΛΦΑ Ξινόμαυρο: Ιδανικό για κυνήγι (αγριογούρουνο, κουνέλι), ένα κρασί με ισορροπημένη οξύτητα, πλούσια δομή, γεμάτο στόμα και γήινα στοιχεία.

Στα ΑΒ πάντα βρίσκουμε και «του πουλιού το γάλα» αλλά ειδικά στις γιορτές η ποικιλία εκλεκτών προϊόντων εμπλουτίζεται και μπορούμε να βρούμε ακόμη περισσότερα προϊόντα για μοναδικές δημιουργίες που θα καταπλήξουν. Παρακάτω λοιπόν, σας προτείνω κάποια ακόμα προϊόντα για να εντυπωσιάσετε ακόμα παραπάνω.

Αρχικά μπορείτε να ξεκινήσετε με επιλογές τυριών όπως είναι η Gouda ώριμη Vergeer με πλούσια πικάντικη γεύση ή η Gouda Ολλανδίας Wasabi Royal Orange ΡΟΔΑ με πικάντικη γεύση και πράσινο χρώμα, ιδανική και για τους γευστικούς πόρους αλλά και για τα μάτια. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το Bliss Point Γραβιεράκι 3 μηνων ωρίμανσης σε κόκκινο κρασί, ένα τυρί με πλούσιο άρωμα και γεύση, ισχυρό και  τολμηρό χαρακτήρα, το Castello White with truffle, πλούσιο σε γεύση με κρεμώδη υφή ή το Castello Havarti with herbs & spices,  ήπιο και κρεμώδες με διακριτική βουρώδη γεύση.

Όσον αφορά στα αλλαντικά, θα κερδίσετε τις εντυπώσεις με το Norciacotto ζαμπόν Renzini με πιπέρια, ιδανικό για ροζέ αφρώδη οίνο ή με το Ζαμπόν Πράγας Raspini, το οποίο παράγεται από εκλεκτά χοιρινά.

Στην κατηγορία deli μπορείτε να επιλέξετε τις πέρλες φράουλας 55g Pescaviar, ένα ήπιο μείγμα γλυκού και ξινού, με ελαφρώς ξινή γεύση.

Τέλος, σχετικά με το κρασί, σας προτείνω το Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAH Ερυθρός 750ml, στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. 

Ανακαλύψτε τα σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και βρείτε ακόμη περισσότερα ΕΔΩ.

 


Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved