Τι συμβαίνει όταν «τρίζουν» τα γόνατα;

Τι συμβαίνει όταν «τρίζουν» τα γόνατα;

Έχεις παρατηρήσει κάποιον ήχο στα γόνατά σου κάθε φορά που σηκώνεσαι ή όταν περπατάς; Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ήχοι στα γόνατα κατά την κίνηση πρέπει να θεωρούνται «καμπανάκι» για την οστεοαρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα  είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας. Πρόκειται για χρόνια πάθηση που εμφανίζεται καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει και εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει ακτινογραφικά στοιχεία οστεοαρθρίτιδας από την ηλικία των 65 ετών, ακόμα και αν μόνο το 60% από αυτούς θα εμφανίσει συμπτώματα.

Στην οστεοαρθρίτιδα προσβάλλεται ο αρθρικός χόνδρος, ο ιστός που καλύπτει τις αρθρικές επιφάνειες σαν μαξιλαράκι και βοηθά τα κόκαλα της άρθρωσης να γλιστρούν το ένα πάνω στο άλλο κατά την κίνηση.

Πώς εκδηλώνεται

Η οστεοαρθρίτιδα προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και περιορισμό της κινητικότητας της άρθρωσης που προσβάλλει. Σε πιο προχωρημένο στάδιο προκαλεί παραμόρφωση της άρθρωσης.

- Πόνος: Εμφανίζεται συνήθως μετά από κούραση και υποχωρεί με την ανάπαυση. Όσο όμως η νόσος επιδεινώνεται ο πόνος γίνεται μόνιμος και εμφανίζεται ακόμη και τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επηρεάζεται από τις αλλαγές του καιρού, επιδεινώνεται από την υγρασία και το κρύο.

- Δυσκαμψία άρθρωσης: Η άρθρωση «μαγγώνει», όταν μείνει πολλή ώρα αχρησιμοποίητη.

- Κριγμός: Είναι ο ήχος που ακούει ο ασθενής ή και οι γύρω του όταν κινεί την άρθρωση. Οφείλεται στην τριβή ανάμεσα στα κόκαλα της άρθρωσης τα οποία δεν προστατεύονται πια από τον χόνδρο.

Πιο συχνά: Προσβάλλονται τα γόνατα, τα ισχία και οι αρθρώσεις που σηκώνουν μεγάλο βάρος.
Λιγότερο συχνά: Μικρές αρθρώσεις των δακτύλων στα χέρια, αρθρώσεις στα δάχτυλα των ποδιών γνωστές και σαν «κότσι» ή «σφυροδακτυλία», μικρές αρθρώσεις στη σπονδυλική στήλη κυρίως στην μέση και στον αυχένα.
Γενικά μπορεί να προσβληθεί οποιαδήποτε άρθρωση στο σώμα.

Πώς αντιμετωπίζεται

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη! Καλό είναι να φροντίζεις το βάρος σου και συνιστάται να ελαττώνεται η συχνότητα και η ένταση της κίνησης που προκαλεί πόνο. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζονται οι αρθρώσεις και να μειώνεται η φλεγμονή.

Το SUPEROODS® OSTEOAID συμβάλλει στην υγεία των χόνδρων και των αρθρώσεων.

Το μοναδικό αυτό προϊόν συντελεί στη διατήρηση της ευελιξίας των αρθρώσεων και προάγει την άνεση στην καθημερινή κίνηση. Η υγεία των αρθρώσεων είναι σημαντική για την αποφυγή προβλημάτων όπως η δυσκαμψία και ο πόνος.

Το SUPERFOODS® OSTEOAID περιέχει ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane), την πολυδύναμη μεμβράνη από το κέλυφος του αυγού, η οποία υπόκειται σε μία καινοτόμο, πατενταρισμένη μέθοδο επεξεργασίας. Σαν αποτέλεσμα, προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής γλυκοζαμίνης, φυσικής θειικής χονδροϊτίνης, φυσικού υαλουρονικού οξέος και φυσικού κολλαγόνου, συστατικά που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα και είναι αξιοποιήσιμα από αυτό σε μεγάλο βαθμό.

Απευθύνεται σε άτομα που έχουν υποστεί φθορές στις αρθρώσεις λόγω υπερβολικού βάρους ή λόγω ηλικίας, αλλά και σε αθλητές, οι οποίοι καταπονούν τις αρθρώσεις και τους χόνδρους λόγω της έντονης σωματικής δραστηριότητας (π.χ. δρομείς, μπασκετμπολίστες). Μπορεί, επιπλέον, να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ανησυχία λόγω κληρονομικότητας για εμφάνιση προβλημάτων στις αρθρώσεις.

Βάλε στη ζωή σου το SUPEROODS® OSTEOAID και διατήρησε την ευελιξία των αρθρώσεών σου με τον πιο φυσικό τρόπο!



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved