«Φόρτωσε» ο Πούτιν: Αναβολικά ίσον φυλακή!

«Φόρτωσε» ο Πούτιν: Αναβολικά ίσον φυλακή!

Ποινές φυλάκισης για προπονητές και γιατρούς προβλέπει νόμος για το ντόπινγκ που υπέγραψε ο Πρόεδρος Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα νόμο, ο οποίος επιβάλει ποινές φυλάκισης σε προπονητές και γιατρούς, οι οποίοι θα αποδεικνύεται ότι πίεσαν αθλητές να κάνουν χρήση αναβολικών. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε μέσα στο Νοέμβριο από την Κρατική Δούμα και την κάτω Βουλή της Ρωσίας, κατόπιν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και την άνω Βουλή και δημοσιεύεται στα επίσημα βασικά νομικά έγγραφα του κράτους.

Ο νόμος προβλέπει ποινές μέχρι ένα έτος φυλάκισης για προπονητές ή γιατρούς που θα κριθούν ένοχοι για χρήση βίας ή απειλών, με σκοπό να αναγκάσουν έναν αθλητή να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ από το Νοέμβριο του 2015, όταν δημοσιεύθηκε το πρώτο μέρος της περιβόητης έκθεσης ΜακΛάρεν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), το οποίο αναφερόταν στο σύστημα ντόπινγκ που υπήρχε στον αθλητισμό της χώρας με κρατική ανάμειξη.

Η μεγαλύτερη συνέπεια ήταν ότι η IAAF απέκλεισε τη ρωσική ομοσπονδία στίβου από τους διεθνείς αγώνες. Περισσότεροι από 110 αθλητές και αθλήτριες της χώρας, εκ των οποίων σχεδόν όλη η ομάδα του στίβου, αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Επίσης, στις αρχές Αυγούστου η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε τη ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή, λόγω του ίδιου σκανδάλου, στερώντας έτσι τη συμμετοχή των αθλητών της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Στα τέλη Ιουλίου, η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που στόχο έχει να απαλλάξει τη χώρα από τον εφιάλτη του ντόπινγκ.

Πάντως, η Μόσχα εξακολουθεί να δέχεται σοβαρά «χτυπήματα» από τον WADA και όλοι αναμένουν την δημοσίευση του τελικού κειμένου της έκθεσης Μακλάρεν, στις 9 Δεκεμβρίου, που θεωρείται σίγουρο ότι θα ενοχοποιεί εκ νέου τη Ρωσία για την υπόθεση του συστηματικού ντόπινγκ.



Καιρός: Πότε θα πέσει δέκα βαθμούς η θερμοκρασία για να καταλάβουμε φθινόπωρο
Καιρός: Πότε θα πέσει δέκα βαθμούς η θερμοκρασία για να καταλάβουμε φθινόπωρο
Πιτσιρικάς συνόδευσε τον Κριστιάνο στον αγωνιστικό χώρο και έκλαψε από συγκίνηση
Πιτσιρικάς συνόδευσε τον Κριστιάνο στον αγωνιστικό χώρο και έκλαψε από συγκίνηση
Eurobasket 2025: Τα highlights από τη μεγάλη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας επί του Ισραήλ
Eurobasket 2025: Τα highlights από τη μεγάλη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας επί του Ισραήλ
US Open: «Βασιλιάς» Αλκαράθ στη Νέα Υόρκη!
US Open: «Βασιλιάς» Αλκαράθ στη Νέα Υόρκη!
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved