Πανικός στο Μαξίμου για τη λίστα Λαγκάρντ
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις και προβληματισμός στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να «ψάξει» ποινικές ευθύνες και για τον Βενιζέλο
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η λίστα Λαγκάρντ με την κυβερνητική συνοχή να απειλείται για μια ακόμη φορά.
Η διερεύνηση των ευθυνών γύρω από την διαχείριση της περιβόητης λίστας οδηγεί στα άκρα την πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, με τον Ευ. Βενιζέλο να συγκεντρώνει πλέον τα αρνητικά σχόλια.
Το κείμενο για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου που υπέγραψαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, μπορεί να είναι απολύτως εστιασμένο στην αλλοίωση της λίστας, ωστόσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει ποινικές ευθύνες και για τον Βενιζέλο, αλλάζει τα δεδομένα.
Η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης δείχνει να περιπλέκεται λόγω της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο ίδιο «κάδρο» Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, με την κυβέρνηση να καλείται τώρα να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο, καθώς χωρίς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μπορέσει να σταθεί.
Παράλληλα, η «οσμή» σκανδάλου θα αιωρείται για καιρό πάνω από το Μαξίμου και η καχυποψία θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, ενώ η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να περάσει καμία οικονομική πρωτοβουλία.
Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.gr στο θέμα: Πανικός στο Μαξίμου για τη λίστα Λαγκάρντ