Σοκάρουν ακόμα δέκα χρόνια μετά!

Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ την Κυριακή (11/9) συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Ρούλα Κεφάκη
Σοκάρουν ακόμα δέκα χρόνια μετά!

Στα ντοκουμέντα ακούγονται οι εκκλήσεις για βοήθεια μιας αεροσυνοδού και οι απειλές ενός από τους αεροπειρατές, του Μοχάμεντ Άττα.

Συγκεκριμένα, η Μπέτυ Ονγκ, αεροσυνοδός που βρισκόταν στην πτήση 11 της American Airlines τηλεφωνεί και αναφέρει: «Κάποιος έχει μπει στην πρώτη θέση. Δεν ξέρω, νομίζω ότι γίνεται αεροπειρατεία».

Στη συνέχεια στο βίντεο του Reuters, ακούγεται η φωνή του Μοχάμεντ Άττα, ενός εκ των αεροπειρατών, να λέει στους επιβάτες: «Μην κουνηθεί κανείς. Όλα θα πάνε καλά. Αν προσπαθήσετε να κουνηθείτε, θα τραυματίσετε τους εαυτούς σας και θα προκαλέσετε κακό και στο αεροπλάνο. Απλά μείνετε ήσυχοι».

Ο Άττα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της Αλ-Κάιντα που οδήγησε την πτήση 11 στον Βόρειο Πύργο, ακούγεται να μιλά ξανά: «Πηγαίνουμε πίσω στο αεροδρόμιο, μην δοκιμάσετε κάτι ηλίθιο».

Ακούστε τα ηχητικά ντουκουμέντα στο newsbomb.gr.