«Αγκαλιάζει» το πειραϊκό ποδόσφαιρο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

«Αγκαλιάζει» το πειραϊκό ποδόσφαιρο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Την πλήρη στήριξη των πρωτοβουλιών της ΕΠΣ Πειραιά και του προέδρου της Στέλιου Μπρατσόλη για την αναβάθμιση του πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (4/2).

Η ΕΠΣ Πειραιά εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει πλήρως και αναλυτικά για όλα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, τα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο Στέλιος Μπρατσόλης. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τα ιδιαίτερα στενά οικονομικά δεδομένα της χρονιάς, ώστε να ενισχυθούν τα πειραϊκά σωματεία μέσα από τα τέλη διαφήμισης του «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης να περάσει η εγκατάσταση όλου του ΣΕΦ στον Δήμο Πειραιά. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι άμεσα θα παρέμβει και προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΠΣ Πειραιά και έχουν να κάνουν με την κάλυψη υγείας για όλους τους αθλητές, ώστε να μη κινδυνέψει ούτε μια ανθρώπινη ζωή στα πειραϊκά γήπεδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της ΕΠΣ Πειραιά

«Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4.2.3013 η παρουσίαση των αιτημάτων και των προτάσεων της Ένωσης που αφορούν τα 25 ποδοσφαιρικά σωματεία του κεντρικού ποδοσφαιρικού Πειραιά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιά.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ Γεν.Γραμματέας, ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, ΠΑΝ.ΛΑΠΑΤΑΣ Πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητών και ΝΙΚ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π.
Από τα ποδοσφαιρικά σωματεία του κεντρικού Πειραιά συμμετείχαν οι κ.κ. ΔΗΜ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜ., Μ.ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ–ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜ.ΒΑΛΒΗΣ-ΑΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ, ΑΝ.ΣΤΡΑΤΗΣ–ΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΡ.ΤΡΥΦΩΝΑΣ-ΑΕ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΠΑΝ.ΣΙΝΟΣ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, Β.ΚΑΜΑΡΙΩΤΑΚΗΣ-ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ, Θ.ΣΠΑΝΟΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ., ΕΜ.ΒΙΝΤΗΛΕΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ, Ι.ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ-ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ, Γ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ-ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ.

Μετά την συνοπτική παρουσίαση και το υπόμνημα θέσεων, αιτημάτων και διεκδικήσεων που κατέθεσε και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ (ως κάτωθι παρατίθεται), τον λόγο πήραν οι εξής εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου: κ.κ.Γ.ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ, Γ.ΣΙΓΑΛΑΣ, κα ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, Ι.ΚΑΡΔΑΡΑΣ, Α.ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΘ.ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ, Ι.ΜΙΧΑΣ και ΑΝΤ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Όλοι οι ανωτέρω επικρότησαν την πρωτοβουλία παρουσίασης ενημέρωσης αιτημάτων και διεκδίκησης των σωματείων της Ε.Π.Σ.Π., όπως αναλύθηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.Π.ΣΠ. κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗ

Συμφώνησαν δε όλοι ότι μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ο Δήμος Πειραιά πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο του για να ενισχύσει οικονομικά τα σωματεία, να συμβάλλει στο θέμα της προληπτικής ιατρικής των 2.500 ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της πόλης του Πειραιά και να πρωταγωνιστήσει σε ότι απαιτείται για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος της πόλης κ.ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Π. και συνεχάρη τη Διοίκηση για την προσπάθεια που καταβάλλει να συνδέσει τις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Π. και των σωματείων της με την πρόοδο της κάθε πειραϊκής γειτονιάς, άρα και όλου του Πειραιά.
Ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι αυτή η διοικητική στάση της Ε.Π.Σ.Π. είναι υπεύθυνη και μέσα σ’  αυτή τη σκληρή οικονομική χρονιά ο Δήμος θα πάρει πρωτοβουλία να διαθέσει με δίκαιη κατανομή τα έσοδα από τα τέλη διαφήμισης του γηπέδου Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ σε όλα τα σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης του Πειραιά.

Είμαστε σύμφωνοι, δήλωσε ο Δήμαρχος, κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Σ.Π., να περάσει η εγκατάσταση όλου του Σ.Ε.Φ. στον Δήμο Πειραιά, να παλέψουμε με συντονισμό για την άμεση ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ., να παλέψουμε ώστε να περάσουν όλοι οι ελεύθεροι χώροι του Πειραιά στη δικαιοδοσία του Δήμου για να φτιαχτεί και ένα καινούριο γήπεδο στο χώρο της ΣΚΥΠ ή στην ευρύτερη περιφέρεια του λιμανιού του Πειραιά.
Θα παρέμβω δε άμεσα, κύριε Πρόεδρε, στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες πρόληψης και ότι άλλο απαιτείται στα παιδιά των σωματείων μας που διαγωνίζονται στις διοργανώσεις σας.

Ο κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο κ.ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ για την αποδοχή των προτάσεων της Ε.Π.Σ.Π. και σημείωσε ότι η διοικητική λογική της Ένωσης είναι να  παλέψει σε συμμαχία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς για την υλοποίηση των προτάσεων και των αναγκών όλων των σωματείων μας από την ΑΙΓΙΝΑ έως και τις ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Επίσης ο κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά ο Τελικός αγώνας Κυπέλλου 2012-2013 μεταξύ των φιναλίστ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, διευκρινίζοντας ότι το ίδιο αίτημα θα τεθεί και στον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου.

Ο κ.ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ απαντώντας στο αίτημα, απεδέχθη την πρόταση του Προέδρου της Ε.Π.ΣΠ.

Το συνοπτικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά είναι το κάτωθι:

1.    Η οικονομική στήριξη των σωματείων

Ζητάμε άμεση απόδοση από την Γ.Γ.Αθλητισμού  της οικονομικής  επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Δ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, της Α’ Β’ & Γ’, Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ως και την άμεση κατάργηση του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος που καταλογίζεται στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, καθόσον δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

2.    Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις που αφορούν τον Δήμο Πειραιά

α) Ζητάμε την παρέμβαση σας για να επισπευθούν οι διαδικασίες έναρξης των έργων γενικής  ανακατασκευής των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. (νέος τεχνητός χλοοτάπητας, κατασκευή εξέδρας κ.α.), για το οποίο έχει εγκριθεί κονδύλι από την Γ.Γ.Αθλητισμού και από την Περιφέρεια Αττικής και υπήρξε σχετική εξαγγελία του Γεν.Γραμματέα Αθλητισμού για διεκπεραίωση του έργου.
Σας σημειώνουμε ότι η ίδια δέσμευση δηλώθηκε και στις συναντήσεις της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. ΚΩΝ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ και την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ.
Υπόψη ότι το πολυτραυματισμένο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. είναι το μοναδικό αγωνιστικό γήπεδο για τα 25 ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου Πειραιά, στο οποίο αθλούνται κάθε μέρα περίπου 300 παιδιά.

β) Δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου ήπιας μορφής με τεχνητό χλοοτάπητα στην παραλιακή ζώνη έκτασης 300 στρεμμάτων από το  Σ.Ε.Φ. μέχρι τον Δήμο Καλλιθέας για τις Ακαδημίες της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και των σωματείων της.
Σημειώνουμε ότι στην περιοχή του Μοσχάτου υπήρχαν δυο γήπεδα που καταργήθηκαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

γ) Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα  στο γήπεδο  ποδοσφαίρου  της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, καθώς επίσης ηλεκτροφωτισμού και αποδυτήρια για χρήση από τις ομάδες υποδομών του κεντρικού Πειραιά.

δ) 1. Διαπλάτυνση του δημοτικού γηπέδου Αγ. Διονυσίου, ώστε να γίνει αγωνιστικό.
     2. Δημιουργία νέου γηπέδου στο χώρο ΣΚΥΠ του Πειραιά.
     3. Αξιοποίηση των υπαρχόντων γηπέδων για προπονήσεις των ακαδημιών των σωματείων μας στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ.
     4. Κατασκευή προπονητικού χώρου στη Φρεαττύδα.
ε) Δημιουργία  νέου γηπέδου ποδοσφαίρου  στο πρώην στρατόπεδο ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ στου ΣΑΚΕΛΙΩΝΑ  στα Καμίνια.

ζ) Δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου ήπιας μορφής σε χώρο του λιμανιού  από το Παλατάκι έως και το Πέραμα δικαιοδοσίας του Ο.Λ.Π.

η) Επίλυση, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, των προβλημάτων με τις πολεοδομικές άδειες των γηπέδων ποδοσφαίρου και χορήγηση άδειας καταλληλότητας και λειτουργίας.

3. Για την υγεία των αθλητών μας

α) Διεκδικούμε και ζητάμε την ετήσια ιατρική εξέταση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών  των σωματείων  μας  (περίπου 2.500) μέσω των δημόσιων  νοσοκομείων της περιοχής και την έκδοση σχετικής Κάρτας  Υγείας για τον κάθε ποδοσφαιριστή.
Η καταβολή της σχετικής δαπάνης των εξετάσεων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από την πολιτεία αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και μπορεί να καλυφθεί   από τον Ο.Π.Α.Π. ή άλλους φορείς.

β)Ζητάμε επίσης την δική σας συμβολή για την δωρεάν αποκατάσταση σοβαρών τραυματισμών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών μας στα εξωτερικά ιατρεία ή στις αρμόδιες μονάδες των νοσοκομείων του λεκανοπέδιου.

Τα παραπάνω αποτελούν βασικές άμεσες προτεραιότητες του ποδοσφαιρικού Πειραιά και θέλουμε την άμεση συμβολή σας για την υλοποίηση τους, με σαφές οριοθετημένο χρονοδιάγραμμα.

Η γενική  ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. πρέπει να γίνει ΧΘΕΣ αφού ενημερωθήκαμε ότι υφίσταται το σχετικό κονδύλι, όπως επίσης άμεση απόδοση από την Γ.Γ.Αθλητισμού  της οικονομικής  επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.
Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ είναι ανοικτή σε κάθε επιπλέον επικοινωνία και ενημέρωση σας για κάθε θεσμική προώθηση των αιτημάτων του παμπειραϊκού ποδοσφαίρου και των βασικών διεκδικήσεων των σωματείων της, που παράγουν και δίνουν οργανωμένο αθλητισμό σε χιλιάδες νέους της περιοχής μας.
Η κατανόηση σας και η προώθηση των προτάσεων μας θα δώσει σε μας, στα πειραϊκά ποδοσφαιρικά σωματεία και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά το αίσθημα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Έχοντες  πλήρη επίγνωση  και κατανόηση των πολύ δύσκολων οικονομικών συγκυριών που υφίστανται στη χώρα μας και διαπερνούν κάθε Έλληνα πολίτη, απευθυνόμαστε σε σας γιατί πιστεύουμε  ότι είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της πατρίδας μας για ανάκαμψη οικονομική, κοινωνική και αθλητική.
Με τη σημερινή παρουσίαση μας δηλώνουμε  τους ειλικρινείς αθλητικούς χαιρετισμούς της Διοίκησης της Ένωσης μας και των σωματείων μας, ευελπιστούντες στη δική σας συμπαράσταση και συμπόρευση για την επίλυση των τεθέντων θεμάτων.

Επιπλέον  και δεδομένου ότι  ο προσεχής Τελικός του Κυπέλλου  Ερασιτεχνών Πειραιά 2012-2013 οργανώνεται να πραγματοποιηθεί  στο γήπεδο Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ περί την 15-17 Μαρτίου 2013 και στον οποίο φιναλίστ είναι η ομάδα της πόλης του Πειραιά ο ιστορικός  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ να τεθεί υπό την αιγίδα σας ο ανωτέρω Τελικός.

Η ίδια  φυσικά αιγίδα  θα ζητηθεί και από τον Δήμο ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ, λόγω της συμμετοχής του άλλου φιναλίστ  του ανωτέρω Κυπέλλου Πειραιά της  ιστορικής ομάδας του Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: «Έκλεισε» Μάνο!
Ολυμπιακός: «Έκλεισε» Μάνο!
Βόμβα… με Ίντερ
Βόμβα… με Ίντερ
Ελληνίδα τραγουδίστρια χώρισε πρόσφατα και εθεάθη με το νέο της αμόρε σε έξοδό της
Ελληνίδα τραγουδίστρια χώρισε πρόσφατα και εθεάθη με το νέο της αμόρε σε έξοδό της
Ρυθμική γυμναστική: «Χρυσή» η Δερβίση!
Ρυθμική γυμναστική: «Χρυσή» η Δερβίση!
Θρίλερ στον Πειραιά: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας
Θρίλερ στον Πειραιά: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας
Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι
Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λεμπιδάκη: Τετ-α-τετ του επιχειρηματία με τον απαγωγέα του
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λεμπιδάκη: Τετ-α-τετ του επιχειρηματία με τον απαγωγέα του
Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι
Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης