Κάτσικας: «Ποιότητα και οργάνωση στη Μικτή Νέων της ΕΠΣΑ»

Κάτσικας: «Ποιότητα και οργάνωση στη Μικτή Νέων της ΕΠΣΑ»

Για μία ακόμη χρονιά, η Μικτή Νέων της Αθήνας, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο Ενωσιακό πρωτάθλημα, κατακτώντας τον τίτλο.

Από τη φετινή χρονιά, οι Μικτές ομάδες των Ενώσεων, συγκροτούν ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα που τις έχουν τοποθετήσει τις λεγόμενες Περιφερειακές ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Η βάση της Περιφερειακής ομάδας του Λεκανοπεδίου Αττικής – Εύβοιας, την οποία στελεχώνουν παίκτες από την ΕΠΣΑ, την ΕΠΣΑΝΑ, την ΕΠΣΔΑ και την Εύβοια, αποτελείται από την Ένωση της Αθήνας και την Μικτή ομάδα Νέων, προπονητής της οποίας για 6η συνεχή χρονιά, είναι ο Μιχάλης Κάτσικας.

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος είναι γνωστός για την πορεία του στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αθήνας και την παράλληλη δουλειά που έχει επιτελέσει σε τμήματα υποδομών, εξηγεί στο Onsports, το μυστικό της επιτυχίας της Μικτής Νέων της Αθήνας, και τους λόγους για τους οποίους αποτελεί τον αιμοδότη της Περιφερειακής ομάδας, με οκτώ ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα!

Η Περιφερειακή ομάδα Αττικής – Εύβοιας, στους αγώνες με την αντίστοιχη της Θεσσαλίας, κατάφερε να προκριθεί στο Final Four της διοργάνωσης, αφού αναδείχθηκε  ισόπαλη 1-1 στο Αλκαζάρ στις 28 Μαρτίου, ενώ νίκησε 2-1 στον Κορυδαλλό στις 4 Απριλίου.

Μπορεί να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει την πρώτη θέση;

«Η ημιτελική φάση θα γίνει στη Λεπτοκαρυά, την Τρίτη (17/4) του Πάσχα. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτή. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι πως θα καταφέρουμε να διακριθούμε».

Την ευθύνη της Περιφερειακής ομάδας Αττικής - Εύβοιας, έχει ο Σπύρος Λιβαθηνός, αλλά η Μικτή Νέων της Αθήνας,  στην οποία είσαστε προπονητής, αποτελεί τον βασικό της αιμοδότη. Πώς το εξηγείτε αυτό;

«Είμαι στην τεχνική ηγεσία της Μικτής Νέων της Αθήνας, τα τελευταία έξι χρόνια. Γίνεται οργανωμένη δουλειά από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣΑ και τους συμβούλους, μαζί με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου, τον πρόεδρο της Μικτής Νέων, Φιλήμονα Βαφειάδη και τον έφορο της ομάδας, Κώστα Διαμάντη.

Τα αποτελέσματα που έχει να επιδείξει η Μικτή Νέων, είναι απόρροια οργανωμένης δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως τερματίζει είτε ως πρωταθλήτρια, είτε καταλαμβάνοντας την 2η ή 3η θέση».

Για ποιο λόγο η Μικτή Νέων της Αθήνας, αποτελεί τη βάση της Περιφερειακής, αφού στην ενδεκάδα αγωνίζονται 8 ποδοσφαιριστές, από τη στιγμή που υπάρχει δεξαμενή παικτών από τις Ενώσεις της ΕΠΣΑΝΑ, της ΕΠΣΔΑ και της Εύβοιας;

«Αυτό συμβαίνει, κατά πρώτο λόγο ότι η Μικτή Νέων της ΕΠΣΑ, είναι η πρωταθλήτρια ομάδα στην 1η φάση στην οποία συμμετείχαν οι ομάδες των Ενώσεων.    Κατά δεύτερο λόγο, επειδή υπάρχει μεγάλη ποιότητα, η οποία όπως προείπα, οφείλεται στη μεγάλη οργάνωση και στις σωστές επιλογές για τη στελέχωση της Μικτής ομάδας. Τα έξι τελευταία χρόνια, έχουν περάσει από τις μικτές ομάδες της Αθήνας, ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως οι Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος), Παναγιώτης Μπάλας (Ατρόμητος), Δημήτρης Αναστασόπουλος (Πανιώνιος) και άλλα παιδιά στη Football League και Football Football League2. Δεν είναι τυχαίο επομένως, πως βασικά στελέχη της ενδεκάδας της Περιφερειακής ομάδας, είναι οι Κώστας Χατζής (Πανερυθραϊκός), Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Άτλας Κυψελης), Άγγελος Ζιούλης (Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων), Βασίλης Κρητικός (Χαϊδάρι), Φίλιππος Κωνσταντινίδης (Παλαιό Φάληρο), Γιώργος Χριστόπουλος (Σούρμενα), Ηλίας Ρόππας (Δόξα Βύρωνα), Γιώργος Τσίρος (Χολαργός)».
 



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved