Προσπαθούν να βρουν... πόσο καλοί είναι!

Προσπαθούν να βρουν... πόσο καλοί είναι!

Για τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι προσέγγισε σωστά, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και (καλώς εννοούμενο) εγωισμό και τον αγώνα με το Ρέθυμνο μετά την αναμέτρηση με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα.

Με μιά πρόχειρη ματιά βλέπουμε ότι σ' αυτά τα δύο ματς ο Παναθηναϊκός έχει σουτάρει πολύ καλά (24/36 δίποντα και 9/18 τρίποντα κόντρα στο Ρέθυμνο, 24/37 δίποντα και 9/23 τρίποντα κόντρα στην Ολίμπια), έχει λειτουργήσει ιδανικά και οργανωμένα στην επίθεση (28 ασίστ με το Ρέθυμνο και 24 ασίστ στη Λιουμπλιάνα) και κυρίως αρχίζει και παίρνει περισσότερες λύσεις από περισσότερους παίκτες.

Με το Ρέθυμνο, ευκαιρίας δοθείσης από τη στιγμή που βοήθησαν και οι παίκτες με την απόδοσή τους σ' αυτό, ο Πεδουλάκης κατάφερε να «φρεσκάρει» τους παίκτες του ιδανικά. Ο Μπράμος έπαιξε περισσότερο (κάτι παραπάνω από 23 λεπτά) και ο Άρμστρονγκ λιγότερο (10'33''). Ταυτόχρονα είδαμε σχήματα με τον Πάνκο στο «3», με τον Λάσμε ακόμα και τον Αρμστρονγκ στο «4» και γενικώς ο Πεδουλάκης έκανε αρκετές δοκιμές.

Συμπερασματικά; Ο Άρμστρονγκ είναι φιλότιμος, προσπαθεί, το βλέπουν όλοι αλλά παραμένει ο αδύναμος κρίκος μιας ομάδας που έχει ήδη αρχίσει να... τρέχει! Το γεγονός όμως ότι μπήκε στο παρκέ γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση (ίσως και με προδιαγεγραμμένο μέλλον) κι έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε φανερώνει πέρα από τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και την «υγεία» που βγάζει η ομάδα.

Ο Ντέργουιν Κίτσεν ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του αλλά οι προπονητές τον πιστεύουν. Ο Αμερικανός πρέπει πρώτα να μάθει να σκέπτεται και μετά να ενεργεί καθώς πρώτη φορά βρίσκεται σ’ αυτό το επίπεδο και πρώτη φορά δεν είναι... ελευθέρας βοσκής αλλά σε μια απαιτητική ομάδα, με οργάνωση και σταθερό προσανατολισμό σε ό,τι αφορά στην τεχνική της λειτουργία.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με τον πολύ πιο έμπειρο Ούκιτς. Στον Παναθηναϊκό του ζητούν συγκεκριμένα πράγματα, σε πιο «σετ» παιχνίδι κι έχοντας δίπλα του έναν παίκτη επίσης «κυρίαρχο» με τη μπάλα, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Όσο περνά ο καιρός, τόσο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σταθερή άνοδο... Επί της ουσίας όμως αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» προσπαθούν ν' ανακαλύψουν... πόσο καλοί είναι και κυρίως πόσο καλοί μπορούν να γίνουν. Είναι σημαντικό ότι κάνουν βήματα μπροστά μέχρι στιγμής. Αλλά ο δρόμος παραμένει μακρύς.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved