Να κρατήσει τη φωτοτυπία και για την Ελλάδα

Να κρατήσει τη φωτοτυπία και για την Ελλάδα

Φωτοτυπία να το είχε βγάλει ο Παναθηναϊκός το ματς με την Τότεναμ, δεν θα το πήγαινε ακριβώς έτσι και με τη Λάτσιο. Και δεν ξέρω αν και οι Ρωμαίοι είχαν βγάλει φωτοτυπία την Τότεναμ, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός και σ’ αυτό το ευρωπαϊκό παιχνίδι, πήρε ένα αποτέλεσμα που στο ημίχρονο τουλάχιστον του αγώνα, δεν το πίστευε ούτε ο πιο αισιόδοξος.

Παρ’ όλα αυτά, εκεί γύρω στο 70’ όσοι στο ποδόσφαιρο αρέσκονται να χρησιμοποιούν κι αυτό που λέμε «αίσθηση και διαίσθηση» ενός παιχνιδιού, δεν μπορεί να μην ένιωθαν ότι ο Παναθηναϊκός πλησίαζε φάση με τη φάση στην ισοφάριση.
Κι εδώ που τα λέμε, κάπου σ’ αυτό το σημείο αρχίζει ουσιαστικά και η κριτική για τον Παναθηναϊκό σε σχέση με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Καθώς μέχρι τότε η εικόνα απλά δεν αντέχει κριτικής.

Άνευρος, ασύνδετος και χωρίς πίστη και τσαμπουκά, παραδόθηκε χωρίς πολλά-πολλά σε μια Λάτσιο που και η ίδια δεν πίστευε ότι μπορούσε να κυκλοφορήσει με τέτοια άνεση και χωρίς την παραμικρή πίεση την μπάλα.

Κερασάκι στην τούρτα ήρθε και το γκολ του Σεϊταρίδη, που απλά επιβεβαίωσε την κατάσταση πλήρους σύγχυσης και ανοργανωσιάς που επικρατούσε στον Παναθηναϊκό, πέρα απ’ αυτή καθ’ αυτή την ακατανόητη επιλογή του αμυντικού του Παναθηναϊκού.

Εδώ να προσθέσω κάτι, γιατί είμαι σίγουρος ότι πολύς ντόρος θα έχει γίνει ήδη για το συγκεκριμένο αυτογκόλ.
Το να την πέσεις στον Γιούρκα για μια τέτοια στιγμή, θα επιβεβαιώνει απλά ότι… τον έχεις στο μάτι και βρήκες την ευκαιρία. Κι αυτό δεν είναι σωστό. Μπορείς στον Γιούρκα να προσάψεις πραγματικά πολλά, ακόμα και στην απόδοσή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά θα είναι ανέντιμο να κάνεις την όποια κριτική σου με αφορμή αυτή την άτυχη φάση.
Βέβαια με την ευκαιρία και… μεταξύ μας, ευτυχώς που ένα τέτοιο αυτογκόλ το έβαλε ο Γιούρκας. Γιατί καταλαβαίνετε όλοι, πως αν παρόμοιο αυτογκόλ είχε βάλει ο… Σπυρόπουλος για παράδειγμα ή ακόμα χειρότερα ο Βύντρα ή ο… Σαριέγκι, το παιχνίδι πολύ απλά θα… τελείωνε εκεί και το ΟΑΚΑ θα είχε… πάρει φωτιά. Τόσο απλά και δεν νομίζω να υπάρχει κανένας σας που να διαφωνεί ακόμα και αν στείλει μήνυμα υποστηρίζοντας το αντίθετο.

Από κει και πέρα.

Το παιχνίδι το έγειραν προς την πλευρά του Παναθηναϊκού οι Κουίνσι και Μαυρίας που μπήκαν σαν αλλαγή.
Για την ακρίβεια αν προτιμάτε, το έγειρε εκείνη η πρώτη τρελή κούρσα του Κουίνσι με το που μπήκε στο παιχνίδι.
Η κούρσα αυτή, πρώτον έδωσε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό.

Ταυτόχρονα… φόβισε τη Λάτσιο. Ή έστω αν θέλετε την έβγαλε από τη… νιρβάνα και τη σιγουριά στην οποία είχε προσαρμόσει το παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι της, να την κάνει πιο νευρική, πιο αγχωμένη στις προσωπικές της ενέργειες και μονομαχίες και εν τέλει να την… γκινιάρει κιόλας. Είναι ενδεικτικό, ότι από το 82’ περίπου μέχρι το γκολ, οι Ιταλοί πήγαιναν να βγάλουν την μπάλα εκτός περιοχής και το παιχνίδι γύρναγε συνεχώς στην αριστερή πλευρά της άμυνάς της, εκεί που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αν δεν κάνω λάθος, πέντε σερί φάουλ στην ίδια σχεδόν θέση.

Ακόμα και η φάση που προηγήθηκε του γκολ, προκλήθηκε από μια άτσαλη  παρέμβαση αμυντικού της Λάτσιο, που μετέτρεψε σε κόρνερ ένα σουτ που πήγαινε άουτ.

Ήταν φανερό λοιπόν, ότι οι ενέργειες του Κουίνσι και του Μαυρία κατά κύριο λόγο, αλλά και το ότι αυτοί οι δύο παρέσυραν σε ένα πιο παθιασμένο και ποδοσφαιρικό ρυθμό και μερικούς από τους συμπαίκτες τους – θα θυμάστε ίσως μια απίστευτη πιρουέτα του… Ζέκα στον χώρο του κέντρου -  και έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε πιο πιεστικά και αποφασιστικά να διεκδικεί όλο και κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Το βρήκε και το πήρε τελικά και πάλι με τον Τοτσέ, που επίσης… μεταξύ μας, αν δεν ήταν ο Τοτσέ και ήταν κάποιος άλλος περισσότερο «αγαπημένος» γενικώς, άρθρα και κατεβατά θα έγραφαν αρκετοί σήμερα για το… πόσο έχει το γκολ στο αίμα του και πως αυτό… αποδείχθηκε κόντρα σε δύο μεγάλες ομάδες όπως η Τότεναμ και η Λάτσιο.

Καταλήγοντας. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πάλι να ανακτήσει χρόνο, ψυχολογία και εντυπώσεις σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο ένα αρκετά σημαντικό ευρωπαϊκό όνομα.

Να κάνω πια προβλέψεις ότι αυτό θα τον βοηθήσει στη συνέχεια και τα λοιπά, πια δεν το αποτολμώ γιατί αυτή η ομάδα έχει το κουσούρι να εκθέτει όσους επιχειρούν να τη στηρίξουν στα δύσκολα και όσους επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν με ποδοσφαιρική λογική.

Γι’ αυτό θα πω απλά, πως αν τελικά ο Παναθηναϊκός είχε βγάλει όντως… φωτοτυπία το παιχνίδι με την Τότεναμ και το εφάρμοσε με την Λάτσιο, καλό θα είναι να κρατήσει μερικά ακόμα… αντίτυπα και να τα διαβάζει πριν και από τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί όντως να αλλάξει και να κερδίσει αρκετά. Και σαν νοοτροπία και σαν εμφανίσεις αλλά και στην τελική και σαν αποτελέσματα.



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved