Ποια είναι τα φαβορί του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και γιατί έχει «ελληνικό» ενδιαφέρον;

Ποια είναι τα φαβορί του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και γιατί έχει «ελληνικό» ενδιαφέρον;

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους  ανυπομονώ να ξεκινήσει το Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη «ποδοσφαιρομάνα» ήπειρος αναδεικνύει συνεχώς νέα ταλέντα που πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ο δεύτερος έχει… άρωμα Ελλάδας, καθώς συμμετέχουν παίχτες που αγωνίζονται σε ομάδες της χώρας μας. Ανάμεσα σε αυτούς οι Αιγύπτιοι Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού και Αμρ Ουάρντα του Ατρόμητου, οι Καμερουνέζοι Γιαγιά Μπανανά και Ολιβιέ Μπουμάλ του Πανιωνίου, καθώς και οι «ερυθρόλευκοι» Μαντί Καμαρά, Παπέ Σισέ και Γιασίν Μεριά από τη Γουινέα, τη Σενεγάλη και την Τυνησία, αντίστοιχα.

Εκτός, όμως, από το «ελληνικό» ενδιαφέρον των αγώνων της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της Αφρικής, το Κύπελλο των Εθνών του 2019 θα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του συγκεκριμένου αθλητικού θεσμού, αφού, μεταξύ άλλων, είναι η πρώτη φορά που θα παρακολουθήσουμε το τουρνουά να διεξάγεται με 24 ομάδες και, μάλιστα, καλοκαίρι. Την αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει η αναμέτρηση της Ζιμπάμπουε με τη διοργανώτρια Αίγυπτο, η οποία είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του «Κόπα Άφρικα», έχοντας στο ρόστερ της μεγάλα ονόματα, όπως αυτό του φετινού πρωταθλητή Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

γφγφδηη

Βάσει, μάλιστα, των αποδόσεων του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ο Σαλάχ είναι και ο επικρατέστερος να ανοίξει τον χορό των γκολ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στις 21 Ιουνίου, με τους Χασάν και Ουάρντα να ακολουθούν. Αν και οι οικοδεσπότες εύχονται να μην πέσουν θύμα έκπληξης, κάτι που παρατηρείται αρκετά συχνά στα πρώτα ματς εν γένει, η Ζιμπάμπουε θεωρείται ένα από τα αουτσάιντερ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με κορυφαίους παίχτες τον Μάρβελους Νακάμπα της Μπριζ, ο οποίος βρέθηκε στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ και τον Νόουλετζ Μουσόνα της Άντερλεχτ.

Εκτός από την αναμέτρηση Αιγύπτου – Ζιμπάμπουε του 1ο γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν και το Κονγκό με την Ουγκάντα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το 4ο γκρουπ, όπου κληρώθηκαν Μαρόκο, Ακτή Ελεφαντοστού, Νότια Αφρική και Ναμίμπια. Αυτό γιατί οι «Ελέφαντες» θεωρούνται, επίσης, ένα από τα αουτσάιντερ του «Κόπα Άφρικα», καθώς διαθέτουν παίχτες από μεγάλα πρωταθλήματα, όπως οι Μπαγί, Ζάχα και Οριέ από την Premier League και o Κεσί από την Serie A.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που βάσει των μακροχρόνιων ειδικών στοιχημάτων που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η πέμπτη επικρατέστερη χώρα για την κατάκτηση του αφρικανικού τροπαίου μετά την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη, την Γκάνα και τη Νιγηρία. Μάλιστα, η προηγούμενη -και πεντάκις- κάτοχος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το Καμερούν, δεν συγκαταλέγεται στα φετινά φαβορί, παρά το γεγονός ότι στον τελικό του 2017 είχε επικρατήσει της -επτάκις- πρωταθλήτριας Αιγύπτου.

Σε αντίθεση με το Καμερούν, που όπως όλα δείχνουν θα «κοντραριστεί» με την Γκάνα για την πρωτιά στο 6ο γκρουπ, μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου έχει το Μαρόκο, το οποίο πηγαίνει στην Αίγυπτο με αρχηγό το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Αλ Ντουχαΐλ στο Κατάρ από τη Γιουβέντους, Μεντχί Μπενάτια. Έχοντας, αρκετούς ακόμα παίκτες, ικανούς να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Ασράφ Χακίμι της Ντόρτμουντ, ο Νουσαΐρ Μαζραουί, ο Χακίμ  Ζίγιεχ του Άγιαξ, αλλά και ο Σοφιάν  Μπουφάλ της Θέλτα, η ομάδα του Γάλλου ομοσπονδιακού τεχνικού Ερβέ Ρενάρ στοχεύει να βγει νικήτρια από τα προημιτελικά και να συνεχίσει προς τον τελικό της διοργάνωσης.

σγδσδγφ

Οι εκπλήξεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους, έχουν προκριθεί σε αυτήν τη φάση του τουρνουά η Μαδαγασκάρη και το Μπουρουντί, οι οποίες θα βρεθούν και αντιμέτωπες στο 2ο γκρουπ, μαζί με τη Νιγηρία και τη Γουινέα, όπως και η Μαυριτανία στο 5ο γκρουπ. Οι τρεις αυτές ομάδες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2019, άφησαν εκτός 24άδας το Τόγκο των Αντεμπαγιόρ, Ρομαό, Ντοσεβί, αλλά και το Γκαμπόν του Ομπαμεγιάνγκ.

Ποιος, όμως, θα είναι ο μεγάλος νικητής του Κόπα Άφρικα; Θα αποδειχθεί, όπως αναμένεται, υπόθεση μεταξύ της Αιγύπτου και της Σενεγάλης ή θα εξελιχθεί σε μάχη μέχρι τελικής πτώσης, ανάμεσα στις πρωτοπόρες Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Μαρόκο και Τυνησία; Θα είναι πρώτος σκόρερ ο Σαλάχ ή θα δούμε να του κλέβει τη δόξα κάποιος εκ των Σάντιο Μανέ, Μούσα Μαρεγκά, Οντιόν Ιγκαλό και Βίνσεντ Αμπουμπακάρ; Αυτά και εκατοντάδες ακόμα ειδικά στοιχήματα προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου και με βλέπω να… βγάζω αν όχι όλο το καλοκαίρι, σίγουρα από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου που διαρκεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής!


Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved