Μεγάλες μάχες απόψε στην Ευρωλίγκα

Μεγάλες μάχες απόψε στην Ευρωλίγκα

Οι μονομαχίες στην Ευρωλίγκα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση κι όσο κοντοζυγώνουμε προς το τέλος της regular season, τόσο το σασπένς κορυφώνεται.

Μπαίνοντας σιγά – σιγά στον Φεβρουάριο, τα πράγματα στην Ευρωλίγκα σοβαρεύουν και κορυφώνονται. Πολύ απλά διότι οι «εκτός προγράμματος» ήττες πλέον δεν συγχωρούνται – μένουν πια λίγοι αγώνες για να προλάβει κάποιος να τις «ρεφάρει». Κι αυτό σημαίνει ότι για τις ομάδες που παλεύουν για την τέταρτη θέση (αφού οι τρεις πρώτες είναι ρεζερβέ), για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην οκτάδα ή για να μπουν στην οκτάδα, τα περιθώρια έχουν στενέψει και δικαιολογίες δεν υπάρχουν: Κερδίζεις; Προχωράς ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Χάνεις; Πας ένα βήμα πιο κοντά στο σπίτι σου.

                 

Παρασκευή 01/02, 21:30: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Αναντολού Εφές

Η ζωή τα έχει φέρει κάπως ανάποδα φέτος με αυτές τις δυο ομάδες… Διότι τις προηγούμενες χρονιές ο Παναθηναϊκός πάλευε για το πλεονέκτημα έδρας τέτοια εποχή, έχοντας σχεδόν δεδομένη την οκτάδα και η Εφές «χαροπάλευε» να τρυπώσει στα play-offs. Αυτή τη χρονιά όμως, τα πράγματα είναι αντίστροφα: ο Παναθηναϊκός παλεύει να προλάβει το τρένο της οκτάδας, η Εφές δίνει τη μάχη της με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το κίνητρο και για τις δυο ομάδες είναι πολύ υψηλό και την ήττα δεν θέλει να τη σκέφτεται κανείς.

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί μέσα στο ΟΑΚΑ – μπορεί να μην είναι φέτος το «κάστρο» που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, να έχει κάνει τρεις ήττες από Φενέρ, Αρμάνι και Ζαλγκίρις, αλλά το ΟΑΚΑ παραμένει μια έδρα που μπορεί να λυγίσει και τους πιο δυνατούς – ρωτήστε για πληροφορίες την ΤΣΣΚΑ. Εκεί θα ποντάρει ο Πιτίνο, στην ώθηση που παίρνουν οι παίκτες του από τον κόσμο, στην ενέργεια που έχει αυτό το γήπεδο, μαζί με τη δύναμη που δίνει στις ρακέτες ο Πέιν και τον μεγαλύτερο βαθμό προσαρμογής του Κιλπάτρικ, που δεν ήταν καλός στο Τελ-Αβίβ, αλλά συνολικά από τη μέρα που ήρθε δείχνει να έχει «μπει» στα συστήματα του προπονητή του. Η Εφές από την πλευρά της, δείχνει μια αξιοθαύμαστη ωριμότητα και σταθερότητα από την αρχή της χρονιάς, έχει ισορροπία ανάμεσα στην περιφέρεια και την frontline της και ψάχνει ένα μεγάλο «διπλό» που θα της δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες για την τέταρτη θέση.

Η μονομαχία του ΟΑΚΑ θα έχει πολλούς πρωταγωνιστές, μεγάλες μάχες και 0% γκανιότα από το Pamestoixima.gr για τους over ή under 12,5πόντους του Νικ Καλάθη, ανάμεσα σε πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες στοιχηματικές αποδόσεις.

 

Παρασκευή 01/02, 19:15: Νταρουσάφακα – Ρεάλ Μαδρίτης

Παιχνίδι με απόλυτο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Ή μήπως όχι; Οι Τούρκοι στο γήπεδό τους έχουν αποδειχθεί «ζημιάρηδες» και η Ρεάλ τον τελευταίο καιρό δεν παίζει το ίδιο καλά σε σχέση με το πώς έπαιζε ένα- ενάμιση μήνα πριν. Μπορεί να κάνουν μια μικρή «κοιλιά» οι Ισπανοί, μπορεί να έχει γίνει έτσι ο προγραμματισμός του Λάσο, ώστε η Ρεάλ να ανεβάσει στροφές και να πιάσει φουλ απόδοση από τον Μάρτιο και μετά, που κρίνονται όλα σε Ισπανία και Ευρωλίγκα.

Όπως και να έχει, ακόμα και μια μέτρια Ρεάλ, έχει την ποιότητα, την εμπειρία και το ρόστερ να πάρει το παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα, εκτός αν οι γηπεδούχοι κάνουν ένα «τρελό» επιθετικό παιχνίδι, όπως έχει συμβεί μερικές φορές φέτος: είναι μια ομάδα που τρέχει, που δεν διστάζει να δοκιμάσει τρίποντα ακόμα και στον αιφνιδιασμό, που παίρνει ψυχολογία όταν όλα της πάνε καλά και μπορεί να προβληματίσει κάθε αντίπαλο – ακόμα και ένα μεγαθήριο όπως η περσινή πρωταθλήτρια.

Αν παρόλα αυτά δεν πολύ-πιστεύετε ότι η Νταρουσάφακα μπορεί να κάνει την έκπληξη, το Pamestoixima.gr έχει και πολλές στοιχηματικές επιλογές γι’ αυτό το παιχνίδι. Σύνολο πόντων, over ή under σε πόντους για παίκτες και των δυο ομάδων, ριμπάουντ, ασίστ, ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

 

Παρασκευή 01/02, 22:00: Γκραν Κανάρια – Αρμάνι Μιλάνο

Στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας, στο μυαλό των περισσότερων η Γκραν Κανάρια ήταν ένας από τους «σάκους του μποξ», μαζί με τη Μπουντούτσνοστ, τη Γκραν Κανάρια, τη Νταρουσάφακα, ακόμα και τη Μπάγερν Μονάχου. Η πορεία της διοργάνωσης έδειξε ότι υπάρχουν οι «παραδοσιακές δυνάμεις», υπάρχουν οι «ανερχόμενες», υπάρχουν οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά «σάκοι του μποξ» δεν υπάρχουν – κανείς δεν χάνει από όλους εντός και εκτός και ακόμα και οι πιο αδύναμες ομάδες, θα κάνουν κάποιες νίκες στην έδρα τους, όχι απαραίτητα κόντρα στις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά ακόμα και κόντρα σε ομάδες θεωρητικά πιο ισχυρές.

Στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας, βλέποντας την Αρμάνι, οι περισσότεροι είπαν «μια από τα ίδια»: ακριβά συμβόλαια, καλοί παίκτες αλλά αγωνιστική αναρχία, κανένα πλάνο, καμία πειθαρχία και άλλη μια χρονιά όπου ο Γιώργης ο Αρμάνις πετάει τα λεφτά του στα σκουπίδια. Η πορεία της διοργάνωσης όμως έδειξε και δείχνει ότι η Αρμάνι είναι πολύ πιο υπολογίσιμη δύναμη απ’ ό,τι την είχαμε «μετρήσει» στο ξεκίνημα και η πρόσφατη απόκτηση του Νάναλι δείχνει ότι στην Ιταλία το πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για το κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν η φετινή Αρμάνι μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να γίνει η «περσινή Ζαλγκίρις» ή η Λοκομοτίβ που είδαμε λίγο πιο παλιά και να πάει final-four, αλλά όπως και να έχει είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση με πολύ βάθος πλέον στο ρόστερ της, σε όλες τις θέσεις.

Στο Pamestoixima.gr θα βρείτε ένα σωρό ελκυστικές στοιχηματικές αποδόσεις για ένα παιχνίδι, που μπορεί να έχει μπόλικο θέαμα, υψηλό σκορ και συναγωνισμό μέχρι τέλους, αν οι γηπεδούχοι σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved