Πέφτει η αυλαία των ομίλων του Champions League-Ποιος θα γελάσει και ποιος θα κλάψει με μαύρο δάκρυ;

Πέφτει η αυλαία των ομίλων του Champions League-Ποιος θα γελάσει και ποιος θα κλάψει με μαύρο δάκρυ;

Η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, για κάποιους είναι αδιάφορη, για άλλους διαδικαστικού χαρακτήρα, άλλοι περιμένουν απλά να σφραγίσουν την πρόκριση ή να μάθουν αν θα τερματίσουν πρώτοι ή δεύτεροι.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που «καίγονται» και θα τα δώσουν όλα για μια θέση στον ήλιο (τους «16» της διοργάνωσης) ή έστω για να συνεχίσουν και τον καινούργιο χρόνο να παίζουν στην Ευρώπη και το Europa League.

 

Τρίτη 11/12: Μπαρτσελόνα – Τότεναμ

Σκούρα τα πράγματα για την Τότεναμ και τους χαώδεις αλλά τόσο χαρισματικούς κροτάφους του Χάρι Κέιν: πώς να πας στο «Καμπ Νου» και να καταφέρεις να πάρεις αποτέλεσμα, ώστε να αποφύγεις την τρίτη θέση στον όμιλο που οδηγεί στο Europa και να τερματίσεις δεύτερος, ώστε να συνεχίσεις στους «16» του Champions League; Η λογική λέει ότι δεν γίνεται – όχι μόνο για την Τότεναμ, αλλά για όλες ή σχεδόν όλες ομάδες της Ευρώπης. Η «στρατηγική επιλογή» που έκανε το καλοκαίρι η Τότεναμ, να μην ενισχυθεί μεταγραφικά αλλά να πορευτεί με μια 11άδα «πλύνε – βάλε» και 14-15 παίκτες πρώτης γραμμής συνολικά, δεν δείχνει να λειτουργεί και τα καρπούζια τελικά δεν χώρεσαν κάτω από τη μασχάλη: στην Πρέμιερ δίνει (και θα δώσει) μάχη για την τετράδα και στην Ευρώπη θα δει πιθανότατα την πλάτη της Ίντερ.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα, δείχνει ότι στην Ισπανία δεν έχει αντίπαλο (και) φέτος: η Ρεάλ τρεκλίζει από την αρχή της χρονιάς, η Σεβίλλη έκανε το κομμάτι της για ένα χρονικό διάστημα πιέζοντάς την στις πρώτες θέσεις, αλλά η «τάξη» σιγά – σιγά αποκαθίσταται και οι Καταλανοί αρχίζουν να ξεμακραίνουν και να τραβάνε τον δικό τους, μοναχικό δρόμο στη La Liga. Αλλά εδώ που τα λέμε, αυτό που τους νοιάζει και τους καίει φέτος, δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά η επιστροφή στο «θρόνο» της Ευρώπης. Κι όσο ο Μέσι είναι καλά, όσο βρίσκει ουσιαστική συμπαράσταση από τον Σουάρες, τον Κουτίνιο, τον Ράκιτιτς, τον Βιδάλ και τα άλλα «παιδιά», τόσο οι φίλοι της μπορούν να ονειρεύονται ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους. Και ο Βαλβέρδε να είναι λίγο πιο ήρεμος στον πάγκο.

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα θα βρείτε στο Pamestoixima.gr, ώστε να επιλέξετε αυτά που αξίζει να τολμήσετε. Ρίξτε ωστόσο μια ματιά πριν ξεκινήσετε, στο τι απόδοση δίνει να πετύχει ο Μέσι το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

 

Τρίτη 11/12: Λίβερπουλ – Νάπολι

Κι έτσι όπως τα έμπλεξε η Λίβερπουλ, άντε να τα ξεμπλέξει τώρα στο Άνφιλντ. Διότι αφού έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα, από τη Νάπολι και από την Παρί εκτός έδρας, πρέπει τώρα να κάνει το χρέος της στο «Άνφιλντ», να κάνει ένα ακόμα απ’ αυτά τα επικά, τα ηρωικά, τα γεμάτα συγκινήσεις και σασπένς ψυχοδράματα, για να μπορέσει να συνεχίσει στους «16» της διοργάνωσης.

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Στην πραγματικότητα δεν είναι, διότι απέναντί της δεν θα βρει μια ομάδα που θα πάει στην ιστορική έδρα της Λίβερπουλ για να βγάλει ωραίες φωτογραφίες και να παραστήσει το σάκο του μποξ, αλλά για να παίξει την πρόκριση στα ίσια – η Νάπολι μάλιστα «βολεύεται» με διάφορα αποτελέσματα. Κι όσο ελκυστική και αποτελεσματική κι αν είναι μεσοεπιθετικά η Λίβερπουλ, με Σαλάχ – Φιρμίνο – Μανέ, έχει τα θεματάκια της πίσω και ταυτόχρονα η Νάπολι μοιάζει μια ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά, μόλις σε βρει «μπόσικο» σε κάποια αντεπίθεση.

Μπορεί η Λίβερπουλ; Σαφώς και μπορεί – γενικά δείχνει ότι μπορεί φέτος να κάνει ωραία πράγματα, αφού είναι η μοναδική ομάδα που πιέζει στην Πρέμιερ το «τρένο» που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι. Η Νάπολι από την άλλη, βλέπει τη Γιουβέντους για μια ακόμα χρονιά να κάνει «πασαρέλα» στο «Καμπιονάτο» και ψάχνει τη διάκριση στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας υπόσχονται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που θα γίνει ακόμα πιο «πιπεράτο» αν μια από τις δυο ομάδες σκοράρει νωρίς. Μπείτε στο Pamestoixima.gr, για να «μαντέψετε» ποια από τις δυο ομάδες θα σκοράρει πρώτη, ποιος θα πετύχει το πρώτο γκολ (παίξτε Σαλάχ) αλλά να βρείτε και δεκάδες ακόμα στοιχηματικές επιλογές. 

 

Τετάρτη 12/12: Άγιαξ – Μπάγερν Μονάχου

Ξεκάθαρα τα πράγματα στο όμιλο αυτό, όπου Άγιαξ και Μπάγερν έχουν καθαρίσει με την πρόκριση, η Μπενφίκα είναι τρίτη και η ΑΕΚ δυστυχώς δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι. Οπότε σασπένς δεν υπάρχει στην τελευταία αγωνιστική, υπάρχει όμως πρεστίζ, υπάρχει η πρώτη θέση του ομίλου και κυρίως υπάρχει ένας Άγιαξ που επέστρεψε, παίζει ωραία μπάλα, τρέχει πολύ και έχει ένα πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικό πλάνο, το οποίο προσπαθεί να εφαρμόζει είτε παίζει εντός, είτε εκτός έδρας. Και είχαμε πολλά χρόνια να δούμε έναν Άγιαξ ανταγωνιστικό, «όπως παλιά», με ένα κράμα πιτσιρικαρίας και έμπειρων παικτών, που δείχνει ότι μπορεί να κάνει πολλές «ζημιές».

Στο ματς του πρώτου γύρου, την έκανε τη ζημιά μέσα στο Μόναχο: ισόπαλο τελείωσε το ματς κι αν κάποιος άξιζε να κερδίσει, αυτός ήταν ο Άγιαξ. Οπότε περιμένουμε να δούμε αν στο Άμστερνταμ, θα είναι ακόμα πιο αποφασιστικός, με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι αν θα κοιτάξει ξανά τη Μπάγερν στα μάτια. Μια Μπάγερν που περνάει μια βαθιά αγωνιστική κρίση από την αρχή της χρονιάς, με γκρίνιες, μανούρες, τεράστια αμφισβήτηση στον κόουτς Κόβατς, η  «Μπουντεσλίγκα» δείχνει να χάνεται και η Ντόρτμουντ μοιάζει το γκράντε φαβορί και βλέπουμε γενικά μεγάλα σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το Champions League όμως είναι μια άλλη υπόθεση και τα «γερόντια» της Μπάγερν, με μπροστάρηδες το Ρόμπεν και το Ριμπερί, θέλουν να δώσουν μια τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή παράσταση, πριν μπουν στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Στο Pamestoixima.gr θα βρείτε πολλές και διάφορες στοιχηματικές επιλογές – το goal goal και το over, μοιάζουν οι πιο «προφανείς». Αλλά μην μείνετε εκεί: περιηγηθείτε και θα βρείτε πολλά ακόμα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. 



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved