«Λεωφόρος Μπάσκετ» (photos)

«Λεωφόρος Μπάσκετ» (photos)

Σε μία πρωτότυπη κίνηση προχώρησε το τουρνουά «3on3 streetball-Τάπα στην βία», που διοργανώνει ο ΠΣΑΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Η Λεωφόρος Δικαιοσύνης, που αποτελεί τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης έχει μετατραπεί σε «Λεωφόρο Μπάσκετ» καθώς μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να παίξουν μπάσκετ μαζί με τους Αβραάμ Καλλινικίδη, Γιάννη Αθανασούλα, Νίκο Παππά, Αντώνη Μάντζαρη, Νώντα Παπαντωνίου.

Το «παρών» έδωσαν πάνω από 600 φίλοι του αθλητισμού θέλοντας να κοντραριστούν σε αγώνες «τρεις εναντίον τριών», ενώ είχαν την ευκαιρία να λάβουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους παίκτες. Το απόγευμα μάλιστα, η κόντρα αναμένεται να κορυφωθεί καθώς ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τους έχει προκαλέσει σε… μάχη γιγάντων εναντίον της ομάδας του.

Ο Νώντας Παπαντωνίου τόνισε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: «Πρώτα απ’ όλα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ προκειμένου να παίξω μπάσκετ στο δρόμο. Εκεί δηλαδή που όλοι μας κάναμε τα πρώτα βήματα μας στο άθλημα που λατρεύουμε. Η πρωτοβουλία του ΠΣΑΚ να διοργανώσει αυτά τα τουρνουά στην Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης είναι πολύ σημαντική. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το μήνυμα «Τάπα στη βία» καθώς κανείς δεν τη θέλει πλέον στα γήπεδα μας και θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Αρκετά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και ελπίζω από την νέα χρονιά να σταματήσει κάθε κρούσμα βίας».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει τόσο πολύ κόσμο να παίζει μπάσκετ μέσα στον δρόμο. Ήταν μια πολύ όμορφη ιδέα του ΠΣΑΚ και ελπίζω στο μέλλον να γίνει θεσμός τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Η εικόνα άλλωστε μιλάει από μόνη της καθώς βλέπουμε 12 μπασκέτες και εκατοντάδες κόσμου με μια μπάλα μπάσκετ στο χέρι. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα. Παράλληλα νομίζω ότι αυτά τα τουρνουά είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου όλοι να μπορέσουμε να περάσουμε στο κόσμο και το μήνυμα μας κατά της βίας. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε κάθε μορφή της και ειδικά μέσα στα γήπεδα του αγαπημένου μας μπάσκετ».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved