Παναθηναϊκός: Νέος εκτός έδρας θρίαμβος και 2/2 στο Eurocup
FIBA

Παναθηναϊκός: Νέος εκτός έδρας θρίαμβος και 2/2 στο Eurocup

Με την Πηνελόπη Παυλοπούλου να κάνει «όργια» ο Παναθηναϊκός επικράτησε 76-62 της Ραμάτ Χασαρόν εκτός έδρας και έκανε το 2/2 στο Eurocup γυναικών

Το πρόγραμμα τον είχε να ξεκινήσει στο Eurocup γυναικών με δυο εκτός έδρας παιχνίδια. Όμως παρά τις δυσκολίες ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην βάση του με το απόλυτο καθώς επικράτησε 76-62 της Ραμάτ Χασαρόν στο Ισραήλ.

Έτσι με αυτή τη νίκη οι «πράσινες», παρέμειναν μόνες πρώτες και αήττητες στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να έχουν πολύ καλό ρυθμό. Η Ραμάτ προηγήθηκε με 2-0 αλλά η Ριντ ισοφάρισε αμέσως (2-2) και εκ τότε ο ΠΑΟ δεν έχασε το προβάδισμα στο σκορ. Σημαντική ήταν συνεισφορά της Κάρτερ με 3/3 τρίποντα αλλά και της Παυλοπούλου που έδωσε επιθετικές λύσεις με τους 9 πόντους της. Η Σωτηρίου έστειλε τη διαφορά στο +6 (20-26) λίγο πριν λήξει η περίοδος αλλά η Ραμάτ με δικό της σερί μείωσε στο καλάθι (24-26).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κυριάρχησε η άμυνα με τη Ραμάτ να ισοφαρίζει αμέσως σε 26-26 στην αρχή της περιόδου και να περνάει μπροστά με 29-26. Με εύστοχο τρίποντο ξανά από την Κάρτερ που είχε 4/4 σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟ προσπέρασε (30-31). Κι ενώ οι δύο ομάδες έμειναν αρκετή ώρα χωρίς σκορ στο 31-31, η Σωτηρίου με δικό της τρίποντο «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό (31-34). Τη σκυτάλη πήρε η Ριντ που με 4 πόντους από βολές διαμόρφωσε το 34-38, ενώ η Παυλοπούλου στη συνέχεια ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το «τριφύλλι» να είναι στο +7 (34-41).

Με την επιστροφή στο παρκέ η Ραμάτ προσπάθησε αρκετές φορές να αντιδράσει, με τις αθλήτριες της κόουτς Καπογιάννη να ανταποκρίνονται σωστά και να διατηρούν το προβάδισμα με μοναδική εξαίρεση το 7-0 σερί εις βάρος τους που οδήγησε στην ισοφάριση (48-48) στο 27’. Με δύο βολές της Παυλοπούλου και τρίποντο της Κάρτερ ο ΠΑΟ πήρε ξανά τα ηνία και ολοκλήρωσε την περίοδο με +6 (48-54).

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και στην τελευταία περίοδο με πολυφωνία στην επίθεσή του διευρύνοντας τη διαφορά στο +12 με εύστοχο τρίποντο της Μπουντούρη. Λίγο αργότερα ήρθε η Ριντ για να κάνει το +14 (57-71). Ο ΠΑΟ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το τέλος για το 62-76.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-26, 34-41, 48-54, 62-76.

ΡΑΜΑΤ ΧΑΣΑΡΟΝ (Ρέουβεν): Κόλιερ 15 (10 ριμπάουντ), Ιβάνοβιτς 16 (2), Τζένκινς 8 (11 ριμπάουντ), Καρς 14 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Σαρ 4 (1/6 τρίποντα), Κέστεν - Ραζ 3 (1), Σούστερ 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Μπουντούρη 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Κωτούλα, Παυλοπούλου 24 (8/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Ριντ 14 (5/16 σουτ, 4/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Σωτηρίου 14 (2), Αλεξανδρή, Κάρτερ 19 (5/6 τρίποντα), Χαριστανίδου.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/02) - Πού θα δείτε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Αστέρας-Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/02) - Πού θα δείτε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Αστέρας-Ολυμπιακός
Σοκαριστικό βίντεο με τον Μπαρτζώκα να καθυβρίζει χυδαία γυναίκα οπαδό (vid)
Σοκαριστικό βίντεο με τον Μπαρτζώκα να καθυβρίζει χυδαία γυναίκα οπαδό (vid)
Μεταγραφές, ΠΑΟΚ: Στην Τουρκία συνεχίζει ο Τσάλοφ - Αυτή είναι η νέα του ομάδα
Μεταγραφές, ΠΑΟΚ: Στην Τουρκία συνεχίζει ο Τσάλοφ - Αυτή είναι η νέα του ομάδα
ΑΕΚ: Έντονη αντίδραση - «Δυνατή, ανεξάρτητη και στηρίζεται αποκλειστικά από τον Ηλιόπουλο»
ΑΕΚ: Έντονη αντίδραση - «Δυνατή, ανεξάρτητη και στηρίζεται αποκλειστικά από τον Ηλιόπουλο»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved