Ελευθερία Μοσχάτου-Ολυμπιακός 48-59: Πέμπτη συνεχόμενη φορά «ερυθρόλευκος» Κυπελλούχος

Ελευθερία Μοσχάτου-Ολυμπιακός 48-59: Πέμπτη συνεχόμενη φορά «ερυθρόλευκος» Κυπελλούχος

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2021-22 κερδίζοντας την μαχητική Ελευθερία Μοσχάτου με 59-48 στον τελικό που διεξήχθη στο κλειστό της Κλαδισού στα Χανιά

Το πέμπτο του Κύπελλο Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της μαχητικής Ελευθερίας Μοσχάτου με 59-48 στον τελικό που διεξήχθη στο κλειστό της Κλαδισού στα Χανιά.

Η Πλουφ είχε 16 πόντους, 18 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 35’50” που αγωνίστηκε και αναδείχτηκε MVP. 

Για την Ελευθερία Μοσχάτου ξεχώρισε η Τζέιμς με 16 πόντους. 

Την απονομή έκανε ο Χρήστος Βασιλειάδης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και Υπεύθυνος του μπάσκετ γυναικών.

Την απονομή των μεταλλίων στη φιναλίστ Ελευθερία Μοσχάτου έκαναν ο Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων και ο Νίκος Νικολόπουλος, γενικός γραμματέας της ΕΟΚ. Στον Κυπελλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό, την απονομή έκαναν ο Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Άτυχη η Σπυριδοπούλου που 1:30 λεπτό πριν το φινάλε αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο από το παρκέ.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός έχοντας το βάρος του φαβορί μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με το σερί 10-0 στο 5', για να φτάσει εύκολα στο +11 (2-13) στο 6'. Το Μοσχάτο ανέβασε στροφές και με ένα δικό της 8-2 κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 8 με με 18-10 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η άμυνα ζώνης της Ελευθερίας Μοσχάτου έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και δεν τον άφησε να βρει σκορ μέσα στη ρακέτα. Οι γηπεδούχες έβαλαν δύσκολα καλάθια από μακριά, όμως οι ερυθρόλευκες κράτησαν το προβάδισμά τους στο φινάλε του πρώτου μισού χωρίς να απειλούνται ουσιαστικά για το 26-31 στο ημίχρονο.

Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο για την Ελευθερία που δεν κατάφερε να «σπάσει» τις «ερυθρόλευκες» άμυνες σκοράροντας μόλις επτά πόντους ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και το +12 για να πάει στο τέταρτο δεκάλεπο στο 33-44.

Τα τελευταία δεκάλεπτα στο κλειστό Κλαδισού αποδείχτηκαν δύσκολα για την ομάδα του Πειραιά. Με το Μοσχάτο να πετυχαίνει ένα σερί 15-2 και να φέρνει τη διαφορά στους 4 πόντους (48-52) στο 36' η μπάλα... βάρυνε για τις τυπικά φιλοξενούμενες. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να φύγει Κυπελλούχος για πέμπτη συνεχόμενη φορά από τα Χανία με το τελικό 48-59.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 26-31, 33-44, 48-59

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

 



Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved