Παιχνίδι εξουσίας στην πλάτη του μπάσκετ!

Παιχνίδι εξουσίας στην πλάτη του μπάσκετ!

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, εν προκειμένω ο Βαγγέλης Λιόλιος, σε Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Θα την θυμούνται όμως για χρόνια αυτή την... επίσκεψη, μέχρι την επόμενη βέβαια.

Κι αυτό διότι, μην το ξεχνάμε, ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα, εμφανίστηκε κουνώντας το δάχτυλο και στέλνοντας τελεσίγραφα σε ανθρώπους που στο τέλος κάθε μήνα... ματώνουν για να βρουν τα λεφτά για να πληρώσουν το προσωπικό και τους παίκτες στις ομάδες τους.

Δεν εξετάζουμε αν αυτά που είπε είναι σωστά η όχι. Πράγματι, όλοι πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αυτό το ξέρουμε. Δεν μας είπε κάτι καινούργιο, ούτε μας έκανε σοφότερους. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος και το ύφος του.

Αυτός στον Προμηθέα, δεν άφηνε απλήρωτους παίκτες; Δεν άφηνε προπονητές; Δεν έχει πει ποτέ του «αδερφέ, να στα βάλω τον άλλο μήνα, γιατί τώρα είμαι στριμωγμένος;». Μπορεί να κάνουμε λάθος (ο Άαρον Μάιλς έχει άλλη άποψη) και να ήταν συνεπέστατος, αλλά το μπάσκετ πήγαινε επίσης πίσω, όταν οι άλλοι, οι κακοί έστελναν τον Προμηθέα να παίζει στην Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη στη Β’ Εθνική! Γιατί; Γιατί τότε οι κακοί ήταν καλοί! Γιατί τότε, έτρωγε και έπινε με τύπους που αργότερα τους έβλεπε στην Πάτρα και έκανε πως δεν τους ήξερε. Έτσι, Τάκη;

Για να επανέλθουμε λοιπόν, το μπάσκετ δεν θα αναγεννηθεί με τελεσίγραφα κουτσαβακισμούς και επίδειξη δύναμης. Αν θέλει να βοηθήσει η ΕΟΚ τις ομάδες στα οικονομικά τους, ας ξεκινήσει, βάζοντας τέλος στο πανηγυράκι με τις αμοιβές των παρατηρητών διαιτησίας και τα οδοιπορικά τους, που τις βάζει να πληρώνουνε κάθε Σαββατοκύριακο αεροπλάνα ξενοδοχεία και βενζίνες, λες και στέλνει τους παρατηρητές ταξίδι στο... διάστημα.

Αν θέλει να βοηθήσει, να πάρει πίσω το... χαράτσι που θέλει να επιβάλλει στις ομάδες, τις οποίες θέλει να είναι και συνεπείς, με τις υπέρογκες αυξήσεις στα παράβολα των μεταγραφών.

Ο... αναμορφωτής του αθλήματος, αγαπάει τόσο πολύ το μπάσκετ και τον ΕΣΑΚΕ που έφτασε στο σημείο να πει: «Αν δεν μπορεί να τηρηθούν οι όροι συμμετοχής, δεν μπορεί να υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ, να υπάρχει ερασιτεχνικό!». Και κανείς δεν σηκώθηκε να τον βάλει στη θέση του! Αλλά και στο ερασιτεχνικό δεν θα περάσουν καλύτερα, αφού όπως ενημέρωσε τη Λίγκα μαζί με την εναρμόνηση του καταστατικού της ΕΟΚ με εκείνο της FIBA, ότι ισχύει για τις ΚΑΕ στο θέμα των οφειλών (ανάκληση δελτίων) θα ισχύει και στις Εθνικές κατηγορίες. Ναι, στα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών. Με τις υγείες σας!

Στην άλλη άκρη!

Και μιας και πιάσαμε τους παρατηρητές για το θέμα της μείωσης των εξόδων, καλό είναι ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα, να ζητήσει από την ΚΕΔ να μην στέλνει στην Ρόδο για παράδειγμα παρατηρητή από την Δράμα (Δημήτρης Μπήτης) όταν μπορεί να πάει παρατηρητής με ένα αεροπλάνο από την Αθήνα και όχι με δυο! Αυτό λέγεται οικονομία και νοικοκυριό, το άλλο λέγεται αδιαφορία. Είπαμε όμως, δεν τον νοιάζει, γιατί δεν πληρώνει ο ίδιος... Είναι προφανές ότι δεν θα το έπραττε εάν έπρεπε να πληρώσει εκείνος... Αλήθεια, στα παιχνίδια του Προμηθέα ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό η ΚΕΔ;

Ο Ζομπανάκης στη Νήαρ Ηστ!

Μπορεί να έλεγε στο πρόσφατο παρελθόν ο Κωστής Ζομπανάκης ότι δεν ξαναασχολείται με το μπάσκετ, όμως έκανε την... έκπληξη. Μετά την θορυβώδη αποχώρηση του από την θέση που είχε στον ΕΣΑΚΕ, πιάνει ξανά την μπάλα του μπάσκετ στα χέρια του. Αναμείχθηκε στα διοικητικά δρώμενα της Νήαρ Ηστ, που πλέον αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ και παλεύει να ανέβει στις τοπικές κατηγορίες.

Ο πασέρ...



Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved