Super Cup: «Να μην παίξουμε σαν φαβορί» ζήτησε ο Πρίφτης - Όλες οι δηλώσεις (video)

Super Cup: «Να μην παίξουμε σαν φαβορί» ζήτησε ο Πρίφτης - Όλες οι δηλώσεις (video)

Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών από τις 4 ομάδες (Παναθηναϊκός, Λαύριο, ΑΕΚ και Προμηθέας) που συμμετέχουν στο 2ο Super Cup.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν προπονητές και παίκτες:

Δημήτρης Πρίφτης: «Να συγχαρώ τις ομάδες όπου συμμετέχουν στο Σούπερ Καπ. Είναι αξιόλογες ομάδες. Προσωπικά έχω μεγάλο σεβασμό σ’ αυτό που παρουσιάζει το Λαύριο και στον κόουτς Σερέλη. Παρουσιάζει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην παίξουμε σαν φαβορί. Να παίξουμε χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας αυτόν τον τίτλο. Να βγάλουμε προσπάθεια, ένταση, έχουμε κίνητρο. Όλοι θέλουν το τρόπαιο και αυτό θέλουμε και εμείς.

Το βασικό για το Λαύριο είναι ότι έχει τον ίδιο προπονητή για 8 χρόνια. Δείχνει μία σταθερότητα και πέρα από αυτό είναι μία ομάδα που παρουσιάζει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό στο τέμπο και στις επιλογές των παικτών. Το στιλ που αναπτύσσεται. Έχει κάτι διαφορετικό που φεύγει από τα τετριμμένα του σετ παιχνιδιού, με υψηλό ρυθμό.

Είμαστε σε ένα πρώτο στάδιο. Έχουμε κρατήσει έναν κορμό, αλλά η παρουσία μου και νέων παικτών δημιουργεί νέο σύνολο που θέλει χρόνο για να βελτιωθεί και να σταθεροποιηθεί. Είναι πολύ πρώτο στάδιο και καλά καλά δεν ξέρουμε την εικόνα μας και των αντιπάλων μας. Όλοι θα το ζήσουμε αυτό. Ο στόχος είναι να φτάσουμε τα δικά μας στάνταρ. Σε μερικές ημέρες ξεκινά η Ευρωλίγκα από αύριο ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες. Είναι πραγματικά ένας πολύ ωραίος θεσμός. Είμαστε όλοι σε μια περίοδο προετοιμασίας. Δεν είμαστε στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας, ωστόσο έχουμε δουλέψει πολύ καλά και νομίζω θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το Λαύριο έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Οπότε σαν Παναθηναϊκός δεν υποτιμάμε κανέναν. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να δώσουμε το 100% και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλουμε».

Βασίλης Μουράτος: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα μας να είμαστε εδω και στις κορυφαίες ομάδες του Πρωταθλήματος. Οι ομάδες είναι ανέτοιμες ακόμα, ωστόσο θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται».

Χρήστος Σερέλης: «Μεγάλη τιμή για την ομάδα μου να βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να παρακαλέσουμε τον Παναθηναϊκό να... παίξει σαν φαβορί (σ.σ. γελάει) για να μπορέσουμε κι εμείς να εκμεταλλευτούμε τυχών αδυναμίες».

Στέφανος Δέδας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις. Είμαστε ανυπόμονοι να δούμε το πρώτο δείγμα της ομάδας μας. Από την άλλη, είμαστε σε πρώιμο στάδιο και κανείς δεν ξέρει το ταβάνι του. Είμαστε ανυπόμονοι να δούμε αγωνιστικά την ομάδα μας. Ξέρουμε ότι σ’ αυτό το διήμερο κρίνεται ένας τίτλος που μπορεί να είναι περίοδος προετοιμασίας, αλλά έχουμε έρθει εδώ με διπλό σκοπό. Να δείξουμε αυτό που κάναμε το καλοκαίρι και να φτάσουμε στο τέλος του τούνελ, που είναι το τρόπαιο. Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί. Κατοχή με την κατοχή, έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας για να δούμε τι θα πετύχουμε».

«Παρότι είμαστε νέα ομάδα έχουμε παίκτες που έχουν ατομική ποιότητα και μπορούν να κάνουν φάσεις επιθετικά και αμυντικά. Μπορούν να βοηθήσουν το σύνολο. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να νιώθω καλά, τώρα που η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Αυτό που με ανησυχεί είναι το άγνωστο. Έχουμε το πλάνο μας, αλλά δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούμε. Τι θα δω αύριο με το τζάμπολ. Ελπίζω το θετικό να υπερτερήσει του αρνητικού και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς».

Δημήτρης Μαυροειδής: «Η ομάδα μας έχει κάνει μία διαφορετική αρχή. Γύρισε σελίδα σε όλα. Παίκτες, προπονητές και νέο γήπεδο. Νέα αρχή για εμάς, που θα στηριχτεί στις βάσεις των τελευταίων ετών. Πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε για τίτλους. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη και σίγουρα εμείς που έχουμε αλλάξει πολύ».

Για το στιλ μπάσκετ που θέλει ο κόουτς Δέδας: «Επιθετικό μπάσκετ, με πολλές κατοχές και υψηλό σκορ. Εμείς δεν θα στηριχτούμε στην… άμυνα. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε, είναι ότι θα παλεύουμε για τη νίκη, με ένα διαφορετικό μπάσκετ».

Λουίς Κασιμίρο: «Είναι πάντα δύσκολο να υπερασπίζεσαι έναν τίτλο. Έχουμε μεγάλη ευκαιρία γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Ήταν πολύ καλό που παίξαμε φιλικά. Θέλουμε να δείξουμε από αύριο, όλα όσα δουλέψαμε το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο».

Νίκος Γκίκας: «Όλες οι ομάδες που είναι εδώ έχουν καταλάβει ότι είναι ακόμη αρχή για να έχουμε στόχους για τη διοργάνωση. Άλλες μοντάρονται κι άλλες είναι πιο έτοιμες. Από τη μεριά της δική μας ομάδας, είναι ότι έχουμε τον τίτλο από πέρυσι και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το repeat. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο για την ομάδα και τον κόσμο της. Ξέρουμε ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία σίγουρα θα θέλει για το στάτους και τον κόσμο της τη νίκη. Χαιρόμαστε που θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό. Χαίρομαι που θα γεμίσει το γήπεδο και θα παίξουμε ένα τόσο δυνατό ματς στην αρχή της σεζόν».

Για τα νέα στοιχεία του Προμηθέα με τον Κασιμίρο: «Σίγουρα έχει προσθέσει, ενώ ισπανικό μοντέλο μπάσκετ. Γρήγορα, δυνατά και πιεστικά. Αυτό που έχει δώσει να καταλάβει ο καθένας είναι ότι όλα θα ξεκινούν από την πιεστική άμυνα και ότι ο καθένας θα πρέπει να δίνει το 100% για την ομάδα, έχοντας σωστές επιλογές και να προσπαθεί για το καλύτερο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η εξήγηση του Δημήτρη Πρίφτη για το «κόψιμο» του Έβανς

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η εξήγηση του Δημήτρη Πρίφτη για το «κόψιμο» του Έβανς

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προσωπικότητες του μπάσκετ μιλούν για τον Παύλο Γιαννακόπουλο (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προσωπικότητες του μπάσκετ μιλούν για τον Παύλο Γιαννακόπουλο (video)

Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved