FIBA: Οι αντιδράσεις για την «φούσκα» στην Βαλένθια
SHARE

FIBA: Οι αντιδράσεις για την «φούσκα» στην Βαλένθια

Η Ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo, έκανε σφυγμομέτρηση για την «φούσκα» στην Βαλένθια και όλοι συμφώνησαν ότι αισθάνονταν πολύ ασφαλείς

Η «φούσκα» στην Βαλένθια, όπου πραγματοποιήθηκαν τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου, ήταν μια ακόμη ευκαιρία για την FIBA, να δείξει την ευελιξία της και τους τρόπους που έχει για να αισθάνονται ασφαλείς οι αθλητές.

Η Ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo έκανε γκάλοπ μεταξύ των συμμετεχόντων και όλοι είπαν ότι επρόκειτο για τον πιο ασφαλή τρόπο διεξαγωγής αγώνων, ειδικά τώρα που υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι απόψεις που κατατέθηκαν:

ΜΙΚΕΑΛ ΣΟΚΟΛΟΦΣΚΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ)
«Αυτήν τη στιγμή, εάν θέλαμε να παίξουμε, έπρεπε να παίξουμε με αυτήν τη μορφή. Αυτό είναι εντάξει τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα. Η φούσκα έγινε για έναν λόγο, για να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Πιστεύω ότι είναι καλό»

ΚΑΡΟΛ ΚΡΟΥΤΖΕΣΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ)
«Εάν θέλαμε να παίξουμε τώρα, στην κατάσταση που ζούμε παγκοσμίως με τον Covid, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση. Εάν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, αυτός είναι ο τρόπος».

ΜΑΙΚ ΤΕΙΛΟΡ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ)
«Για εμένα ήταν ένα φανταστικό Παράθυρο και περάσαμε πολύ καλά μαζί με την ομάδα»

ΓΚΙΟΡΝΤΑΝ ΓΟΥΟΤΣΟΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
«Προφανώς και το παράθυρο έγινε για λόγους ασφαλείας, και νομίζω ότι ήταν μία καλή ιδέα. Μείναμε στο ξενοδοχείο, πηγαίναμε στο γήπεδο για προπονήσεις και παιχνίδια και μετά επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο. Όλοι αισθάνονταν σίγουρα ασφαλείς, κάναμε τα τεστ και πήραμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Όλοι έκαναν την καλύτερη δυνατή δουλειά προκειμένου να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους θεατές, για τους νέους, για εμάς τους παίκτες.

Ήταν καλό. Δεν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω. Μείναμε στο ξενοδοχείο, πηγαίναμε στο γήπεδο και τρώγαμε όλοι μαζί, στο ξενοδοχείο. Δεν υπήρχε πολλή κοινωνική ζωή, αλλά είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες ή χρόνια θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή. Τώρα, όμως, αυτή είναι η ζωή μας.

Πέρασαν μήνες χωρίς να υπάρχει μπάσκετ, οπότε όλοι είναι χαρούμενοι που το μπάσκετ επέστρεψε, και όλοι κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεχίσει το παιχνίδι, επιβραδύνοντας την εξάπλωση του ιού, και να επιστρέψει το άθλημα σε κάποιο είδος φυσιολογικής ζωής προσαρμοσμένο στην κατάσταση».

ΡΑΡΕΣ ΟΥΤΑ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε μία τέτοια κατάσταση και όλοι οι περιορισμοί είναι σκληροί για τους παίκτες, αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι απαραίτητοι. Αυτή είναι η στιγμή που ζούμε και έχει γίνει πολύ καλή διαχείριση, αισθανόμαστε ασφαλείς. Λήφθησαν πολλά και καλά μέτρα και οι άνθρωποι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας φροντίσουν.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ, γιατί κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να παίξουμε και ειδικά δεν ξέραμε αν η εθνική ομάδα θα ήταν σε θέση να έχει όλους τους παίκτες. Ωστόσο, είμαστε ευτυχείς που πήραμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία και προσωπικά είμαι χαρούμενος που παίξαμε μπάσκετ.

Η φούσκα ήταν ένα σοφό μέτρο, αλλά και το μοναδικό που μπορούσε να ληφθεί αυτό τον καιρό. Είναι αδύνατο να παίξεις εντός κι εκτός έδρας ματς με όλα αυτά τα αεροπορικά ταξίδια. Ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσε να γίνει και ήταν ένα καλό μέτρο».

ΤΟΥΝΤΟΡ ΚΟΣΤΕΣΚΟΥ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ)
«Παρατηρήσαμε πόσο σημαντικό ήταν για τη FIBA να φροντίζει τους παίκτες. Από επιδημιολογική άποψη και σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, το πιο σημαντικό ήταν ότι μπορούσαμε να παίξουμε. Θα θέλαμε να παίξουμε εντός έδρας παιχνίδια και να έχουμε θεατές, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Αυτή η προσπάθεια, αυτό το είδος οργάνωσης μας δίνει τη χαρά και τη δυνατότητα να παίξουμε. Κοιτάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα για όλους, είναι προνόμιο που μπορούμε να παίζουμε. Δεν συναντήσαμε ποτέ μία παρόμοια κατάσταση και αυτή η λύση, μπορεί να εμφανίστηκε για πρώτη φορά, αλλά είναι πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να παίξουμε».

ΦΡΑΝΣΙΣ ΑΛΟΝΣΟ (ΙΣΠΑΝΙΑ)
«Αναμφίβολα ήταν ένα υπέροχο περιβάλλον για εμάς. Πιστεύω πραγματικά ότι η FIBA και η ισπανική ομοσπονδία, με βάση την εμπειρία μου, κάνουν όσα περισσότερα μπορούν προκειμένου να νιώθουμε ασφαλείς. Εμείς, ως παίκτες νιώθουμε ότι αυτοί οι οργανισμοί έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται στα παρασκήνια για να είμαστε εμείς σε θέση να παίξουμε μπάσκετ».

ΤΣΑΒΙ ΡΑΜΠΑΣΕΔΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)
«Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σοφή απόφαση να οργανωθεί αυτό η φούσκα για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας στο Παράθυρο. Ήταν καλό για τη διαφήμιση του μπάσκετ, για την ασφάλεια και την υγεία των παικτών. Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε επειδή έπρεπε να μείνουμε στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να βγούμε για κανένα λόγο εκτός για να πάμε στην προπόνηση, ή τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε όμως, ότι αυτό έγινε για δικό μας όφελος και ήταν το καλύτερο για εμάς.

Έτσι τα παιχνίδια μπορούσαν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Πιστεύω επίσης ότι η φούσκα ήταν πολύ σημαντική για τα κλαμπ κι αυτό επειδή όλο το χρόνο ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες των υγειονομικών επιτροπών, κάνουμε τα τεστ και μετά πηγαίνουμε στην εθνική ομάδα και αν κάτι συμβεί δε θα μπορούσαμε να παίξουμε με τις ομάδες. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για όλους τους παίκτες που δεν έχουν ασθενήσει από τον ιό covid και έτσι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις ομάδες τους στην ίδια κατάσταση που έφυγαν».

ΟΝΤΕΝΤ ΚΑΤΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ)
«Όλη η κατάσταση με τον Covid δεν είναι εύκολη, αλλά είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα να παίξουμε μπάσκετ με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν. Είμαι πολύ χαρούμενος για εμάς και ευτυχισμένος για την FIBA που βρήκε αυτή τη μορφή για να γίνουν οι αγώνες. Η φούσκα ήταν υπέροχη, η προετοιμασία εξαιρετική. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλες οι φούσκες σε όλο τον κόσμο είναι έτσι. Είναι υπέροχο να βρισκόμαστε εδώ στην Ισπανία.

Όταν “κλείνεσαι” σε ένα μέρος για 7-8 ημέρες δεν είναι ποτέ εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Αλλά το συνηθίζεις γιατί και η κατάσταση στο Ισραήλ δεν είναι πάρα πολύ διαφορετική. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη και την απόλαυσα.

Ήταν μια σοφή απόφαση να αλλάξουμε το format, λόγω του Covid19. Ήταν απαραίτητο. Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτή η φούσκα στο Ισραήλ... Αλλά ναι, ήταν μία πολύ έξυπνη απόφαση. Γενικά η FIBA προσαρμόζεται πολύ καλά στις καταστάσεις. Εμείς, με την Χάποελ, παίζουμε επίσης στο BCL που έχει κάνει πολλά καλά πράγματα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση:

Άλλαξαν το format της Διοργάνωσης, έγινε η φούσκα για το Final 8, τώρα άλλαξαν επίσης την κανονική σεζόν μειώνοντας τα παιχνίδια έχοντας αρκετά κενά για να επαναπρογραμματίσουν τα παιχνίδια που αναβάλλονται… Είναι πολύ έξυπνοι και κάνουν έξυπνα πράγματα για να συνεχιστεί η δράση στο μπάσκετ.

Άξιζε να γίνει αυτή η φούσκα για λόγους ασφαλείας. Στο τέλος της ημέρας είμαστε κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να βγούμε, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η FIBA φροντίζει τους πάντες, οπότε πρέπει να συνεργαστούμε. Παίζοντας μπάσκετ στα παράθυρα της FIBA, μας έκανε να νιώθουμε ότι ήμασταν σε ασφαλή χέρια».

ΡΑΦΑΕΛ ΜΕΝΚΟ (ΙΣΡΑΗΛ)
«Λόγω της κατάστασης, ήταν η καλύτερη λύση για να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ. Η φούσκα ήταν πολύ καλά οργανωμένη, τα πάντα ήταν πολύ καλά. Πιστεύουμε ότι ήταν μία πολύ μορφή για να παίξουμε μπάσκετ. Κάναμε τεστ τόσο πριν όσο και κατά την άφιξη, αλλά και πριν αναχωρήσουμε. Έτσι αισθανόμαστε ασφαλείς. Μέχρι να βρούμε μια λύση για τον ιό, αυτή είναι η βασική λύση για να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ. Αυτή είναι η βασική λύση για κάθε άθλημα. Ήταν μια υπέροχη ιδέα».

ΓΙΦΤΑ ΖΙΒ (ΙΣΡΑΗΛ)
«Είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση και κανείς δεν ήξερε πώς να το κάνει, αλλά πρέπει να πω ότι ήταν ωραίο να είμαι 8 μέρες με την ομάδα, πραγματικά βοήθησε να γίνουμε ακόμη πιο δυνατή οικογένεια. Ανυπομονώ πραγματικά να επαναλάβω την εμπειρία τον Φεβρουάριο και ελπίζω αυτή τη φορά με κόσμο στις εξέδρες. Ήταν πάρα πολύ ωραίο».

 Τι πρέπει να ελέγχεις στο αυτοκίνητο όταν γυρνάς από διακοπές;
Τι πρέπει να ελέγχεις στο αυτοκίνητο όταν γυρνάς από διακοπές;
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές- Η διαδικασία
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές- Η διαδικασία
Winning Time: Όταν το ΝΒΑ ξεκίνησε να είναι μαγεία
Winning Time: Όταν το ΝΒΑ ξεκίνησε να είναι μαγεία
Εξοικονομώ 2021: Η υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου μπορεί να γίνει μέχρι τον Ιούλιο
Εξοικονομώ 2021: Η υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου μπορεί να γίνει μέχρι τον Ιούλιο

DPG Network

Αλέξης Κούγιας στο Newsbomb.gr για τον 6χρονο από την Κηφισιά: «Έχει δίκιο ο πατέρας»

Αλέξης Κούγιας στο Newsbomb.gr για τον 6χρονο από την Κηφισιά: «Έχει δίκιο ο πατέρας»

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με προκλητικές ενέργειες

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με προκλητικές ενέργειες

Reuters: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό φορτίο πετρελαίου κοντά σε ελληνικό νησί

Reuters: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό φορτίο πετρελαίου κοντά σε ελληνικό νησί

Εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας: Έρχονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

Εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας: Έρχονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

Ηχηρή προειδοποίηση Λαβρόφ στη Δύση: «Κλιμάκωση ο εφοδιασμός όπλων στην Ουκρανία»

Ηχηρή προειδοποίηση Λαβρόφ στη Δύση: «Κλιμάκωση ο εφοδιασμός όπλων στην Ουκρανία»

Βραζιλία: Νεκρός άνδρας σε πορτ-μπαγκάζ περιπολικού που τον έκλεισαν με αναμμένο καπνογόνο

Βραζιλία: Νεκρός άνδρας σε πορτ-μπαγκάζ περιπολικού που τον έκλεισαν με αναμμένο καπνογόνο

Αυτό είναι το Μαϊάμι της Ελλάδας - Απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα

Αυτό είναι το Μαϊάμι της Ελλάδας - Απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα

Πανελλήνιες 2022 Αρχαία Προσανατολισμού: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις

Πανελλήνιες 2022 Αρχαία Προσανατολισμού: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις