Νικολαΐδης στο OnSports: «Στόχος του Άρη Σύρου ξεκάθαρα η άνοδος»

Νικολαΐδης στο OnSports: «Στόχος του Άρη Σύρου ξεκάθαρα η άνοδος»

Η ομάδα της Σύρου ετοιμάζεται για μια ακόμα απαιτητική σεζόν και ο προπονητής της, Μάκης Νικολαίδης μιλάει στο Onsports.gr και δεν κρύβεται αναφορικά με το που θέλει να βρίσκεται η ομάδα του σε έναν χρόνο από τώρα

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την Σύρο για τις μαγευτικές της παραλίες, τους ωραίους ανθρώπους, το εκπληκτικό φαγητό αλλά και την… Φραγκοσυριανή του Βαμβακάρη. Εσχάτως την γνωρίσαμε και λόγω της εντυπωσιακής αγωνιστικής ανόδου του Φοίνικα Σύρου, της ομάδας που έχει κάνει κάτι περισσότερο από… αισθητή την παρουσία της στα γήπεδα του Ελληνικού βόλει. Οι Συριανοί φαίνεται πως δεν έχουν καμία διάθεση να κάτσουν… φρόνιμοι με τον Αντώνη Βαρθαλίτη, τον πρόεδρο του μπασκετικού τμήματος του Άρη Σύρου να είναι έτοιμος να κάνει την διαφορά και στα παρκέ. Μετά από την περσινή σεζόν, η οποία σημαδεύτηκε από αρκετές ατυχίες ο Άρης Σύρου μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να βρεθεί στα σαλόνια της Γ’ Εθνικές υπό τις οδηγίες του Μάκη Νικολαίδη. Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, που πέρσι αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη Σύρου, φέτος είναι έτοιμος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, κάνοντας το πρώτο προπονητικό του βήμα. Ο Μάκης Νικολαίδης μιλάει στο Onsports.gr για το τι στράβωσε πέρσι, για το πώς προέκυψε η προπονητική και για το ποιοι είναι οι στόχοι οι δικοί του μπροστά από τον πάγκο, αλλά και της ομάδας πάνω στα παρκέ.

-Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, για αρχή, είναι πως προέκυψε η προπονητική.

«Σίγουρα είναι περίεργο για όποιον δεν ξέρει, αλλά έχει μια… σειρά η απόφασή μου αυτή. Πέρσι αγωνιζόμουνα στον Άρη. Μου είχε ζητηθεί να παίξω για να τον ανεβάσω κατηγορία. Είχα πάρει μαζί μου και τον Λάζαρο τον Αγαδάκο αλλά ένας τραυματισμός μου στο δεύτερο ματς μας αποσυντόνισε και μας άφησε πίσω. Ήρθε και ο κορονοϊός και «έδεσε» το γλυκό. Είχε περάσει μπροστά και η Μύκονος που ήταν ο ανταγωνιστής μας και τελικά ανέβηκε στην Γ’ Εθνική καθώς ήταν πρώτη όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα».

-Καλά μέχρι εδώ. Παίκτης ήσουν πέρσι. Προπονητής πως έγινες φέτος; Αυτό είναι το θέμα.  

«Όταν ξανακατέβηκα στο νησί για να μιλήσω με τον πρόεδρο, τον Αντώνη Βαρθαλίτη, εκείνος είχε στο μυαλό του πως θα έπαιζα. Σημείωση. Ο πρόεδρος πέρσι ήταν και ο… προπονητής. Εγώ όμως λόγω του τραυματισμού μου, αλλά και λόγω του ότι έχω ως μεγάλο όνειρο να ασχοληθώ με την προπονητή είχα πάρει απόφαση να σταματήσω. Το είπα στον πρόεδρο και μου είπε να τον βοηθήσω τουλάχιστον να στήσει την ομάδα. Εννοείται ότι δέχθηκα αμέσως μιας και έχουμε αναπτύξει μια πάρα πολύ καλή σχέση. Μέσα σε πολλά πράγματα που κουβεντιάσαμε ήταν και το ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει και τους δύο ρόλους. Και πάνω εκεί μου ζήτησε να αναλάβω την ομάδα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου και είπα απευθείας το «ναι». Ο μόνος μου προβληματισμός τον οποίο και εξέθεσα αμέσως ήταν πως θα είναι πολύ δύσκολο και… δαπανηρό, για την πρώτη χρονιά, να «κατέβουν» όλοι στην Σύρο. Και ζήτησα να προπονούμαστε στην Αθήνα και να πηγαίνουμε στο νησί παραμονές των αγώνων.  Ο πρόεδρος το συζήτησε άμεσα στο Δ.Σ. της ομάδας και το δέχθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα".

-Η ομάδα που έχεις στα χέρια σου πως σου φαίνεται;

«Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό που θέλαμε από την πρώτη στιγμή είναι να «χτίσουμε» ένα σύνολο που να αποτελείται από νέα παιδιά με φιλοδοξίες και από έμπειρους παίκτες. Και νομίζω πως τα καταφέραμε. Στο σημείο αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο παιδιά. Στον Λάζαρο Αγαδάκο που είναι από πέρσι στην ομάδα και στον Βλάντιμιρ Πέτροβιτς που ήρθε φέτος. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν τέτοιους παίκτες και ανθρώπους δίπλα μου, στα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Μεγάλο ευχαριστώ».

-Ο στόχος του Άρη ποιος είναι φέτος;

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η άνοδος στην Γ’ Εθνική. Δεν το συζητάω καθόλου. Ο πρόεδρος έχει κάνει μια τέραστια επένδυση και αυτό θα πρέπει να το βάλουμε όλοι καλά στο μυαλό μας. Θα έχω βοηθό, θα έχουμε γυμανστή, υπάρχουν τα έξοδα των ταξιδιών, της διαμονής, του φαγητού και άπαντες στην ομάδα θα πληρώνονται. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη επένδυση την οποία θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε. Βέβαια για να πετύχουμε θα πρέπει να έχουμε δίπλα τον κόσμο. Να έχουμε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλό και για την ομάδα αλλά και για ολόκληρο το νησί ».

-Ο δικός σου στόχος σαν προπονητής πλέον;

"Κοίτα. Φέτος είναι το ξεκίνημά μου στην προπονητική. Έχω βγάλει από το μυαλό μου το παικτικό κομμάτι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχω καταφέρει να έχω δίπλα μου ανθρώπους με εμπειρία και γνώση που τους έχω εμπιστοσύνη και ξέρω πως μπορούν να με βοηθήσουν και να τους βοηθήσω. Και για εμένα σχολή θα είναι αυτό. Όμως, στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι αν στραβώσει κάτι στην σεζόν δεν πρόκειται να εκμεταλλευτώ το παραμικρό. Σέβομαι τον πρόεδρό μας ως παράγοντα και ως άνθρωπος εκτιμώ απόλυτα την τεράστια ευκαιρία που μου έδωσε και δεν πρόκειται να την εκμεταλλευτώ με αρνητική έννοια σε καμία περίπτωση".   



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved