ΕΠΙΣΗΜΟ: Στην Αθήνα το Final-8 του BCL (videos+photos)

ΕΠΙΣΗΜΟ: Στην Αθήνα το Final-8 του BCL (videos+photos)

Το BCL ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την ανάληψη της διοργάνωσης από την Αθήνα

Είναι πλέον και επίσημο. Το Final-4 του Basketball Champions League θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε σχετικά, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της ΚΑΕ ΑΕΚ, με τον ιδιοκτήτη της Ένωσης Μάκη Αγγελόπουλο να είναι εκεί, αλλά και της κυβέρνησης, όπως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Η δομή της διοργάνωσης

Το Final-8 του Basketball Champions League, λοιπόν, θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ. Προφανώς και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ενώ δεν ανακοινώθηκε επίσημα τίποτα σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας ενός ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα γίνονται διαρκείς έλεγχοι για τον Covid-19 σε όλες τις ομάδες. Σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού, πάντως, δεν θα υπάρχει αναβολή αγώνα. Ο παίκτης ή το μέλος της ομάδας που θα βρεθεί θετικός στον ιό θα τίθεται σε άμεση απομόνωση, θα γίνεται νέο τεστ και οι ομάδες θα συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους με όσους είναι «ΟΚ».

Έξι ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στο Final-8 και είναι η οικοδέσποινα ΑΕΚ και οι Σαραγόσα, Νίμπουργκ, Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Μπούργος και Τουρκ Τέλεκομ. Απομένουν τα «ζευγάρια» της Ντιζόν με τη Νίζνι και της Τενερίφης με την Οστάνδη για να προκύψουν οι δυο τελευταίες ομάδες. Τα τελευταία ματς των «16» θα γίνουν στις 16 Σεπτεμβρίου στις έδρες των ομάδων που είχαν το πλεονέκτημα.

Σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια της οκτάδας, ισχύουν τα «σταυρώματα» των ομάδων που υπήρχαν πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και τα δυο από αυτά έχουν ήδη σχηματιστεί. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Νίμπουργκ και η Χάποελ τη Μπούργος ενώ η Σαραγόσα περιμένει τον νικητή του Τενερίφη-Οστάνδη και η Τουρκ Τέλεκομ τον νικητή του Ντιζόν-Νίζνι. Για τα ημιτελικά, ωστόσο, θα υπάρξει κλήρωση που θα γίνει στις 16-17 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια της τετράδας... 

Κομνηνός: «Ευγνώμονες στις ελληνικές αρχές»

Ο εκτελεστικός διευθυντής του BCL Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Αθήνα θα φιλοξενήσει το Basketball Champions League Final Eight. Είμαστε ευγνώμονες για την προσήλωση των ελληνικών αρχών στο να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε μια διοργάνωση με τον καλύτερο και ασφαλέστερο πιθανό τρόπο, για όλους τους συμμετέχοντες, ειδικά για τους παίκτες των ομάδων που έχουν προκριθεί. Παράλληλα έχουμε γίνει μάρτυρες του ενθουσιασμού της οικοδέσποινας ομάδας, για τη διοργάνωση του ιστορικού αυτού event».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παρά τη δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορονοϊού, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό το Final Eight, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων που έχουν κερδίσει αυτή τη θέση μέσα από μια σκληρή σεζόν, σε ένα περιβάλλον που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου αγώνων μπάσκετ. Αυτό εγγυάται μια μοναδική εβδομάδα μπάσκετ για τους οπαδούς σε όλη την Ευρώπη».

Αγγελόπουλος: «Να φέρουμε το τρίτο συνεχόμενο διεθνές τρόπαιο»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν τόσο από τη FIBA όσο και από την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να διεξαχθεί στην Αθήνα το Final 8 του ΒCL. Παράλληλα, υποστήριξε πως στόχος της Ένωσης δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η κατάκτηση του τροπαίου.

«Αξίζουν τα εύσημα στη FIBA που αποφάσισε με κάθε τρόπο και κόστος να ολοκληρώσει τη διοργάνωση. Είναι σημαντικό για την αξιοπιστία της διοργάνωσης να ολοκληρώνεται και να μην μπαίνει παύλα. Είναι σημαντικό και για τη χώρα μας, που έκανε εξαιρετική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, που κατάφερε να πείσει ότι η Αθήνα είναι το ασφαλέστερο μέρος για να γίνει αυτό το τουρνουά», είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος και πρόσθεσε:

«Είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως μετά τον Φεβρουάριο. Για την ομάδα μας θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και δύσκολο το τουρνουά, οι ομάδες είναι ενισχυμένες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον τρίτο συνεχόμενο διεθνή τίτλο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, γιατί οι διεθνείς τίτλοι είναι αυτή που φέρνουν την καταξίωση και στο ελληνικό μπάσκετ».

Αυγενάκης: «Αποτελεσματική συνεργασία ΑΕΚ και Πολιτείας»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τη σειρά του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς ΑΕΚ αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να έρθει η διοργάνωση στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Η προσπάθεια δυναμώνει με το Final 8 του BCL, όπου διοργανωτές είναι η ΑΕΚ και το BCL στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η διοργάνωση με ομάδες από όλη την Ευρώπη διεξάγονται με την στήριξη της ΓΓΑ αλλά και της Πειρφέρειας. Η ΑΕΚ διοργάνωσε και το Final 4 του 2018. Η επιτυχία εκείνης της διοργάνωσης σε συνδυασμό με την εύστοχη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση άναψαν πράσινο για τη διεξαγωγή του τουρνουά», ανέφερε αρχικά ο Υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Με αυτό ως γνώμονα η ΑΕΚ έχει λάβει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλίσει την άρτια διεξαγωγή των αγώνων. Η συνεργασία της ΑΕΚ με την Πολιτεία είναι άμεση και αποτελεσματική. Η ΑΕΚ πήρε το γήπεδο των Λιοσίων, απέκτησε και επίσημα στέγη. Υπογραμμίζω ότι τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις ταυτίζονται με το προφίλ μας τονώνοντας και τις τοπικές κοινωνίες».

Χαρδαλιάς: «Φιλόξενη και ασφαλής χώρα η Ελλάδα»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,  μίλησε με τη σειρά του για την ασφάλεια που προσφέρει η Ελλάδα στην εποχή της πανδημίας. Όπως υποστήριξε  η χώρα έχει αποδείξει πως είναι φιλόξενη, έμπειρη σε διοργάνωση  αθλητικών  γεγονότων και φυσικά ασφαλής.

«Λίγα λόγια από καρδιάς. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συγχαρώ και την ΚΑΕ ΑΕΚ και το BCL. Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, μια έμπειρη σε αθλητικά γεγονότα χώρα, αλλά και ασφαλής χώρα. Η προσπάθεια των τελευταίων μηνών θα υλοποιηθεί πάνω σε πάρα πολλά ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό. Όλη αυτή την εμπειρία θα την κεφαλαιοποιήσουμε και με όρους ασφάλεια και υπευθυνότητας θα προχωρήσουμε. Με τεράστια προσπάθεια και επιμονή των Ελλήνων ανοίξαμε δρόμους, έτσι και τώρα η χώρα μας ανοίγει νέους δρόμους με ευθύνη και σοβαρότητα», ήτα τα λόγια του.

Πατούλης: «Να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που έχει σαν χώρα, μέσα από τη διοργάνωση του Final-8 του BCL. Παράλληλα, στάθηκε στη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΚΑΕ ΑΕΚ, ευχαριστώντας τους Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Αγγελόπουλο.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο πάνελ αυτό. Το Final 8 είναι ένα σπουδαίο γεγονός για μια διοργάνωση που εξελίσσεται διαρκώς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας αλλά και τον σοβαρό τρόπο που αντιμετώπισε η Πολιτική Προστασία την πανδημία. Είναι η πρώτη παγκόσμια διοργάνωση που ανοίγει τα φτερά της σε παγκόσμιο επίπεδο εν μέσω πανδημίας, όπου είμαστε σίγουροι ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα. Η περιφέρεια Αττικής με σεβασμό στις αξίες του αθλητικού πνεύματος, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του γεγονότος, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια του κυρίου Αυγενάκη. Ευχαριστώ τον κύριο Αγγελόπουλο, που έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο άθλημα», είπε ο Περιφερειάρχης.

Δείτε το post από το BCL και τα βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:

Πατρίκ Κομνηνός για Basketball Champions League στην Αθήνα

Αυγενάκης, Πατούλης, Αγγελόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του BCL

Μάκης Αγγελόπουλος για το Final 8 του BCL στην Αθήνα

Μάκης Αγγελόπουλος για το Final 8 του BCL στην Αθήνα 2

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για το Final 8 του BCL στην Αθήνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για το Final 8 του BCL στην Αθήνα



Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved