ΑΕΚ-Περιστέρι 91-83 (77-77κ.α.): Προβάδισμα με σούπερ Ξανθόπουλο!

ΑΕΚ-Περιστέρι 91-83 (77-77κ.α.): Προβάδισμα με σούπερ Ξανθόπουλο!

Η ΑΕΚ νίκησε στην παράταση το Περιστέρι με 91-83 (77-77κ.α.) κι έκανε το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της «Ένωσης» ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση!

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι έκανε τα πάντα στο παρκέ, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι τα 5/6 τρίποντα, μετρώντας συνολικά 19 πόντους. Από εκεί και πέρα, μέτρησε 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 29'45''! Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον έμπειρο γκαρντ στο παρκέ, οι «κιτρινόμαυροι» είχε +23!

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας ως παίκτης της ΑΕΚ, καθώς σκόραρε 16 πόντους με 5/8 σουτ, συν 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ! Βοήθειες έδωσε κι ο Χάντερ, αν και ήταν αρκετά εκνευρισμένος από τα σκληρά φάουλ και κάποια στιγμή πήγε να τα βάλει με τον Καράμπελα!

Γενικότερα, υπήρχε μεγάλη ένταση με δεδομένο ότι είναι μια σειρά που δεν κρίνει κάτι, καθώς εκτός των άλλων υπήρξε μια μικρή ένταση κι ανάμεσα στους Αργύρη Πεδουλάκη και Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Παράλληλα, όμως, ήταν κι ένα άκρως ενδιαφέρον ματς, κάτι που δείχνει και το γεγονός ότι κρίθηκε στην παράταση!

Η εξέλιξη του αγώνα 

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και θέλει άλλη μια για να καταλάβει την τρίτη θέση, την οποία θα διεκδικήσει στο Game 4 του Σαββάτου στο Περιστέρι, το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν πολύ κακή εικόνα στο ξεκίνημα του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης είχαν 6/18 σουτ και 5 λάθη! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Περιστέρι να προηγηθεί με 30-22 (16'), έχοντας κορυφαίο έναν παίκτη που ανήκει στην ΑΕΚ! Ο λόγος για τον Γιάννη Αγραβάνη, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους!

Η είσοδος των Ξανθόπουλου και Γιαννόπουλου άλλαξε άρδην την εικόνα των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι με επιμέρους 10-1 ανέτρεψαν την κατάσταση (32-31 στο 18'). Ο έμπειρος γκαρντ οργάνωσε υποδειγματικά το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ ο Γιαννόπουλος πέτυχε 8 πόντου σε 3.5 λεπτά!

Γενικότερα, οι δύο παίκτες βρίσκονταν με... κλειστά μάτια, κάτι που βοήθησε στην ΑΕΚ να «χτίσει» διαφορά 7 πόντων (54-47) για πρώτη φορά στο ματς. Στην επιθετική εξίσωση είχε μπει κι ο άποντος στο πρώτο ημίχρονο, Βινς Χάντερ.

Ο Σκορδίλης κράτησε «μέσα» στον Περιστέρι, το οποίο με σερί 5-0 στο φινάλε της τρίτης περιόδου πλησίασε στο καλάθι (62-60). Το επιμέρους σκορ της ομάδας του Πεδουλάκη έφτασε στο 12-2, για να προηγηθεί με 67-64 (34')! Ως εκείνο το σημείο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σταθερά το προβάδισμα από το 22ο λεπτό!

Στη συνέχεια η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε... διαγωνισμό τρίποντων, με την ΑΕΚ να σημειώνει τρία (δύο ο Ξανθόπουλος, ένα ο Γιορκ) και να ξεφεύγει με 73-68! Το Περιστέρι, όμως, απάντησε με τους Γκρέι και Βασιλόπουλο για να περάσει μπροστά με 75-73 (38')!

Ο Γιαννόπουλος ισοφάρισε με τρίποντο σε 76-76 (1'30'') για να «μιμηθεί» τον Μπέντιλ που είχε 1/2 βολές! Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 77-77, 31'' πριν το φινάλε! Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν οι επιθέσεις των ομάδων ήταν βγαλμένες από το... Shaqtin' a Fool και μοιραία ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Ο Ξανθόπουλος συνέχισε και στο έξτρα πεντάλεπτο τη μοναδική του παράσταση! Ο έμπειρος γκαρντ έκανε τα πάντα στο παρκέ και με το πέμπτο(!) του τρίποντο έκανε το 89-83, 46.1'' πριν το τέλος! Συνολικά η ΑΕΚ τελείωσε με σερί 7-0 την παράταση κι έφτασε στη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-36, 62-60, 77-77 (κ.α.), 91-83.

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved