Μπάσκετ γυναικών: Πρώτο τζάμπολ στους τελικούς

Μπάσκετ γυναικών: Πρώτο τζάμπολ στους τελικούς

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» στρέφονται τα βλέμματα των φίλων του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, εκεί που διεξάγονται την Τρίτη (7/5) και την Τετάρτη (8/5), αμφότεροι στις 17:00, οι πρώτοι δύο τελικοί της Α1 -που πιθανώς να είναι και οι τελευταίοι- ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκες» ρίχνονται στη «μάχη» της κατάκτησης ενός τέταρτου διαδοχικού νταμπλ με το πλεονέκτημα του 2-0, καθώς επικράτησαν του «Δικεφάλου του Βορρά» εντός και εκτός έδρας στην κανονική περίοδο, την οποία και ολοκλήρωσαν αήττητες. Ο πρωταθλητής Ελλάδας αναδεικνύεται σε σύνολο τεσσάρων νικών, με τις παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη να δίνουν στο «σπίτι» τους και μπροστά στο κοινό τους τους πρώτους δύο τελικούς.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79-51 της -4ης στην κανονική περίοδο- Νίκης Λευκάδας στην πρώτη φάση των πλέι οφ και, καθώς μετρούσε δύο νίκες απέναντι στη νησιωτική ομάδα στην κανονική περίοδο, έκανε το 3-0 και προκρίθηκε στους τελικούς. Η ομάδα του Πειραιά δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, μία ημέρα πριν τον 1ο τελικό, και όλες οι αθλήτριες του Γιώργου Παντελάκη είναι «ετοιμοπόλεμες», στον δρόμο για την 112η σερί νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, δήλωσε: «Φτάσαμε στην περίοδο που περιμέναμε τόσον καιρό. Από την αρχή της σεζόν έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρώτος στόχος μας είναι το τέταρτο αήττητο νταμπλ. Οι προπονήσεις δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό και προετοιμαζόμαστε καθημερινά γι' αυτά τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος για τις αθλήτριές μου και είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας θα έχει τη δυνατότητα να παίξει το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε μπροστά στον κόσμο μας τον τίτλο. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας, να χαρούν μαζί μας, να φωνάξουν για μας και την Τετάρτη παρέα να ζήσουμε και πάλι όμορφες στιγμές, μαζί με την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας».

Στον αντίποδα, ο -δεύτερος της κανονικής περιόδου- ΠΑΟΚ και έχοντας ως «προίκα» το 2-0 των νικών από την κανονική περίοδο απέναντι στην τρίτη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, επικράτησε με 74-67 στην PAOK Sports Arena και «σκούπισε» με 3-0 τη σειρά της πρώτης φάσης των πλέι οφ στην Α1 γυναικών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα έχει για τους τελικούς στη σύνθεσή της τις Αμερικανίδες παίκτριες, οι οποίες επέστρεψαν στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου αρχίζει και η «μάχη» ανάμεσα σε Σπόρτιγκ και Πρωτέα Βούλας στα πλέι άουτ, για την παραμονή στην Α1. Η ομάδα των Πατησίων προηγείται με 2-0 και βρίσκεται μία νίκη μακριά από τη σωτηρία της. Ο πρώτος αγώνας έχει οριστεί για τις 17:30 την Τετάρτη στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Αν χρειαστεί δεύτερο παιχνίδι, αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου (14:00) στο κλειστό «Γ. Γεννηματάς» στη Βούλα, ενώ, σε περίπτωση που η σειρά φτάσει σε τρίτο ματς, αυτό θα διεξαχθεί στις 15/5 (14:00) στα Πατήσια.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved