Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπούντουτσνοστ 87-67: Ο «βασιλιάς» είναι εδώ! Και πάει playoffs με... μαγικό Νικ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπούντουτσνοστ 87-67: Ο «βασιλιάς» είναι εδώ! Και πάει playoffs με... μαγικό Νικ!

Σε μια χρονιά που αμφισβητήθηκε όσο ποτέ άλλοτε ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα playoffs της Euroleague, με τον Νικ Καλάθη να γράφει ιστορία!

Οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε κόντρα στην Μπούντουτσνοστ σε μια βραδιά που θα μείνει στην ιστορία για το ιστορικό τριπλ νταμπλ του Captain Nick! Το «τριφύλλι» επικράτησε 87-67 της ομάδας από το Μαυροβούνιο, με τον Καλάθη να γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που κάνει τριπλ νταμπλ, μετά τον Νίκολα Βούιτσιτς.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ, επίδοση που αποτελεί και career-high! Άξιος συμπαραστάτης του ήταν τρομερός, Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους (τέσσερις λιγότερους από το προσωπικό ρεκόρ του).

Η ομάδα του Πιτίνο τερμάτισε στην έκτη της regular season κι έτσι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs, τα οποία λίγους μήνες πριν έμοιαζαν έμοιαζαν όπως είπε κι ο Ρικ Πιτίνο με μακριά οφθαλμαπάτη, αλλά για ακόμα μια φορά αυτή η ομάδα απέδειξε τι εστί ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, προσπαθώντας να χτυπήσουν στο transition. Οι «πράσινοι» με συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκαν με 23-15 αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 6-0. Οι παίκτες του Πιτίνο αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, με αποτέλεσμα ο Μπιτάντζε να κάνει μεγάλη «ζημιά» (12π. σε 9'45'' στο πρώτο μέρος). Την ίδια ώρα στην επίθεση, μολονότι δεν είχαν κακές επιλογές, έχασαν πολλά «εύκολα» καλάθια.

Το (γρήγορο) τρίτο φάουλ του ψηλού της Μπούντουτσνοστ τον καθήλωσε στον πάγκο, με τον Κόουλ να παίρνει τη σκυτάλη στην επίθεση. Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε μπροστά την ομάδα του (32-30 στο 14'), την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν 7 χαμένες βολές (11/18) στο ημίχρονο. Βέβαια, με τον Μπιτάντζε στον πάγκο δημιουργήθηκε «κενό» στη ρακέτα της πρωταθλήτριας της Αδριατικής Λίγκα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο εξαιρετικός Γκιστ! Ο ψηλός του Παναθηναϊκού ήταν ασταμάτητος, σημείωσε 14 πόντους ως το 20ο λεπτό και συνέβαλε τα ξέσπασμα της ομάδας του.

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τον πρώτο ημίχρονο με επιμέρους 15-2 και πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας διαφορά 13 πόντων (49-36), εκμεταλλευόμενο και τους 11 πόντους που βρήκε από τα λάθη των αντιπάλων του. Καταλυτική ήταν κι η συμβολή του Καλάθη, ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά τους συμπαίκτες του κι είχε ήδη 11 ασίστ σε 18 λεπτά! 

Με τον Τόμας να έχει μπει κι αυτός στην επιθετική εξίσωση οι «πράσινοι» άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά, φτάνοντας στο +17 (58-41 στο 25'). Τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Γκόρντιτς, όμως, έμοιαζαν με... φιλί της ζωής για την Μπούντουτσνοστ, η οποία έκανε σερί 8-0, μειώνοντας σε 58-49 (27'). Μετά το τάιμ άουτ, οι «πράσινοι» πέτυχαν τέσσερις σερί πόντους, με τον Καλάθη να κάνει ο,τι θέλει την αντίπαλη άμυνα. Γενικά, οι παίκτες του Πιτίνο είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και διατήρησαν με άνεση μια διαφορά που κυμαινόταν στους 10 πόντους.

Οι «πράσινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο, με τον Καλάθη να γράφει ιστορία στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου! Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης μετά τον Νίκολα Βούισιτς που πετυχαίνει τριπλ νταμπλ στη Euroleague. Η συγκεκριμένη ιστορική στιγμή ξεσήκωσε τον κόσμο, ο οποίος παρέσυρε τους παίκτες! Αυτό σε συνδυασμό με την τρομερή όρεξη του Τζέιμς Γκιστ εκτόξευσε τη διαφορά, η οποία έφτασε στο +20! Ένα κερασάκι στην απολαυστική τούρτα των τελευταίων εξαιρετικών εμφανίσεων που οδήγησαν και στην έκτη θέση της regular season.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-36, 66-56, 87-67.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved