ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 75-84: «Κιτρινόμαυρο» βήμα πρόκρισης αλλά και... buzzer beater ελπίδας!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 75-84: «Κιτρινόμαυρο» βήμα πρόκρισης αλλά και... buzzer beater ελπίδας!

Η ΑΕΚ νίκησε 84-75 στην έδρα του ΠΑΟΚ κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Basketball Champions League αλλά το buzzer beater του Κόνιαρη επιτρέπει στους γηπεδούχους να ελπίζουν ενόψει του επαναληπτικού στην Αθήνα.

Στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» του BCL, η «Ένωση» πραγματοποίησε εμφάνιση που αρμόζει στην κάτοχο του τίτλου κι έδειχνε έτοιμη να πανηγυρίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν ένα... ονειρεμένο ξεκίνημα και ακόμα όταν οι γηπεδούχοι έβγαλαν κάποια αντίδραση μπόρεσαν να φέρουν ξανά το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στο +20, 6 λεπτά πριν το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ, μολονότι βρέθηκε στο -24 (4-28 στο 8') με το «καλημέρα» και παρά το γεγονός ότι είδε την αντίπαλο του να ξεφεύγει ξανά όταν πλησίασε στους 5 πόντους (36-41 στο 18'), δεν το έβαλε κάτω! Στα τελευταία λεπτά «ροκάνισε» τη διαφορά και τελικά στο φινάλε μετά το λάθος του Μάλκολμ Γκρίφιν (βιάστηκε να κάνει επίθεση) την έφερε σε μονοψήφιο νούμερο μετά το εντυπωσιακό buzzer beater του Αντώνη Κόνιαρη.

Σίγουρα, το +9 είναι μια άκρως σημαντική διαφορά για την ΑΕΚ αλλά παράλληλα δίνει και μια ελπίδα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ενόψει του δεύτερου αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (13/3) στο ΟΑΚΑ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Μπάνκι μπήκαν με απίστευτη ενέργεια στο παρκέ και κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 8ο λεπτό το σκορ ήταν 28-4 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα με 4/5 τρίποντα! Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να είναι εκτός τόπου και χρόνου, έχοντας 4/15 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο. Η εικόνα του άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου κατάφερε να βρει λύσεις από την περιφέρεια, καθώς ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα κι ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά είχε 1/5 σουτ έξω από τα 6μ75.

Οι γηπεδούχοι, όμως, αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στο μαρκάρισμα του Χάντερ, ο οποίος έκανε νταμπλ νταμπλ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας παίξει λιγότερο από 15 λεπτά. Κάπως έτσι μολονότι είχαν μειώσει στους 5 πόντους (36-41 στο 18') είδαν τους «κιτρινόμαυρους» να ξεφεύγουν ξανά. Μάλιστα, η ΑΕΚ έκανε το ίδιο εντυπωσιακό start και στο δεύτερο ημίχρονο και κυριάρχησε στην τρίτη περίοδο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 20-10 υπέρ της! Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να πάει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ούσα στο +19 (65-46).

Μολονότι τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν το έβαλαν κάτω! Πρωτοστάτης του come back του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχανε με 56-76 (34'), μετά τα τρία τρίποντα που σημείωσε ο Σάκοτα, ήταν ο Τζόντρε Τζέφερσον. Ο Αμερικανός ψηλός μέτρησε 12 πόντους με 4/5 δίποντα κι οι γηπεδούχοι «ροκάνισαν» τη διαφορά, η οποία έπεσε στο -9 με τη λήξη μετά το τρομερό buzzer beater του Κόνιαρη. Νωρίτερα, ο Γκρίφιν βιάστηκε να εκτελέσει επίθεση για την ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μείνει χρόνος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης...

Τα δεκάλεπτα: 11-30, 36-45, 46-65, 75-84.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των ομάδων στο gallery...


Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved