Σημαντική δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (photos)

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (photos)

Σε μία σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος προσφέροντας έναν υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Οι δύο μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός συνέχισαν τον… δρόμο της οικογένειας, μια και πραγματοποίησαν μία ακόμα δωρεά στο Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και παράλληλα ανακαίνισαν την Ακτινοθεραπευτική Πτέρυγα.

Στην είσοδο του αμφιθεάτρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δωρεάς, το βράδυ της Τρίτης (21/11) ανέφερε: «Χάρις σε σένα Ιωάννα», τιμώντας την μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου - Στάχτου, συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου που έφυγε από την ζωή στα 42 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο.

Μάλιστα, ο εκ των μεγαλομετόχων του Ολυμπιακού, στην ομιλία του, υποστήριξε: «Σήμερα θα έπρεπε να είναι εδώ η σύζυγός μου, η πολυαγαπημένη μας Ιωάννα, που είχε ζητήσει να προσφερθεί αυτό το μηχάνημα, όταν εκείνη έδινε τη δική της μάχη με τη νόσο σε νοσοκομείο της Βοστώνης. Γιατί η Ιωάννα ήθελε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη θεραπεία. Και παρακολούθησε προσωπικά την πορεία της υλοποίησης αυτής της δωρεάς, όσο μπορούσε. Έτσι ήταν η Ιωάννα, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με δύναμη, αισιοδοξία, θέληση για τη ζωή. Αυτή ήταν η Ιωάννα μας, ακούραστη, επίμονη, αγωνίστρια, η Ιωάννα της καρδιάς και της ψυχής μας».

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Ζαμπάνης, επιστημονικός υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του νοσοκομείου, ανέφερε: «Η πορεία και η εργασία στο νοσοκομείο είναι συνυφασμένη με τις δωρεές της συγκεκριμένης οικογένειας. Αυτό το μηχάνημα έχει ιδιαίτερη αξία. Ο “Άγιος Σάββας” είχε παλαιά μηχανήματα, ενώ εμείς μπορούσαμε να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες σύγχρονες. Τώρα, λέμε στους ασθενείς μας ότι δεν είστε παιδιά ενός κατώτερου θεού. Το μηχάνημα μας έφερε 15 χρόνια μπροστά και μας επέτρεψε να βλέπουμε άλλα τόσα χρόνια μπροστά. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, που κατάφεραν να κάνουν σε λίγους μήνες βήματα δεκαετιών, να κάνουμε τον “Άγιο Σάββα” το μεγαλύτερο ακτινοθεραπευτικό κέντρο όλης της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε με τη δουλειά μας και το τελευταίο ευρώ της δωρεάς».

Το «παρών» στην τελετή παράδοσης του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σύσσωμη η οικογένεια Αγγελόπουλου, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο άμεσος συνεργάτης του Μίλαν Τόμιτς, αλλά και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Βασίλης Σπανούλης, όπως και ο υπαρχηγός Γιώργος Πρίντεζης. Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που φέρει το όνομα του Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος.

Δείτε…Η ιστορία της γενειάδας περνάει από αυτοκρατορίες και καταλήγει στις μέρες μας
Η ιστορία της γενειάδας περνάει από αυτοκρατορίες και καταλήγει στις μέρες μας
Φορολοταρία: Ερχεται μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ
Φορολοταρία: Ερχεται μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ
Αντριάνο: Ο γάμος του κράτησε λιγότερο και από του Γκλέτσου γιατί προτίμησε το Μουντιάλ
Αντριάνο: Ο γάμος του κράτησε λιγότερο και από του Γκλέτσου γιατί προτίμησε το Μουντιάλ
Οι πωλήσεις όπλων παγκοσμίως συνέχισαν να μεγεθύνονται το 2021
Οι πωλήσεις όπλων παγκοσμίως συνέχισαν να μεγεθύνονται το 2021