Βασιλακόπουλος: «Με Κατσικάρη ή νέο Έλληνα»

Βασιλακόπουλος: «Με Κατσικάρη ή νέο Έλληνα»

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας άφησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, μίλησε στην «Real News» για την πορεία της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ 2015, τόνισε πως ήθελε μετάλλιο, αλλά επανέλαβε πως το πρόσημο της παρουσίας ήταν θετικό.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για:

Την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ: «Το πρόσημο της προσπάθειας είναι θετικό, αφού σε επτά αγώνες πετύχαμε έξι νίκες, χάνοντας μόνο από την Ισπανία που στέφθηκε πρωταθλήτρια. Κύριος στόχος ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά και τα παιδιά τα κατάφεραν. Και η κατάκτηση μεταλλίου ήταν στόχος, αλλά όχι ο βασικότερος. Με ηρεμία θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Το ελληνικό μπάσκετ με τις παρουσίες των τελευταίων χρόνων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αθλητική σκηνή, με τις εμφανίσεις, τις διακρίσεις και τη σοβαρότητά του, δημιουργεί αυτομάτως υψηλές προσδοκίες. Όπου πάμε πρέπει να είμαστε -και είμαστε- πρωταγωνιστές. Μας σέβονται όσο δεν φαντάζεστε. Έπρεπε να βλέπατε πώς πανηγύρισαν οι Ισπανοί όταν μας νίκησαν, την έκφραση στα πρόσωπά τους, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει την αξία και το κύρος μας».

Το αν περίμενε κατάκτηση μεταλλίου: «Ναι, περίμενα το μετάλλιο, ωστόσο ξέρετε ότι στον αθλητισμό τα συναισθήματα εναλλάσσονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μια μικρή απογοήτευση δεν σας κρύβω πως την ένιωσα, όμως τα παιδιά βρήκαν τη δύναμη, έδειξαν χαρακτήρα και τώρα θα παλέψουν για τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη: «Σεβόμαστε όλοι την απόφασή του και ουδείς αντιλέγει πως η προσφορά του στην εθνική υπήρξε τεράστια».

Το ποιος θα είναι προπονητής στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Άποψή μου ήταν και παραμένει ότι τον κύριο ρόλο σε μια ομάδα τον παίζουν οι παίκτες. Ασφαλώς και ο προπονητής έχει τη δική του συμβολή, όχι όμως σε βαθμό που στην επιτυχία να γίνεται ήρωας και στην αποτυχία αποδιοπομπαίος τράγος. Η προσέγγιση αυτή είναι λάθος. Θέμα προπονητή δεν τίθεται για την Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή. Όσο για τη συνέχεια, θα δούμε. Θα μπορούσε ο Φώτης, ο οποίος έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις και τη γνώση της ομάδας, να συνεχίσει το έργο του, όπως θα μπορούσαν και άλλοι νέοι Έλληνες προπονητές, το τονίζω το νέοι Έλληνες. Ωστόσο, όπως σας είπα, όλα θα τα δούμε στην ώρα τους».Σουηδία: Άγριες συγκρούσεις μεταναστών στους δρόμους - Κατεβάζουν τον στρατό
Σουηδία: Άγριες συγκρούσεις μεταναστών στους δρόμους - Κατεβάζουν τον στρατό
Κόρα Καρβούνη: Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Γαλανό - Οι πρώτες φώτο
Κόρα Καρβούνη: Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Γαλανό - Οι πρώτες φώτο
Super Cup 2023: Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός άφησαν εκτός ημιτελικών τους Μπαλτσερόφσκι, ΜακΚίσικ
Super Cup 2023: Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός άφησαν εκτός ημιτελικών τους Μπαλτσερόφσκι, ΜακΚίσικ
Σερ: Έβαλε να απαγάγουν τον γιο της για να μην τα ξαναβρει με τη νύφη της
Σερ: Έβαλε να απαγάγουν τον γιο της για να μην τα ξαναβρει με τη νύφη της
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved