Κιριλένκο για Ολυμπιακό στο Onsports! (video)

Κιριλένκο για Ολυμπιακό στο Onsports! (video)

Μια ημέρα πριν το πρώτο τζάμπολ του Final-4 της Ευρωλίγκας, ο Αντρέι Κιριλένκο μιλά στο Onsports και θέτει ως στόχο το τρόπαιο – Τι είπε ο «ΑΚ47» για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης και τις διαφορές Ευρώπης και ΝΒΑ.

Ο MVP της Ευρωλίγκας το 2012, ο άνθρωπος που μετράει περισσότερα από 850 παιχνίδια στο ΝΒΑ και μπορεί με ευκολία, ακόμα και στα 34 του να οδηγήσει μια ομάδα στο Final-4, όπως έκανε με την ΤΣΣΚΑ, μιλάει στο για τη «μάχη» στη Μαδρίτη. Ο σούπερ σταρ Αντρέι Κιριλένκο, βάζει ψηλά τον πήχη και μιλάει για «αποστολή νίκης» της ομάδας του Ιτούδη, ενώ δεν κρύβει πως η καλύτερη στιγμή της σεζόν δεν έχει φτάσει ακόμα για τον ίδιο και την ομάδα της Μόσχας.

Ο Αντρέι Κιριλένκο γύρισε μετά από τρία χρόνια στην Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στη Μαδρίτη του δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσει ότι δεν μπόρεσε να πάρει το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Ο σούπερ σταρ της ρωσικής «αρκούδας», έχει προσθέσει άπειρα μετάλλια και διακρίσεις στη συλλογή του, όμως, δεν έχει καταφέρει να πάρει την Ευρωλίγκα. Ο ίδιος, δεν βλέπει το Final-4 της Μαδρίτης ως ευκαιρία για εκδίκηση, ούτε το τρόπαιο ως απωθημένο. Τουλάχιστον, έτσι λέει. Δεδομένα, όμως, είναι πανέτοιμος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ΤΣΣΚΑ να φτάσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια «ανομβρίας» και έπειτα από δυο χαμένους τελικούς κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο σούπερ σταρ της ρωσικής ομάδας, ωστόσο, δεν αναφέρθηκε μόνο στο Final-4 της Ευρωλίγκας στη συνέντευξή του στο Onsports. Ο Αντρέι Κιριλένκο μίλησε και για το πώς κύλησε η δική του σεζόν στην ΤΣΣΚΑ, αν μπορεί να χαρακτηρίσει έτσι κανείς τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει στην Ευρωλίγκα ως τώρα, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ΝΒΑ και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ρώσος φόργουορντ, άλλωστε, έχει την εμπειρία να κρίνει πως είναι το παιχνίδι στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, αφού έχει περάσει 12 σεζόν στον «μαγικό» κόσμο, τις δέκα συνεχόμενες, αλλά και πέντε – «σπαστές» οι δυο τελευταίες – σεζόν στη Ρωσία και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Κυρίες και κύριοι, ο Αντρέι Κιριλένκο αποκαλύπτεται στο Onsports:

-Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε στο Final Four φέτος, δεδομένο ότι παίξατε με πολύ καλές ομάδες, αλλά και πόσο πίεση σας δίνει ο τίτλος του φαβορί;

«Πάντα είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο Final-4. Ναι, μπορεί η ΤΣΣΚΑ να φτάνει σε αυτό σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά δεν είναι έτσι απλό. Αυτή τη σεζόν έχουμε υιοθετήσει τη φιλοσοφία του νέου προπονητή μας, υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ και τραυματισμοί. Στο Τοπ-16 είχαμε δύσκολα παιχνίδια, με τρεις ομάδες που έφτασαν στη Μαδρίτη, όπως και στα πλέι-οφ τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο μπορεί να φάνηκαν σε κάποιους».

-Η Ευρωλίγκα είναι κάτι που λείπει από την προσωπική σου συλλογή. Αισθάνεσαι πως φέτος ήρθε η ώρα για να κατακτήσεις κι αυτό το τρόπαιο;

«Πρώτα από όλα, είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς έχει κυλήσει η καριέρα μου ως τώρα. Δεν μου λείπε κάτι, δεν έχω απωθημένα. Δευτερευόντως, αισθάνομαι αρκετά καλά για να πάρω το τρόπαιο! Ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά «θα το πάρω», αλλά μπορείς να πεις εύκολα πως τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου, θα δώσουμε τα πάντα για να το πάρουμε».

-Θα βρείτε απέναντί σας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, είναι μια ευκαιρία «εκδίκησης» για τον χαμένο τελικό του 2012 στην Πόλη;

«Δεν το βλέπω τόσο σαν εκδίκηση. Δεν είναι και… πόλεμος, δεν μας έκλεψε κανείς για να θυμώσω τόσο πολύ. Όμως, η μοναδική μου αποστολή είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό, να βοηθήσω την ομάδα και να προσπαθήσω να οδηγήσω την ομάδα σε κάθε νίκη και σε κάθε τρόπαιο που διεκδικεί. Και δεν είναι μυστικό, πως η αποστολή της ΤΣΣΚΑ είναι να κερδίζει παντού».

-Ποια ήταν η χειρότερη και η καλύτερη στιγμή σου ως τώρα στη φετινή Ευρωλίγκα;

«Δεν είχαμε πραγματικά κακές στιγμές μέχρι τώρα, θα μπορούσα ίσως να πω τις φορές που έβλεπα συμπαίκτες μου να μην μπορούν να παίξουν λόγω τραυματισμού. Όσο για την καλύτερη στιγμή, πιστεύω πως δεν έχει έρθει ακόμα, τώρα θα έρθει».

-Κλείνοντας, έχοντας τόσο μεγάλη εμπειρία, θα ήθελα τη γνώμη σου για τις διαφορές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με το ΝΒΑ…

«Ξεκάθαρα, οι ατομικές ικανότητες και η αθλητικότητα  των παικτών του ΝΒΑ είναι σε καλύτερο επίπεδο. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει να κάνει με την ομαδικότητα και με τις βοήθειες στην άμυνα. Στο ΝΒΑ η σεζόν είναι γεμάτη παιχνίδια, οπότε οι ομάδες δεν έχουν πολύ χρόνο για προπόνηση. Εδώ στην Ευρώπη, είναι περισσότερη από τους αγώνες. Αλλά μου αρέσουν και τα δυο στιλ παιχνιδιού, αισθάνομαι άνετα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού»!

Το βίντεο της Ευρωλίγκα για τον Κιριλένκο

Κιριλένκο για Ολυμπιακό στο Onsports! (video)



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved