Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: Γιορτή του μπάσκετ στο «Μ. Λιούγκας» (photos)

Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: Γιορτή του μπάσκετ στο «Μ. Λιούγκας» (photos)

Στο κλειστό «Μ. Λιούγκας» της Γλυφάδας θα κάνει πρεμιέρα αύριο (13/03) το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Δείτε τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες.

Με τη συνέντευξη Τύπου, που έλαβε χώρα στο δημαρχείο της Γλυφάδας, έγινε το άτυπο «τζάμπολ» του φετινού Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Το παρών έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που παίρνουν μέρος, του Ελληνικού, του Πρωτέα Βούλας, της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου και της Τερψιθέας Γλυφάδας, καθώς και οι Αριστείδης Γολέμης και Περικλής Δορκοφίκης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν…

Ελένη Καφαντάρη (προπονήτρια Αναγέννησης Νέου Ρυσίου): «Ευχαριστούμε το Δήμο Γλυφάδας και την ΕΟΚ. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και το δικό μας δήμο μήπως αναλαμβάναμε να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε η πιο άπειρη ομάδα, ωστόσο αυτό δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Δεν υπάρχουν αουτσάιντερ. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φθάσουμε έως εδώ και υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά για να κρατήσουν την ομάδα σε καλό επίπεδο. Έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Στην κανονική διάρκεια τερματίσαμε στην τέταρτη θέση και είμαστε και στο FinalFour του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γεγονός αυτό και μόνο αποτελεί επιτυχία. Μας βοήθησε βέβαια και η τύχη, όπως βέβαια και την Τερψιθέα Γλυφάδας, που μας έφερε στην κλήρωση αντίπαλους. Είμαστε προετοιμασμένες. Έχουμε καλό σύνολο, μια δεμένη ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στον τελικό. Όπως ειπώθηκε όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο. Εάν περάσουμε στον τελικό θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Άννα Μούρτου (αρχηγός Αναγέννησης Νέου Ρυσίου): «Είναι η πρώτη φορά που το Ρύσιο λαμβάνει μέρος σε FinalFour. Ευχαριστούμε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από όλο αυτό, το Δημήτρη Ασημόπουλο. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή και να κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο».

Ναυσικά Σταυρίδου (παίκτρια Αναγέννησης Νέου Ρυσίου): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στη γιορτή γυναικείου μπάσκετ. Εύχομαι να αποτελέσει την αρχή, προκειμένου μελλοντικά να αναδειχθεί και να προβληθεί. Επίσης, εύχομαι του χρόνου να είναι όλα τα παιχνίδια τηλεοπτικά. Θέλουμε να ασχοληθούν περισσότερα κορίτσια με το γυναικείο μπάσκετ, αλλά και περισσότεροι παράγοντες και κόσμος. Η ομάδα μου είναι για πρώτη φορά στο FinalFour. Είμαστε το αουτσάιντερ αυτού του θεσμού, όμως αφού είναι ο θεσμός των εκπλήξεων εύχομαι να είμαστε εμείς η έκπληξη».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια Ελληνικού): «Ευχαριστούμε όλους όσοι δούλεψαν για τη διοργάνωση. Εύχομαι να ανταποδώσουμε παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα στο παρκέ, ώστε να διαφημίσουμε το γυναικείο μπάσκετ. Το Final Four είναι γιορτή. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να το χαρούμε. Είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, καθώς δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Πρωτέας είναι έμπειρη ομάδα με έμπειρες αθλήτριες και προπονητικό επιτελείο. Με σεμνότητα, σοβαρότητα και πίστη θα παλέψουμε για να περάσουμε στον τελικό».

Ανθή Μπαλτά (αρχηγός Ελληνικού): «Ήμασταν και στο περσινό FinalFour που διοργανώθηκε στην Κω και θέλω να πιστεύω πως το κλίμα θα είναι το ίδιο όμορφο και φέτος. Ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο, να δει ο κόσμος ωραίο μπάσκετ και στο τέλος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι φωνάζουμε πως το γυναικείο μπάσκετ δεν έχει την απαιτούμενη προβολή. Εύχομαι ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό μας στην προσπάθεια που κάνουμε και να γεμίσει το γήπεδο. Δεν θα κρυφτούμε, στόχος μας είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Το έργο μας είναι δύσκολο. Το Κύπελλο είναι θεσμός που κρύβει εκπλήξεις. Ο ημιτελικός είναι αγώνας στον οποίο δεν υπάρχει αύριο. Είμαστε προετοιμασμένες και θέλω να πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα περάσουμε στον τελικό. Καλή επιτυχία σε όλους και να κερδίσει ο καλύτερος».

Γιάννης Κτιστάκης (προπονητής Πρωτέα Βούλας): «Ο Περικλής Δορκοφίκης είναι μπασκετάνθρωπος και ό,τι καλύτερο για να φέρει πέρας αυτή την αποστολή. Ευχαριστώ την ΕΟΚ και όλους όσοι δούλεψαν για να φέρουν αυτό το FinalFour σε πέρας. Ο Πρωτέας συμμετέχει για τρίτη φορά και θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ στον Αλέκο Δάγλα, ο οποίος ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα έως εδώ. Κάθε ομάδα θα διεκδικήσει με ίσες πιθανότητες τον τίτλο κι όλες ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν. Εμείς έχουμε μια μεγάλη απώλεια, την Όλγα Χατζηνικολάου, όμως ο τραυματισμός της μας έχει συσπειρώσει και όλοι θα παλέψουμε να καλύψουμε κενό και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα, θα γίνει πολύ δυνατό παιχνίδι. Το Ελληνικό είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη σταθερότητα φέτος και διακρίνεται σε όλους τους τομείς στατιστικά. Αυτό, όμως, αποτελεί πρόκληση για εμάς. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και αυτό το FinalFour να αποτελέσει διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ, που δεν έχει την πρέπουσα δημοσιότητα».

Δήμητρα Μπαρμπερίδου (αρχηγός Πρωτέα Βούλας): «Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως πριν από δύο χρόνια ο Πρωτέας κατέκτησε ως ομάδα της Α2 τον τίτλο. Έχουμε δύσκολο έργο. Παίζουμε με την πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα. Η απουσία της Χατζηνικολάου κάνει πιο δύσκολο το έργο μας. Έχουμε δουλέψει πολύ… Πιστεύω στην ομάδα μου, στους προπονητές μου και στη νίκη που θα μας δώσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής (15/03). Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Προσκαλώ όσους αγαπούν γυναικείο μπάσκετ να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια όλων».

Στέφανος Παπασπυριδάκος (προπονητής Τερψιθέας Γλυφάδας): «Ευχαριστώ το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, τον Περικλή Δορκοφίκη και την ΕΟΚ. Είναι σημαντική η αγάπη που δείχνει ο δήμος για την ομάδα μας, η οποία αποτέλεσε το κίνητρό του για να διεκδικήσει αυτή τη διοργάνωση. Εύχομαι να γίνουν τέσσερα δυνατά παιχνίδια, που θα τα χαρεί ο κόσμος. Κάναμε μαγική αγωνιστικά χρονιά, η οποία όμως είχε και πολλά προβλήματα. Στόχος μας ήταν η παραμονή και τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενοι που θα δώσουμε το παρών σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που μετέχουμε σε FinalFour και θέλουμε εκτός των άλλων με την παρουσία μας να δώσουμε κίνητρο σε μικρότερα κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα. Θέλουμε όλοι μαζί να χειροκροτήσουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε μελλοντικά να γίνουν ακόμα καλύτερες διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και σύντομα να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη και στο πρωτάθλημα. Το γυναικείο μπάσκετ το αξίζει».

Μαριάνα Αξιοπούλου (αρχηγός Τερψιθέας Γλυφάδας): «Ως εν μέρει διοργανώτρια ομάδα, έχουμε μια ευθύνη παραπάνω να καλωσορίσουμε υπόλοιπες ομάδες. Είναι ευθύνη και τιμή να δίνεις το παρών σε FinalFour και είναι ο λόγος που θα αγωνιστούμε. Θέλουμε να τιμήσουμε την ομοσπονδία που κάνει το καλύτερο που μπορεί και τη Γλυφάδα που μας στηρίζει με αυτό τον τρόπο και μας βοηθάει να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Όταν μπαίνεις στο παρκέ θέλεις να κερδίσεις και το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας και στο τέλος να φύγουμε με συναισθήματα και εικόνες που δεν σου συμβαίνουν συχνά στην καριέρα σου».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved