Γκαΐλιους στο Onsports: «Διαφορετικοί από τον... δυνατό Ολυμπιακό» (photos+videos)

Γκαΐλιους στο Onsports: «Διαφορετικοί από τον... δυνατό Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο κορυφαίος σκόρερ της Νεπτούνας, Ντεϊβίντας Γκαΐλιους, μιλάει στο Onsports για τη δύναμη που διακρίνει στον Ολυμπιακό, αλλά ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του έχει τα δικά της διαφορετικά χαρίσματα που την καθιστούν μία από τις εκπλήξεις της φετινής Ευρωλίγκας.

Ο 26χρονος Λιθουανός φόργουορντ έχει φέτος στη διοργάνωση 14.3 πόντους (56.1% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα, 57.1% στις βολές), 4.3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.7 κερδισμένα φάουλ σε 26:18 λεπτά συμμετοχής με 13.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο.

Στο πρώτο ματς της Νεπτούνας με τον Ολυμπιακό, στη Λιθουανία, στην ήττα της ομάδας του με 85-81 στην παράταση από τους Πειραιώτες, είχε 16 πόντους (4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντ, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κερδισμένο φάουλ σε 27:21 λεπτά συμμετοχής.

Θα έλεγες ότι η ομάδα σου, η Νεπτούνας, είναι η έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας;

«Ναι, κάπως έτσι είναι, γιατί κανείς δε μας γνώριζε πριν. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμη περισσότερες νίκες».

Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, έχετε πολλές πιθανότητες για πρόκριση στο Top 16.

«Ναι, ακόμη έχουμε πιθανότητες. Το γκρουπ είναι αρκετά περίπλοκο. Όλοι έχουν 3-4 νίκες εκτός από τον Ολυμπιακό που έχει περισσότερες. Όλοι είναι κοντά. Υπάρχουν ακόμη τρία ματς, τα οποία θα είναι κρίσιμα, αλλά έχουμε δυνατότητες».

Είστε μία από τις ομάδες που δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό φέτος, οδηγώντας το μεταξύ σας παιχνίδι στη Λιθουανία στην παράταση. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα στην Ελλάδα;

«Δεν ξέρω, δεν είχαμε πολλή χρόνο προετοιμασίας, αλλά ελπίζω να κάνουμε ό, τι καλύτερο για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Τι κρατάτε περισσότερο από την αναμέτρηση της Λιθουανίας και ίσως σας βοηθήσει σε αυτή του ΣΕΦ;

«Το πρώτο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού έδειξε ότι μπορούμε να παίξουμε άμυνα κόντρα σε αυτούς και αυτό πρέπει να κάνουμε για να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε».

Πώς περιμένεις σε αυτό το ματς τον Ολυμπιακό μετά την πρώτη του ήττα την περασμένη εβδομάδα στη Βιτόρια;

«Τους περιμένω να είναι όπως πριν. Ίσως να είναι λίγο χαλαροί γιατί βρίσκονται ήδη στο Top 16. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να παλέψουμε».

Πιστεύεις ότι αυτή η χρονιά σας στην Ευρωλίγκα είναι η ευκαιρία σας για να αρχίσετε να κερδίζετε τη φήμη που έχουν οι Ζαλγκίρις Κάουνας και Λιέτουβος Ρίτας στη Λιθουανία;

«Ναι. Πριν όλοι γνώριζαν τη Ζαλγκίρις και τη Λιέτουβος και εμείς είμαστε οι τρίτοι από τη Λιθουανία. Δείχνουμε ότι υπάρχει ποιότητα».

Εσύ είσαι ο καλύτερος σκόρερ της Νεπτούνας, αλλά επίσης ένας all-around παίκτης με ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα. Τι χρειάζεται να κάνει ένας παίκτης για να είναι έτσι;

«Εξαρτάται από το γήπεδο, την ομάδα, το τι θέλουν από εσένα. Εγώ προσπαθώ συνεχώς να κάνω το καλύτερο που μπορώ, να σκοράρω και να μαζεύω ριμπάουντ. Κάποιες φορές το κάνω καλά, άλλες όχι τόσο. Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά. Έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και να προκριθούμε στο Top 16».

Θεωρείς ότι με τις φετινές σου εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα με τη Νεπτούνας μπορείς να κερδίσεις μια μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα;

«Δεν ξέρω. Είναι λίγο νωρίς για να το σκέφτομαι αυτό. Αυτό που κάνω είναι να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, τη Νεπτούνας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Φυσικά, όλοι οι παίκτες θέλουν να πάνε σε κορυφαίες ομάδες».

Σε ποια ομάδα είναι το όνειρό σου να παίξεις;

«Είχα όνειρο να παίξω στην Ευρωλίγκα. Αυτό πραγματοποιήθηκε ήδη. Με κορυφαίους παίκτες και συλλόγους, ίσως σε Ρωσία και Ισπανία».

Είχες ποτέ πρόταση από Ελλάδα;

«Όχι, ποτέ».

Αν ερχόταν, πού θα ήθελες να αγωνιστείς; Στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό;

«Είναι μια καλή ερώτηση. Εξαρτάται από την κατάσταση και από το πόσο καλή θα είναι η ομάδα. Δε θέλω να πω τη μία ομάδα ή την άλλη».

Η γνώμη σου για τον αντίπαλό σας τον Ολυμπιακό ποια είναι;

«Είναι δυνατοί, εμείς είμαστε διαφορετικοί. Προσπαθούμε να δίνουμε το 100% για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Παίζουμε για τη νίκη».

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού γνωρίζεις περισσότερο;

«Όλοι ξέρουν τον Σπανούλη, αλλά εγώ γνωρίζω και τον Ντάρντεν από τη Ζαλγκίρις, με τον οποίο έχω υπάρξει αντίπαλος στο λιθουανικό πρωτάθλημα όντας στη Νεπτούνας. Τον θυμάμαι».

Πώς περιμένεις αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό από την άποψη της τακτικής;

«Θα είναι δύσκολο ματς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Ήταν ο πρώτος αγώνας στη Λιθουανία με τον Ολυμπιακό ένας από τους πιο έντονους στην καριέρα σου;

«Έχουμε παίξει και κόντρα σε άλλες δυνατές ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στα σίγουρα ήταν δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και είχαμε πιθανότητες να νικήσουμε, αλλά ήταν καλύτεροι και πήραν αυτοί τη νίκη»

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Γκαΐλιους:

Γκαΐλιους στο Onsports: «Διαφορετικοί από τον... δυνατό Ολυμπιακό» (photos+videos)



Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved