Σάτο στο Onsports: «Άλλο να φοράς τα πράσινα με Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Σάτο στο Onsports: «Άλλο να φοράς τα πράσινα με Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο Ρομέιν Σάτο εξηγεί στο Onsports γιατί είναι διαφορετικό να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό ως παίκτης του Παναθηναϊκού από όταν φοράς τη φανέλα ενός άλλου συλλόγου έχοντας περάσει από τον Εξάστερο, όπως αυτό που βιώνει τώρα με τη Βαλένθια.

Άλλωστε, τα «αιώνια» ντέρμπι είναι κάτι που θυμάται έντονα, όπως και όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησε τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στους «πράσινους» (2010-2012). Όμως τώρα καλείται να νικήσει τους Πειραιώτες ως «νυχτερίδα» στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο 33χρονος Κεντροαφρικανός σούτινγκ γκαρντ έκανε πάντα καλές επιλογές στην καριέρα του και έπαιξε και σε άλλες σημαντικές ομάδες, όπως οι Σαν Αντόνιο Σπερς (2004/05), η Μπαρτσελόνα (2006), η Σιένα (2006-2010) και η Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ (2012/13).

Μάλιστα, στους Καταλανούς είχε συνεργαστεί με τον σημερινό τεχνικό του «τριφυλλιού», τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, για τον οποίο δεν κρύβει την ελπίδα του ότι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να διατηρηθεί στην κορυφή.

Βρίσκετε τον Ολυμπιακό σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, με την αλλαγή του προπονητή. Θεωρείς ότι αυτή είναι η ευκαιρία σας να τον νικήσετε ή αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τον αντίπαλό σας;

«Δε νομίζω ότι τους επηρεάζει, θα παίξουν όπως πάντα. Παίζουν το ίδιο για πολύ καιρό. Ο Τόμιτς γνωρίζει τα συστήματα και τους παίκτες. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να δώσουμε το 100%. Εκείνοι είναι ακόμα η ίδια ομάδα και περιμένουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα από την πρώην ομάδα σου, τον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο Ελλάδας, που σήμανε την απώλεια ενός τίτλου πολύ νωρίς στη σεζόν. Είδες το ματς;

«Τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι πάντα έτσι. Πρέπει να δίνεις τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό, έως ότου ακουστεί η κόρνα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Για αυτούς στα σίγουρα είναι σκληρό, όμως παίζουν καλά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το ματς εναντίον του Ολυμπιακού θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με συγκέντρωση και να αγωνιστούμε σκληρά. Πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε δυνατά από το ξεκίνημα».

Θα έλεγες ότι είναι μια ιδιαίτερη αναμέτρηση για εσένα προσωπικά επειδή ο Ολυμπιακός ήταν ο βασικός σου αντίπαλος όταν φορούσες της φανέλα του Παναθηναϊκού; Έχεις ένα μεγαλύτερο κίνητρο ακριβώς λόγω αυτού;

«Είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είναι πάντα ιδιαίτερο. Εννοώ ότι όταν έχεις φορέσει τα πράσινα και δεν παίζεις στον Παναθηναϊκό είναι μια διαφορετική περίπτωση από ό, τι αν φοράς τα πράσινα και αγωνίζεται εναντίον τους. Είναι απίστευτο, εκπληκτικό, ο ύψιστος ανταγωνισμός. Όμως τώρα θα προσπαθήσω να τους αντιμετωπίσω με τη Βαλένθια. Θα είναι συναρπαστικό. Έχω μεγάλο κίνητρο να παίξω απέναντί τους, όπως και στις άλλες ομάδες. Ο καθένας αποκτά κίνητρο εναντίον του Ολυμπιακού».

Τη χρονιά που πήγες στον Παναθηναϊκό, το 2010, λεγόταν ότι βρισκόσουν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια;

«Ήταν μια σπουδαία τιμή να παίξω για τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα αγωνίζομαι στη Βαλένθια και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό».

Πώς ήταν τα χρόνια σου στον Παναθηναϊκό;

«Όπως είπα, έχω πολλές καλές αναμνήσεις, τόσα πολλά καλά πράγματα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω μαζί με παίκτες από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Να είμαι μέλος μίας από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Να είμαι σε δύο Final 4. Να πάρω το ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είναι απίστευτο. Ήταν εκπληκτικό να είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο».

Σαν πρώην παίκτης της ομάδας, ποια είναι η γνώμη σου για τον φετινό Παναθηναϊκό με προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον οποίο συνεργάστηκες στο παρελθόν στην Μπαρτσελόνα;

«Πρέπει να ξαναχτίσουν την ομάδα. Είναι μια νέα ομάδα. Ακόμη έχουν κάποιους παίκτες από την περίοδο που ήμουν εκεί. Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης. Ο Παναθηναϊκός πάντα προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς είναι ένας σκληρός προπονητής, αλλά θέλει να νικά, με αυτό έχει να κάνει και ελπίζω ότι θα βοηθήσει την ομάδα να είναι στην κορυφή».

Φέτος, αποφάσισες να μείνεις στη Βαλένθια, παρόλο που το όνομά σου ακούστηκε για πολλές ομάδες. Πώς πήρες αυτή την απόφαση και τι πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε σε όλες της διοργανώσεις μετά από την περσινή σας επιτυχημένη χρονιά;

«Δεν είχα αμφιβολίες. Ο στόχος πέρσι ήταν να επιστρέψω στη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα και ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να παίξω Ευρωλίγκα εδώ. Η ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική, η χημεία είναι θαυμάσια και η οικογένειά μου και εγώ είμαστε χαρούμενοι εδώ. Το να επαναλάβουμε την περασμένη περίοδο θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά για να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε τους καλύτερους».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Σάτο:

Σάτο στο Onsports: «Άλλο να φοράς τα πράσινα με Ολυμπιακό!» (photos+videos)



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved