Ντέντμον στο Onsports: «Απέρριψα τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ντέντμον στο Onsports: «Απέρριψα τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Με το… ρεκόρ τριπόντων του, «έστειλε» τη Ρεάλ στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ στον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας, Τζάστιν Ντέντμον, αποκαλύπτει στο Onsports ότι αρνήθηκε πρόταση των «ερυθρόλευκων» και συμβουλεύει τους «αιώνιους» για να… έρθει η ανατροπή!

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και το διπλό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ την τελευταία αγωνιστική του Top 16, όλοι ήταν σίγουροι ότι στα πλέι οφ οι Πειραιώτες θα έπαιζαν με την ΤΣΣΚΑ και οι «πράσινοι» με τη Ρεάλ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το… τρένο του Πάμπλο Λάσο θα έχανε από την προβληματική Ζαλγκίρις ακόμη και μέσα στο Κάουνας. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… Ντέντμον, ο οποίος είχε τη δική του... αποστολή εκείνο το βράδυ που έμελλε να φέρει τα… πάνω κάτω.

Με 36 πόντους και 7/11 τρίποντα, ο Αμερικανός γκαρντ «έσπασε» το ρεκόρ του Τερέλ ΜακΙντάιρ (71) που κρατούσε από τη σεζόν 2007/08 με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα μέσα σε μια χρονιά στη διοργάνωση (74) και «ανάγκασε» τη Ρεάλ στην 3η της ήττα φέτος. Ακριβώς όσες φορές πρέπει να χάσει η «βασίλισσα» από τον Ολυμπιακό τώρα μέσα σε δέκα μέρες για να «σβήσει» για αυτήν το όνειρο του Final 4 του Μιλάνο, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να κάνει το ίδιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Όσο… ουτοπία και αν μοιάζει αυτό, για τον 28χρονο άσο που ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στο θεσμό με 16.5 πόντους, 42.1% στα δίποντα, 44.3% στα τρίποντα, 86.3% στις βολές, 3.5 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 15.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 29:37 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 24 ματς (23 βασικός) δεν είναι, αφού έχοντας αντιμετωπίσει τόσο τους Ισπανούς όσο και τους Ρώσους στο Top 16 πιστεύει ότι οι δύο «αιώνιοι» μπορούν, αρκεί να το πιστέψουν…

Συνειδητοποιείς ότι άλλαξες τη... μοίρα της φετινής Ευρωλίγκας;

«Όχι δεν το σκέφτομαι έτσι. Το μόνο που κάνω είναι να παίζω το μπάσκετ μου. Δεν με ενδιέφεραν τα πλέι οφ. Απλά θέλω να αγωνίζομαι δυνατά στην Ευρωλίγκα».

Σε αυτό το ματς έκανες ρεκόρ τριπόντων. Το είχες σκοπό από την αρχή;

«Ναι. Μπήκα στο παιχνίδι γνωρίζοντας ότι είναι το τελευταίο μου στην Ευρωλίγκα. Είχα 40 λεπτά για να δείξω ότι μπορώ να σπάσω το ρεκόρ. Είχα την πρόθεση να σουτάρω όσο πιο πολλά τρίποντα μπορώ για να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερα και να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει».

Πώς μπορεί αυτό το ρεκόρ να σε βοηθήσει στην καριέρα σου;

«Με πολλούς τρόπους. Δεν ξέρω. Ίσως είναι καλό να γράφεις ιστορία. Δεν γνωρίζω αν θα με βοηθήσει ή όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σκέφτομαι ότι είναι καλό να έχεις στο ενεργητικό σου ένα τέτοιο ρεκόρ. Είναι ωραίο να γυρνάς στο παρελθόν όταν έχεις σταματήσει το μπάσκετ και να λες ότι το έκανες».

Εκτός από το ρεκόρ ποιο ήταν το κίνητρο το δικό σου και των συμπαικτών σου κόντρα στη Ρεάλ και πραγματοποιήσατε ένα τόσο σπουδαίο ματς τη στιγμή που η ομάδα σου ήταν αδιάφορη έχοντας ήδη αποκλειστεί από τα πλέι οφ;

«Απλά πρέπει να μπαίνεις μέσα και να παίζεις σκληρά. Κάθε παιχνίδι είναι ένα διαφορετικό ματς μπάσκετ. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να νικηθεί. Και εμείς θέλαμε να σκοράρουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ γιατί ξέραμε ότι θα θέλουν να τρέξουν. Θέλαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ όσο πιο πολύ γινόταν και από τη στιγμή που το κάναμε αυτό συγκεντρωθήκαμε στο να βάλουμε τα σουτ. Οι μεγάλες ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα. Στοχεύσαμε στο να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και το τρανζίσιον και αυτό ήταν το κίνητρό μας στον αγώνα».

Παρακολουθείς την Ευρωλίγκα από τότε που δεν συμμετέχεις πια με τη Ζαλγκίρις;

«Ναι. Βλέπω τα πλέι οφ».

Ποια παιχνίδια έχεις δει;

«Έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μακάμπι με την Αρμάνι και τα άλλα ματς».

Ποια είναι η γνώμη σου για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ; Μπορεί ο Ολυμπιακός να επιστρέψει από το 2-0;

«Νομίζω ότι μπορεί, αλλά είναι εγκλωβισμένος στο μειονέκτημα έδρας. Οι διαιτητές υπερασπίζονται περισσότερο την έδρα. Ωστόσο, οι πιο πολλές αποφάσεις είναι φυσιολογικές και κάποιες άλλες υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά όπως και να έχει το μπάσκετ μετράει. Η πρόβλεψή μου ήταν ότι η Ρεάλ θα έχανε 3-2, αλλά τώρα υπάρχει αμφιβολία. Ακόμη όμως πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει».

Με ποιον τρόπο;

«Το έχουν, αν σταματήσουν τον αιφνιδιασμό της Ρεάλ. Αφού το καταφέραμε εμείς, τότε μπορούν και εκείνοι!»

Θα έλεγες το ίδιο και για την άλλη ελληνική ομάδα των προημιτελικών, τον Παναθηναϊκό; Έχεις δει τα ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα;

«Ναι. Στο πρώτο παιχνίδι, έπαιξαν εξαιρετικά, αλλά η ΤΣΣΚΑ έβαλε μεγάλα σουτ. Στον δεύτερο αγώνα δεν γνωρίζω τι έγινε. Ίσως οι Μοσχοβίτες να αμύνθηκαν πολύ καλά και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σκοράρει. Ήταν δύσκολο να βάλει τα σουτ και δεν έπαιξε άμυνα».

Η πρόβλεψή σου για τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ ποια είναι;

«Δεν ξέρω. Είναι στον… αέρα στην Ελλάδα γιατί οι οπαδοί θα είναι θορυβώδεις και όλα μπορούν να γίνουν αν ο Παναθηναϊκός πάρει τον πρώτο αγώνα στην έδρα του».

Έχεις αντιμετωπίσει τόσο τη Ρεάλ όσο και την ΤΣΣΚΑ στο Top 16 με τη Ζαλγκίρις. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να πάρουν και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν. Θεωρείς ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να οδηγηθούν σε πέμπτο ματς σε Μαδρίτη και Μόσχα;

«Θα είναι δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Ολυμπιακό είναι εφικτό να το πετύχει».

Η συμβουλή σου για να μπορέσουν να ανακάμψουν ποια είναι;

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν τελειώνει τίποτα σε δύο ματς. Έχουν ακόμη πιθανότητες και πρέπει να παλέψουν μέχρι να μηδενίσει ο χρόνος στο χρονόμετρο. Αξιοποίησε τις δυνατότητές σου και ξεκίνα από εκεί. Αν το κάνεις αυτό όλα μπορούν να γίνουν. Το μυστικό για τη Ρεάλ είναι το τρανζίσιον, ενώ στην ΤΣΣΚΑ πρέπει να σταματήσεις τα δυνατά τους χέρια, τον Σόνι Ουίμς. Αν σταματήσεις τον Ουίμς έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες γιατί έχει πολύ καλό σουτ».

Μιλώντας για ελληνικές ομάδες, εσύ είχες ποτέ πρόταση από την Ελλάδα;

«Ναι είχα».

Πότε;

«Ήταν 1-2 μήνες πριν, από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, είχαμε τον αγώνα με τη Ρεάλ και άλλα ματς Ευρωλίγκας και απλά δεν ήθελα να πάω. Είμαι πιστός παίκτης και προτίμησα να ολοκληρώσω τη σεζόν δυνατά. Δεν ήθελα να είμαι στη σκιά άλλων γκαρντ. Νιώθω ότι είμαι από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη και θα πρέπει να παίζω βασικός και όχι πίσω από κάποιους άλλους».

Αν σου έρθει ξανά πρόταση από την Ελλάδα κάποια άλλη στιγμή θα την αποδεχόσουν;

«Δεν ξέρω. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να κοιτάξω με τον ατζέντη μου. Να δω τι είναι καλύτερο για μένα και το μέλλον μου. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι και θα πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Αυτή τη στιγμή όμως, δεν είναι η ώρα».

Τι έχεις στο μυαλό σου; Έχεις κάποια προτίμηση σε κάποια ομάδα ή σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα;

«Δεν θα με πείραζε να μείνω στη Ζαλγκίρις. Έχω αγαπήσει την ομάδα, την ατμόσφαιρα και τους οπαδούς. Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον, τι είναι καλύτερο για εμένα και την καριέρα μου, αλλά το στιλ παιχνιδιού είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο, θα επιλέξω την ομάδα που θα μπορέσει να καλύψει τις φιλοδοξίες μου και δεν θα με ελέγχει σαν ρομπότ. Οπότε δεν ξέρω. Όταν πρωτοήρθα στην Ευρώπη ήθελα πάντα να φορέσω τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά τότε είχα μόλις βγει από το κολέγιο και δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση. Μπορεί να πάω όμως και στο ΝΒΑ, θα δω τις επιλογές μου, δεν ξέρω».

Στη Ζαλγκίρις έχεις δύο συμπαίκτες που έχουν παίξει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Παναθηναϊκό, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Σου έχουν πει κάτι για τη χώρα μας ή για την πρώην ομάδα τους;

«Όχι δεν έχουμε μιλήσει για κάτι τέτοιο».

Η συνεργασία σου μαζί τους πώς είναι;

«Είναι μια χαρά. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αλλά είναι εντάξει. Είμαστε στην ομάδα σαν επαγγελματίες. Όταν βγαίνουμε μπορεί να πούμε και κανένα αστείο, αλλά αυτό εκτός παρκέ».

Φέτος  η Ζαλγκίρις είχε αρκετά προβλήματα με πολλές αλλαγές στον πάγκο της. Μετά τον Ηλία Ζούρο και τον Σαούλιους Στομπέργκας ανέλαβε άλλος προπονητής. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα για τη συνέχεια;

«Δεν ξέρω. Ο τελευταίος μας κόουτς ήταν μαζί με τους άλλους δύο και τώρα είναι μόνος του οπότε είναι σε δύσκολη θέση για την καριέρα του. Πρέπει να τα κάνει όλα, τα πλάνα του, την προπόνηση… Είναι δύσκολο για αυτόν, αφού πριν ήταν βοηθός προπονητή. Έχει πίεση και εμείς οι παίκτες πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος».

Η συνεργασία σου με τον Ηλία Ζούρο πώς ήταν;

«Δεν είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Πήγα να φύγω τότε γιατί δεν ένιωθα ότι είχα τον ρόλο που έπρεπε για να έχουμε επιτυχίες. Από τη στιγμή που αποχώρησε όμως, ανέβασα επίπεδο και έκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα. Είναι καλός, εξαιρετικός... Απλά δεν τα βρίσκαμε μέσα στο παρκέ».

Εσύ είσαι από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη και το παρατσούκλι σου είναι «Άμπρακατάμπρα» για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από αυτό;

«Όχι (γέλια). Αυτό είχε βγει όταν ήμουν μικρός λόγω του παιχνιδιού μου. Πάντα έβαζα τα σουτ και αυτό προκαλούσε εντύπωση γιατί όλοι οι αντίπαλοί μου είχαν μεγαλύτερο ύψος από εμένα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Ντέντμον:

Ντέντμον στο Onsports: «Απέρριψα τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved