Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: «Γιορτή του μπάσκετ στην Κω» (photos)

Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: «Γιορτή του μπάσκετ στην Κω» (photos)

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω έλαβε χώρα σήμερα (14/03) η συνέντευξη Τύπου του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (15-16/03) στο νησί, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, του Ελληνικού, του Ίκαρου Καλλιθέας και του «οικοδεσπότη» Ιπποκράτη. «Σας καλωσορίζω στο ωραίο νησί της Κω. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και όλοι μας έχουμε εντυπωσιαστεί. Πιστεύω ότι και οι ομάδες μας θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ, αν και οι κυβερνώντες πάνε να το καταρρακώσουν τελείως με τις αποφάσεις τους. Πάνε να καταστρέψουν τον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε αρχικά ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων Αριστείδης Γολεμης, για να εξηγήσει στη συνέχεια…

«Το μπάσκετ δίνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και κανένα άλλο άθλημα δεν έχει άλλες τέτοιες επιτυχίες. Παράλληλα, ταλαιπωρηθήκαμε με τις άδειες των γηπέδων. Έστησε το κράτος παράνομα γήπεδα. Δεν έχουν λυθεί αυτά. Οι περικοπές που γίνονται έχουν βάλει στόχο να μην αθλούνται οι άνθρωποι και να μη γυμνάζονται. Στόχος τους είναι να τους οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια όπως π.χ. στα ναρκωτικά. Είναι ντροπή τους, όμως εμείς εδώ στην Κω θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή. Μεγάλες δόξες είναι εδώ στους αγώνες και εύχομαι καλή επιτυχία. Αν είχαμε ένα γήπεδο 1.500 θέσεων θα το γέμιζαν οι ντόπιοι. Καλή επιτυχία στις ομάδες και είμαι σίγουρος θα κάνουμε γιορτή». Είπαν ακόμα…

Δημήτρης Μπασούρης (ταμίας ΕΟΚ): «Ο αθλητισμός δεν είναι δαπάνη να την περικόπτεις, είναι κοινωνικό αγαθό και επένδυση. Να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες που συμμετέχουν στο Final Four.Θέλω να αναπτυχθεί αθλητική άμιλλα. Η ΕΟΚ θα κάνει ό,τι μπορεί. Θα αντιδράσουμε και θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την οικονομική αξιοπιστία της ΕΟΚ».

Θεοδόσης Νικηταράς (αντιδήμαρχος Κω): «Να καλωσορίσω τους διοικούντες την ΕΟΚ και όλους τους συμμετέχοντες στο Final Four. Ο Αριστείδης Γολέμης υπήρξε αιχμηρός και δεικτικός και περιέγραψε την γκρίζα πραγματικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε χρώμα στο γκρίζο. Το νησί μας ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Μας έχετε αναστατώσει ευχάριστα. Οι άνθρωποι εδώ έχουν κάνει πράγματα που φαντάζουν εξωπραγματικά για εμάς που ζούμε στο νησί. Μετά την άνοδο στην Α1 Γυναικών είπαμε ότι πάμε για παραμονή. Τελικά, κατάφερε ο δήμος να διεξαχθεί το Final Four στο νησί. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και θα κερδίσει ο καλύτερος. Είναι μια γιορτή κι έτσι το υποδεχόμαστε. Φεύγοντας από το νησί θέλουμε να γίνετε καλοί πρεσβευτές του νησιού της Κω».

Γιώργος Ρουμπελάκης (προπονητής Ίκαρου Καλλιθέας): «Εκ μέρους όλης της αποστολής μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο και τους κατοίκους του νησιού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γεμίσει το γήπεδο. Ο κόσμος είναι φιλόξενος κι έχει αγκαλιάσει το γυναικείο μπάσκετ χάρη στον πρεσβευτή του, τον Ιπποκράτη. Για εμάς είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία μας, αν δούμε τις ομάδες που συμμετέχουν. Εμείς δεν θα το κρύψουμε, είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ και πάμε να ευχαριστηθούμε τους αγώνες. Δεν έχουμε μαζί μας και την Αμερικανίδα Ντάναμ. Καλή επιτυχία και να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός».

Δήμητρα Γιαννακοπούλου (παίκτρια Ίκαρου Καλλιθέας): «Ευχαριστούμε το Δήμο Κω για τη φιλοξενία. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και πάνω από όλα υγεία. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν έχουμε την πορεία που θέλαμε στο πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ τυχεροί για τη συμμετοχή μας στο Final Four. Θα τα δούμε ως δυνατά φιλικά και ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια Ελληνικού): «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του νησιού. Ήταν πολύ καλή επιλογή να έρθει εδώ το Final Four και υπάρχει καλό φίλαθλο κοινό. Θα πρέπει εμείς οι ομάδες να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας. Να στείλουμε ένα μήνυμα για το γυναικείο μπάσκετ. Είμαστε εδώ, υπάρχει υλικό και πρέπει το κρατάμε σε υψηλό επίπεδο. Η ομάδα μας για πρώτη φορά πηγαίνει Final Four, έχουμε δουλέψει σε αυτό και πάμε πολύ καλή διάθεση στους αγώνες. Έχουμε πίστη και θεωρώ ότι θα δώσουμε τον καλύτερό εαυτό για το στόχο μας».

Ανθή Μπαλτά (αρχηγός Ελληνικού): «Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέρος να διεξαχθεί το Final Four, καθώς το νησί έχει αποδείξει ότι αγαπάει το μπάσκετ. Η ομάδα μου είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Final Four. Σκοπεύουμε να ευχαριστηθούμε τα ματς κι ελπίζουμε στο τέλος να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Θα είναι ένα δύσκολο διήμερο. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Καλή επιτυχία στις ομάδες».
Μιχάλης Καπλανίδης (προπονητής Ιπποκράτη Κω): «Να καλωσορίσω τους φιλοξενούμενούς μας στην Κω και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και να περάσουν καλά. Είναι διπλή χαρά για τον Ιπποκράτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμ΄άς να συμμετέχουμε στο Final Four και γιατί η διοργάνωση γίνεται στο νησί μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, θα κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Παίζουμε με τον πρωταθλητή και ο καλύτερος να πάρει Κύπελλο».

Ελένη Δρεττάκη (αρχηγός Ιπποκράτη Κω): «Είναι χαρά που ζούμε αυτό το γεγονός. Είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία. Εύχομαι να γίνει καλή διοργάνωση, ο καλύτερος να κερδίσει, να γίνει μια γιορτή. Για εμάς είναι στοίχημα μεγάλο να έχουμε διάρκεια και να μπορέσει η επαρχία να βοηθήσει το γυναικείο μπάσκετ. Να δείξουμε ότι το γυναικείο μπάσκετ υπάρχει κι έχει μέλλον»

Γιασεμή Σαμαντούρα (προπονήτρια Παναθηναϊκού): «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η διεξαγωγή του Final Four γίνεται στην Κω και είναι μια δίκαιη επιβράβευση και ενίσχυση της προσπάθεια του Ιπποκράτη να αναπτύξει και να διαδώσει το γυναικείο μπάσκετ. Να είναι γιορτή το Final Four και ο κόσμος να ευχαριστηθεί. Είμαι ικανοποιημένη που η ομάδα μου κατάφερε να προκριθεί για τρίτη χρονιά στο Final Four και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το Κύπελλο. Ξεκινώντας με τον οικοδεσπότη Ιπποκράτη, μια ομάδα που βασίζεται στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Είμαστε σε καλή κατάσταση, με εξαίρεση τον τραυματισμό της Τούλας Καλέντζου, μιας παίκτριας που βοήθησε να περάσουμε στο Final Four. Η Τούλα έχει μεγάλη ψυχή και πιστεύουμε ότι θα την έχουμε και θα μας βοηθήσει με την εμπειρία της να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και μακάρι να γίνει καλή διοργάνωση».

Τούλα Καλέντζου (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Να ευχαριστήσω τους πάντες για την υπεροχή υποδοχή. Έχω έρθει εδώ στο παρελθόν με την Εθνική κι έχουμε περάσει καταπληκτικά. Το νησί έχει μια αύρα σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα. Εδώ δεν είμαστε εχθροί, αλλά αντίπαλοι για σαράντα λεπτά. Όλοι θα κάνουμε την προσπάθειά μας και είναι υποχρέωσή μας να ανταμείψουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι να ευχαριστηθούμε τα μας και καλή επιτυχία σε όλους».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved