Τσίλντρες στο Onsports: «Στην Ελλάδα… πιστός Ολυμπιακός!» (photos+videos)

Τσίλντρες στο Onsports: «Στην Ελλάδα… πιστός Ολυμπιακός!» (photos+videos)

Ο Τζος Τσίλντρες βρέθηκε στο Φενέρμπαχτσε Ούλκερ – Παναθηναϊκός και μιλάει στο Onsports για την καριέρα του σε Ολυμπιακό και ΝΒΑ, τον Παναθηναϊκό, τον Τζαμάριο Μουν, τους Έλληνες του ΝΒΑ, Αντετοκούνμπο, Καλάθη και Κουφό και το… νέο του look!

Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (2008-2010) παρακολούθησε από το Ulker Sports Arena την αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Εξάστερο για το Top 16 της Ευρωλίγκας και μας αποκαλύπτει γιατί εμφανίστηκε εκεί.

Ο 30χρονος φόργουορντ δίνει μέσα από το Onsports απαντήσεις για το αν έκανε καλά που το 2008 άφησε το ΝΒΑ για να παίξει στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό στο ΝΒΑ μετά από αυτό, τι κάνει τώρα και αν θα ήθελε να παίξει μπάσκετ ξανά στη χώρα μας.

Σε είδαμε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη για το Top 16 της Ευρωλίγκας. Πώς αποφάσισες να παρακολουθήσεις αυτό το ματς;

«Πήγα στον αγώνα επειδή ήμουν στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφτώ την κοπέλα μου που παίζει βόλεϊ για τη Φενέρμπαχτσε. Έχω κάποιους φίλους που παίζουν στην Κωνσταντινούπολη και επίσης τον Λίνας Κλέιζα (συμπαίκτες στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2009/10), ο οποίος παίζει για αυτούς (Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ), οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να δω την αναμέτρηση».

Ποια γνώμη σχημάτισες για τις δύο ομάδες, τη Φενέρ και τον Παναθηναϊκό, από αυτά που είδες; Τι πιστεύεις ότι μπορούν να κάνουν φέτος;

«Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Δεν έχω δει όλες τις άλλες ομάδες να παίζουν, οπότε δεν μπορώ να τις συγκρίνω».

Σε είδαμε στο Ulker Sports Arena με νέο look (ράστα). Πώς αποφάσισες να το αλλάξεις; Σου κάνω αυτή την ερώτηση επειδή πολλοί οπαδοί αγάπησαν το διαφορετικό στυλ που είχες στα μαλλιά σου (αφάνα).

«Το αλλάζω τον τελευταίο χρόνο. Το κάνω διαφορετικό συνεχώς. Το απολαμβάνω να κάνω κάτι διαφορετικό».

Έγραψες ιστορία με τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό το 2008. Μετά από 6 χρόνια μπορείς να πεις ότι αυτή ήταν η σωστή επιλογή για σένα να έρθεις να παίξεις στην Ελλάδα για δύο χρόνια μέχρι το 2010;

«Ναι, ακόμα πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση για μένα. Έμαθα πολλά και μπόρεσα να παίξω σε δύο Final 4, κάτι που είχε πλάκα. Απόλαυσα την παραμονή μου εκεί».

Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια που δεν είσαι στην ομάδα; Πανηγύρισες για τα τρόπαιά του;

«Έχω παρακολουθήσει όταν μπορούσα. Ενθουσιάστηκα που είδα την ομάδα με τα πρωταθλήματα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους οπαδούς και πάντα μου άρεσε να τους βλέπω χαρούμενους».

Νιώθεις ότι βοήθησες τον Ολυμπιακό να μεγαλώσει περισσότερο και ως αποτέλεσμα να κατακτήσει την Ευρωλίγκα δύο σερί φορές (2012 και 2013);

«Δεν ξέρω αν βοήθησα να μεγαλώσει περισσότερο. Ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη για πολύ καιρό. Έχουν εξαιρετικούς ιδιοκτήτες και οπαδούς που αγαπούν να υποστηρίζουν την ομάδα».

Μετά τον Ολυμπιακό, άλλαξες τρεις ομάδες στο ΝΒΑ (Φίνιξ Σανς, Μπρούκλιν Νετς και Νιου Ορλίν Πέλικανς), αλλά είχες προβλήματα να βρεις τον ρόλο σου. Γιατί πιστεύεις έγινε αυτό;

«Απλά δεν βρήκα την σωστή κατάσταση για μένα. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να βρουν ένα σύστημα που θα ταιριάζει σε αυτούς καλά. Οι τελευταίες τρεις ομάδες δεν είχαν αυτό για μένα. Είχα επίσης κάποια προβλήματα με τραυματισμούς που δεν είναι κάτι φυσιολογικό για μένα».

Αυτόν τον καιρό δεν παίζεις σε κάποια ομάδα. Θα ήθελες να επιστρέψεις στο ΝΒΑ ή την Ευρώπη;

«Πέρασα κάποιον χρόνο στη Νέα Ορλεάνη, αλλά τραυματίστηκα και κατέληξα στο χειρουργείο. Όταν αναρρώσω και είμαι έτοιμος να παίξω, θα αξιολογήσω τις επιλογές μου και να δω τι θέλω να κάνω. Θέλω να παίξω κάπου που θα νιώθω άνετα και θα μπορώ να προσφέρω».

Τώρα που δεν παίζεις, τι κάνεις;

«Προπονούμαι για να επιστρέψω υγιής και τρέχω και την επιχείρησή μου. Πήρα το πτυχίο μου από το κολέγιο και ξεκίνησα να δημιουργώ νέες ευκαιρίες για τον εαυτό μου σε τομείς εκτός μπάσκετ».

Παρακολουθείς ΝΒΑ; Ποια είναι η γνώμη σου για τους Έλληνες παίκτες, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Κουφό και Νικ Καλάθη;

«Δεν παρακολουθώ πολύ ΝΒΑ. Βλέπω το κολεγιακό πρωτάθλημα περισσότερο από το οτιδήποτε. Απολαμβάνω να παρακολουθώ το κολέγιό μου, Στάνφορντ, να παίζει. Δεν έχω δει πολύ τους Έλληνες παίκτες να παίζουν, αλλά όλοι τους είναι ταλαντούχοι. Ελπίζω να συνεχίσουν να μεγαλώνουν σαν παίκτες».

Ο Ολυμπιακός έχει έναν καινούριο παίκτη στη σύνθεσή του, τον Τζαμάριο Μουν, ο οποίος έχει παίξει ΝΒΑ. Πώς θεωρείς ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Δεν ξέρω πώς μπορεί να βοηθήσει. Δεν τον έχω δει να αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια. Θυμάμαι ότι μπορεί να πηδήξει πολύ καλά, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός για την ομάδα».

Θα επέστρεφες ποτέ στον Ολυμπιακό ή σε κάποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα;

«Δεν μπορώ να πω αν θα το έκανα ή όχι. Θα έπρεπε να δω τις ευκαιρίες που θα είχα. Είμαι σίγουρος ότι αν μια μέρα έπαιζα στην Ελλάδα ξανά θα ήταν μόνο για τον Ολυμπιακό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει σε κάποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα».

Γνωρίζεις τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τι συμβαίνει στην Ελλάδα όταν ένας παίκτης πηγαίνει από τη μία ομάδα στην άλλη. Θα φορούσες ποτέ τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να γίνεις ένας από τους παίκτες που έχουν παίξει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Δε νομίζω ότι θα έπαιζα ποτέ για την πράσινη ομάδα. Είμαι πιστός άνθρωπος και στην Ελλάδα θα ήθελα να παίξω μόνο για τους ερυθρόλευκους».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την καριέρα του Τζος Τσίλντρες:



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved