Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: GREEN seri-ous KILLERS (photos)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: GREEN seri-ous KILLERS (photos)

Το Παναθηναϊκό μεγαλείο και τα έξι... αστέρια του έβαλαν οριστικά και αμετάκλητα τέλος στο σερί του Ολυμπιακού και χάρισαν στους πράσινους πανηγυρικά και απόλυτα δίκαια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου (67-59).

Πράσινος «αιώνιος» Δυνάστης του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός έκανε πλάκα στον… αήττητο Ολυμπιακό (67-59), τον πέταξε στο καναβάτσο, έβαλε τέλος στο σερί του και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα συναντήσει τον Άρη
Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτός. Και οι «πράσινοι» θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το καταλαβαίνουν άπαντες. Ο Παναθηναϊκός δεν καταλαβαίνει από αήττητο και από τίποτα. Ο Ολυμπιακός ήρθε στο ΟΑΚΑ με σερί 23-0 και απλά «τρέλανε» τον Παναθηναϊκό. Του έδωσε κίνητρα για να τον κερδίσει. Για να τον τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό και τον έστειλε… σπίτι του παρέα με το 23-0. Ο Παναθηναϊκός στον τελικό στο Ηράκλειο και ο Ολυμπιακός σπίτι του στο Φάληρο.
Το ντέρμπι και τα… δύσκολα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αφού επέστρεψαν από την… φυγή τους στα αποδυτήρια μπήκαν στο ματς και έδειχναν πολύ μπερδεμένοι από τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και το αγωνιστικό πλάνο του Πεδουλάκη. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε στην πεντάδα της ομάδας του τον Γιόνας Μτασιούλις σε θέση «4», ενώ ο Τζειμς Γκιστ ήταν στο «3» με ξεκάθαρη εντολή να αποκόψει τον Βασίλη Σπανούλη από το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα ο Λιθουανός στην επίθεση είχε πάνω του τον Ματ Λοτζέσκι οπότε το παιχνίδι στο χαμηλό post ήταν προφανές.

Τα ηνία στα χέρια του Παναθηναϊκού

Και έτσι άνοιξε το σκορ. Η μπάλα χαμηλά στον Ματσιούλις και αυτός με καλάθι και φάουλ επι του ανήμπορου να μαρκάρει Λοτζέσκι έκανε το 3-0. Οι «πράσινοι» από τις πρώτες κιόλας άμυνες έδειξαν διατεθειμένοι να… πεθάνουν για να προστατεύσουν το καλάθι τους. Αν και στα πρώτα λεπτά το ματς έδειχνε να… ανοίγει, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το προβάδισμα σε κάθε επίθεση άλλαζε χέρια, μέχρι το πέμπτο λεπτό όπου οι Λάσμε και Κάρι έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα τους με 12-8. Δύο λεπτά αργότερα και με το σκορ στο 12-11, πάτησε παρκέ και ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας παίκτης ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά και ουσιαστικά έβαλε τις «βάσεις» για το +7 του Παναθηναϊκού. Ο Φώτσης εξουθένωσε τον Σπανούλη που πέρασε στον πάγκο και ο Παππάς με πέντε προσωπικούς του πόντου «οδήγησε» τον Παναθηναϊκό στο 20-13, που διαμορφώθηκε από πολύ ωραίο γκολ-φάουλ του Μάικ Μπράμος.

Τον «οδηγούσε» ο Κάρι

Ο Σλουκάς όμως στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και ο Πετγουει στις αρχές του δεύτερου με δύο τρίποντα «εξανέμισαν» την διαφορά, 20-19. Ο Παππάς, όμως, συνέχιζε να κάνει ότι θέλει την περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού 21-19 και να φθείρει τους κοντούς των φιλοξενούμενων. Λο και Ντάνστον έκαναν ένα μίνι σερί 0-5 και έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 21-24, τιμωρώντας ουσιαστικά τις κακές περιστροφές του Παναθηναϊκού. Ο Κάρι συνέχιζε να «γράφει» για τον Παναθηναϊκό, την στιγμή που στις δύο ρακέτες γινόντουσαν «ομηρικές»… μάχες με τους Λάσμε και Μπέγκιτς. Ο Κάρι στο 18 με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έκανε το 31-29, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 35-29 ύστερα από καλάθια μέσα στο «ζωγραφιστό» των Αντώνη Φώτση και Μάικ Μπατίστ. Στα τελευταία 45 δευτερόλεπτα όμως ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο και ο Λο στην εκπνοή ύστερα από πεντακάθαρα βήματα του Σλούκα έκαναν το 35-34 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Γκολ για τον Ολυμπιακό

Μετά από τρία λεπτά διαδοχικών άστοχων επιθέσεων και από τις δύο ομάδες (με τους διαιτητές να χαρίζονται πολλές φορές στους «Ερυθρόλευκους») ο Δημήτρης Διαμαντίδης με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 38-34 για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις με φοβερό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 40-34 και έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ, με τους διαιτητές και πάλι να αρνούνται να του δώσουν την έξτρα βολή από το καταφανέστατο φάουλ του Μπρεντ Πέτγουει.

Ο Μάικ θυμήθηκε τα παλιά

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός για μία ακόμα φορά στην άμυνα του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» κράτησαν χωρίς σκορ τους «ερυθρόλευκους» για 5:50, με τον Περπέρογλου να πετυχαίνει τρίποντο στο 26’ και να κάνει το 40-37. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάικ Μπατίστ που πήρε την μπάλα στην ρακέτα του Ολυμπιακού και… θυμήθηκε τα παλιά. Ο σέντερ του «τριφυλλιού», έδωσε αέρα 6 πόντων στην ομάδα του, 45-39, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασα και πάλι και μείωσαν σε 45-44 στο 30’.

«Μάχη» μέχρι τέλους

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να περνάει μπροστά με 45-46 ύστερα από ένα ακόμα.. περίεργο σουτ του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά ο Λάσμε με κάρφωμα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 33΄ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο από τα 8 μέτρα έκανε το 50-48, ενώ οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε επιθετικό φάουλ του Στράτου Περπέρογλου με το οποίο απελευθερώθηκε και έκανε το 50-50. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ να βρει διαδρόμους για το καλάθι του Ολυμπιακού με τον Λάσμε να παίρνει πάνω του την κατάσταση και με ένα περίεργο και εντυπωσιακό σουτ έκανε το 52-50. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ο Ντάνστον αποχώρησε χτυπημένος ο Λάσμε στην επόμενη επίθεση νίκησε δυο φορές ολόκληρη την πεντάδα του Ολυμπιακού μαζεύοντας με εντυπωσιακό τρόπο τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Διαμαντίδης νικούσε στην προσωπική «μονομαχία» τον Σπανούλη με τον πρώτο να κάνει το 54-50 και τον δεύτερο να μουρμουράει στους διαιτητές και να προκαλεί συνεχώς με την όλη συμπεριφορά του. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να… χαρεί το προβάδισμά του με τον Στράτο Περπέρογλου να κάνει το 54-53 στο 36’. Στις επόμενες δύο επιθέσεις ο Ματσιούλις πόσταρε τον Λο και την πρώτη φορά έκανε το 56-53, ενώ την δεύτερη με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας βρέθηκε το ξεμαρκάριστο τρίποντο και ο Μπράμος έκανε το 59-53 στο 37’. Μετά το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο με τον Γιόνας Ματσιούλις να ποστάρει και να κάνει το 61-53. Ο Σλούκας στο 38’ έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του 61-56. Ο Μάικ Μπράμος ένα λεπτό πριν από το τέλος σαν από.. μηχανής Θεός έκανε το 63-56. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 63-57 με μία βολή του Σπανούλη, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη στον τελικό, με την... μπίλια της διαφοράς να κάθεται στο 67-59 και το ΟΑΚΑ να αποθεώνει τους παίκτες του εξάστερου.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12(1), Κάρι 9(1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 3, Παππάς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3(1), Λο 5(10, Ντάνστον 8, Σπανούλης 8(1), Περπέρογλου 8(2), Μάντζαρης 6(2), Σλούκας 13(3), Σίμονς 3, Κατσίβελης, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5

Διαβάστε ακόμα:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτοκράτορας ο Αρης, Παντοκράτορας ο Παναθηναϊκός»

Πεδουλάκης: «Κλειδί της νίκης η άμυνα»

Τα έριξε στη διαιτησία ο Μπαρτζώκας

Ματσιούλις: «Δείξαμε από την αρχή ότι το θέλαμε»

Η φωτογραφία της χρονιάς για Ματσιούλις και... Σπανούλη (photo)

Άλλος… Φώτσης μετά τον Ολυμπιακό! (photos)

Έσπασε το σερί και… ξυρίστηκε στα αποδυτήρια ο Φώτσης (photo)

Παππάς: «Είχαμε το πάθος»

Μπράμος: «Με καρδιά και ενέργεια»

Καθοριστικός (ξανά) ο Μπράμος (photos)

Εκκληση Δ. Γιαννακόπουλου στον κόσμο και... «θα τους κερδίσουμε εύκολα»

Παναθηναϊκός: Ένα μόνο σου ζητώ…

Δυναμικό «παρών» ο κόσμος (photos)

Χαμός στη ρακέτα (photos)

Και ο Λαγός στο ΟΑΚΑ (photo)

«Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά…» (photo)

Η χειραψία Πεδουλάκη – Μπαρτζώκα (photo)

Πανέτοιμοι για κάθε λεπτομέρεια οι «πράσινοι»!

Παναθηναϊκός: «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!»

Τα πρώτα «πράσινα» πανό

Το PAO SHOP σας περιμένει...

«Μέσα» και Λο και Πέτγουεϊ για τον Ολυμπιακό

Onsports TV: Αποδοκιμασίες για Ολυμπιακό (video)

Onsports TV: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Σαν να μην ήρθαν… (video)

Η «ερυθρόλευκη» άφιξη στο ΟΑΚΑ (photos)

Onsports TV: Πρώτος ο Λάσμε (video)

Onsports TV: Αποθέωση για Ματσιούλις, Μπράμος! (video)

Ευχές από Διαμαντίδη, Σπανούλη και Α1 (videos)

Μανωλόπουλος: «Αυξημένη πίεση»

Μαρμαρινός: «Πέτγουεϊ, η λιγότερο… κακή επιλογή»

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα.

{coveritlive}21db1c00a8{/coveritlive}



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved