Ο παγκόσμιος «μπόμπερ» στο Onsports: «Φοβερό να παίξω στην Ελλάδα!» (videos)
SHARE

Ο παγκόσμιος «μπόμπερ» στο Onsports: «Φοβερό να παίξω στην Ελλάδα!» (videos)

Ο 16χρονος μαθητής της Ουίτον Ακάντεμι στο Σικάγο των ΗΠΑ, Τζος Ραγκλς, είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα τρίποντα και εκφράζει στο Onsports την επιθυμία να παίξει επαγγελματικά μπάσκετ στην Ελλάδα!

Ο νεαρός γκαρντ έβαλε 135 τρίποντα μέσα σε πέντε λεπτά (135/147, 92%) και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ «σπάζοντας» αρκετές φορές αυτό των Ανδρών που το τελευταίο ήταν 121 τρίποντα του Μαξ Χούπερ από το κολέγιο του Σεντ Τζον και το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θέσει η παίκτρια του WNBA, Λόρι Κοέν, με 132.

Το Onsports εντόπισε τον Τζος Ραγκλς στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου πηγαίνει σχολείο και έμαθε για τη σκληρή δουλειά που κάνει καθημερινά ώστε να βελτιωθεί και να μπορέσει μια μέρα να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Ο Τζος σουτάρει 3.000 σουτ την εβδομάδα, 500 τη μέρα και έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ευστοχίας! Μάλιστα, έχει κερδίσει και διαγωνισμό τριπόντων με το σχολείο του, τον τίτλο «King of the Hill»!

Ο Τζος δουλεύει πολύ σκληρά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και αυτό είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν τόσο ο πατέρας του, Ντέιβιντ Ραγκλς, όσο και ο προπονητής του, Πιτ Φροέντε, στο Onsports. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τζος μιλώντας στο Onsports δεν αποκλείει, αν τα φέρει έτσι η ζωή, μια μέρα να αγωνιστεί στην Ελλάδα, κάτι που το βλέπει σαν μια μεγάλη ευκαιρία!

«Του πήρε πέντε λεπτά με δύο μπάλες και έναν ριμπάουντερ για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, βάζοντας 135 τρίποντα. Το παγκόσμιο ρεκόρ μέχρι τότε ανήκε σε μια παίκτρια του WNBA, η οποία είχε βάλει 132 τρίποντα. Το παγκόσμιο ρεκόρ στους Άνδρες ήταν 121 τρίποντα από παίκτη κολεγίου στο πανεπιστήμιο Σεντ Τζονς (Μαξ Χούπερ). Ο Τζος έσπασε το ρεκόρ και το βίντεο σάρωσε στο youtube. Προφανώς όλος ο κόσμος ξέρει για αυτό πια (γέλια)», μας λέει περήφανος για το ρεκόρ του γιου του ο Ντέιβιντ Ραγκλς, ο οποίος προσθέτει:

«Δουλεύει σκληρά, σουτάρει 3.000 σουτ στο γήπεδο κάθε εβδομάδα. Θέλει να γίνει ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που θα μπορούσε να γίνει. Από αυτή την άποψη είμαι ενθουσιασμένος μαζί του που ο κόσμος συνειδητοποιεί πόσο καλός είναι γιατί δουλεύει πολύ για να είναι καλός. Οπότε είμαι πραγματικά περήφανος για αυτόν, όχι τόσο για το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά για το πόσο σκληρά δουλεύει».

Ο προπονητής του στην μπασκετική ομάδα της Ουίτον Ακάντεμι του Σικάγο, Πιτ Φροέντεν, μας δηλώνει για τον Τζος: «Ο Τζος είναι ένας από τους παίκτες που δουλεύουν πιο σκληρά από όλους. Δεν χωρά αμφιβολία ότι στο τέλος της καριέρας του θα είναι τόσο καλός όσο μπορεί να γίνει. Είμαι περήφανος για το ρεκόρ του και αυτό μπορεί μόνο να τον κάνει να δουλεύει ακόμη πιο σκληρά όσο θα προχωράει».

Τζος, πώς αποφάσισες να προσπαθήσεις να σπάσεις το παγκόσμιο ρεκόρ στα τρίποντα;

«Έκανα τη συνηθισμένη μου προπόνησή στα τρίποντα. Σουτάρω 200 την ημέρα και είχα 44 συνεχόμενα. Οπότε, ο μεγάλος μου αδερφός, Μπράντον, που ήταν ο ριμπάουντερ, μου είπε ότι θέλει να προσπαθήσω να βάλω όσα περισσότερα τρίποντα μπορώ σε πέντε λεπτά, επειδή ένας παίκτης του Μίσιγκαν που λέγεται Νικ Στάουσκας, είχε πετύχει 102 τρίποντα σε πέντε λεπτά. Κάπως έτσι έμαθα για το ρεκόρ που μετέδωσε και το ESPN.

Οπότε ήθελα να δω τις αντιδράσεις αν το έκανα εγώ, όπως αποφάσισε ο Μπράντον. Το προσπαθήσαμε και το σπάσαμε αρκετές φορές, αλλά πάντα υπήρχε ένα διαφορετικό ρεκόρ που δεν γνωρίζαμε. Οπότε, τελικά μάθαμε ότι το ρεκόρ ήταν 132 τρίποντα σε πέντε λεπτά και μπήκα στο γήπεδο μια μέρα για να προσπαθήσω να το σπάσω και τα κατάφερα. Έβαλα 135 τρίποντα και ήταν ένα εξαιρετικό συναίσθημα, αλλά ήταν κουραστικό, καθώς έπρεπε να σπάσω και τα άλλα ρεκόρ πριν μάθω για το πραγματικό».

Πόσο διάστημα σου πήρε για να κάνεις το ρεκόρ;

«Την πρώτη φορά που προσπάθησα μου πήρε μία εβδομάδα, αλλά τότε νόμιζα ότι το ρεκόρ ήταν 102. Το έσπασα, αλλά μετά έμαθα ότι ήταν 109, οπότε προσπάθησα να καταρρίψω και αυτή την επίδοση και το έκανα την επόμενη φορά που το επιχείρησα. Ωστόσο, ανακάλυψα ότι το πραγματικό ρεκόρ ήταν 132 και ότι είχα το ρεκόρ των Ανδρών και όχι το παγκόσμιο.

Μετά έμαθα ότι ο παίκτης του κολεγίου που νίκησα βελτίωσε το ρεκόρ του σε 121. Προσπάθησα να το σπάσω και στην πορεία κατέρριψα και το ρεκόρ της παίκτριας του WNBA. Κάθε φορά που προσπαθούσα, έσπαζα το ρεκόρ, αυτό που νόμιζα ότι ίσχυε, αλλά την τελευταία φορά που το επιχείρησα, έσπασα το πραγματικό».

Μπορείς να μπεις στο ρεκόρ Γκίνες;

«Δε νομίζω ότι θα μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Θα ήταν πολύ καλό, αλλά χρειάζονται πολλά για να μπεις εκεί, όπως να είναι κάποιος από αυτούς την ώρα που σπας το παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ένα ανεπίσημο ρεκόρ, αλλά αυτό είναι αρκετό για μένα».

Θα προσπαθήσεις να το βελτιώσεις;

«Θα προσπαθήσω ξανά. Δεν ξέρω πότε. Ίσως πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω το δικό μου ρεκόρ. Νιώθω ότι μπορώ να σουτάρω καλύτερα από αυτό. Ακόμη και αν σουτάρω πολύ καλά και είμαι σε καλό δρόμο, νιώθω ότι μπορώ να μπω σε καλύτερο δρόμο. Σίγουρα θα επιχειρήσω να σπάσω και το δικό μου ρεκόρ».

Ποιο είναι το μυστικό του να είσαι τόσο καλός σουτέρ τριών πόντων σε τόσο μικρή ηλικία;

«Πολύ προπόνηση. Προσπαθώ να παίρνω 3.000 σουτ την εβδομάδα, το οποίο είναι 500 την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα. Προσπαθώ να κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα σε κάθε σουτ με τα πόδια και τη στάση του σώματός μου. Αλλά για μένα, πρέπει να το κάνεις επαναλαμβανόμενα και σε καταστάσεις στους αγώνες και αυτό είναι που σε βοηθά.

Για να σουτάρεις τόσα τρίποντα, χρειάζεται καλή ψυχοσύνθεση, να είσαι συγκεντρωμένος όλη την ώρα και να μην αφαιρείσαι. Δεν είναι εύκολο να σουτάρεις για πέντε λεπτά με τον ίδιο ρυθμό, μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή σου. Πρέπει να έχεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο στο στόχο και να προχωράς».

Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού σου στους αγώνες με το σχολείο σου;

«Πέρσι ήταν να αξιοποιώ τον χώρο στο παρκέ και να σκοράρω. Φέτος θα έχω διαφορετικό ρόλο και αυτό είναι που θέλω. Πιθανώς, θα αξιοποιώ και πάλι τον χώρο, θα σουτάρω για τρεις, αλλά επίσης θα κάνω παιχνίδι και θα βοηθώ τους συμπαίκτες μου».

Πού φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Σίγουρα θέλω το μέλλον μου να είναι στο μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μου είναι να παίξω μπάσκετ σε κολέγιο. Αυτό θα πάρει δύο χρόνια, αλλά αυτός είναι ο στόχος μου, ο πιο κοντινός. Μετά από αυτό, απλά θέλω το μπάσκετ να είναι μέρος της ζωής μου για όσο περισσότερο γίνεται. Θέλω να προπονώ, ίσως να προπονώ νεαρά παιδιά. Τώρα έχω προπονητές που λατρεύω και με βάζουν και δουλεύω πολύ για να γίνω πολύ καλύτερος. Θέλω να γίνω σαν και αυτούς, να βοηθώ νεαρά παιδιά να βελτιώνονται».

Αλλά το μεγαλύτερο όνειρό σου στο μπάσκετ πιο είναι;

«Αυτή τη στιγμή είναι να παίξω σε κολέγιο και να συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο περισσότερο διάστημα μπορώ, επειδή αγαπώ αυτό το άθλημα».

Ποιο είναι το είδωλό σου;

«Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφομαι. Θέλω να μοιάσω στους γονείς μου, οι οποίοι είναι πάντα εκεί για μένα, αλλά σε επίπεδο παικτών είναι δύσκολο να απαντήσω. Δύσκολη ερώτηση. Μου αρέσουν παίκτες όπως ο Ντέρικ Ρόουζ και ο Κόμπι Μπράιαντ. Αυτοί οι δύο είναι οι αγαπημένοι μου παίκτες και ο Ντέρικ Ρόουζ ο πιο αγαπημένος. Μου αρέσει να βλέπω αυτούς που μπορούν να ελέγχουν την μπάλα και κάνουν παιχνίδι για τους συμπαίκτες τους».

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα;

«Οι Σικάγο Μπουλς στα σίγουρα. Αγαπώ τους Ταύρους! Είναι η ομάδα μου!»

Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια από το παρελθόν με τον Μάικλ Τζόρνταν με τη φανέλα των Μπουλς;

«Ναι, αγαπώ τον Μάικλ Τζόρνταν. Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του, καθώς ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι, αλλά έχω κασέτες με μαγνητοσκοπημένα ματς που βλέπω πολύ συχνά. Τον αγαπώ τον Μάικλ Τζόρνταν, είναι ο αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών».

Πώς το μπάσκετ σε έχει βοηθήσει στην προσωπική σου ζωή;

«Με έχει διδάξει ότι η σκληρή δουλειά απαιτεί θυσίες, αλλά αυτές πιάνουν τόπο. Αυτό ισχύει και σε άλλους τομείς της ζωής, όπως οι σχέσεις, ο εαυτός σου και η πίστη στο Θεό. Πρέπει να πιστεύεις στο Θεό ό, τι και αν συμβαίνει. Ακόμη και αν πονέσω ξέρω ότι ο Θεός έχει κάτι καλό για μένα. Αλλά ίσως αυτό που μου έχει μάθει περισσότερο το μπάσκετ είναι η σκληρή δουλειά».

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Πολλοί Αμερικανοί παίκτες έρχονται για να παίξουν μπάσκετ στην Ευρώπη; Εσύ θα ήθελες να παίξεις μπάσκετ στα μέρη μας;

«Όχι, δεν έχω ταξιδεύσει ποτέ πιο μακριά από τον Καναδά! Θα ήταν φοβερό να παίξω στην Ευρώπη. Θα μου άρεσε να το κάνω αυτό. Έχω, όμως, πολύ δρόμο ακόμα. Δεν είμαι καν κοντά σε αυτό. Πρέπει να δουλέψω πολύ και να συνεχίσω την σκληρή δουλειά, αλλά αυτό θα ήταν φοβερό αν γινόταν. Θα ήταν ευλογία».

Στην Ελλάδα θα ήθελες να παίξεις μπάσκετ;

«Θα ήθελα να έχω αυτή την ευκαιρία. Θα κοιτούσα το σημείο της ζωής μου που θα βρισκόμουν και τις άλλες επιλογές που θα είχα. Αν αυτό μου επέτρεπε να έχω το μπάσκετ σαν μέρος της ζωής μου, όπως είναι αυτό που θέλω να κάνω, θα ήταν φοβερό να παίξω στην Ελλάδα».

Γνωρίζεις ότι δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης τα τελευταία τρία χρόνια και ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι σε υψηλό επίπεδο;

«Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Έχω ακούσει για τις ομάδες σας. Είναι εξαιρετικό και θεμελιώδες. Θα ήταν ωραίο να παίξω εκεί. Θα ήταν διασκεδαστικό και θα ήταν μια καλή ευκαιρία επίσης».

Δείτε τον Τζος Ραγκλς να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα τρίποντα:

Ο παγκόσμιος «μπόμπερ» στο Onsports: «Φοβερό να παίξω στην Ελλάδα!» (videos)Βέροια: Με Καπνίδη στην Ξάνθη
Βέροια: Με Καπνίδη στην Ξάνθη
Άυλη συνταγογράφηση: Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι εγγραφές - Την αξιοποιούν πάνω από 1 στους 3 ενήλικες
Άυλη συνταγογράφηση: Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι εγγραφές - Την αξιοποιούν πάνω από 1 στους 3 ενήλικες
Super League 2: Τέσσερις ΠΑΕ σε απολογία
Super League 2: Τέσσερις ΠΑΕ σε απολογία
A68: Το θηριώδες παγόβουνο ρίχνει ποσότητες νερού - ρεκόρ στους ωκεανούς
A68: Το θηριώδες παγόβουνο ρίχνει ποσότητες νερού - ρεκόρ στους ωκεανούς

Κοψιάλης: Αποσύρεται από το giveaway για το σπίτι με τους Αντετοκούνμπο μετά το #Cancel_Kopsialis

Κοψιάλης: Αποσύρεται από το giveaway για το σπίτι με τους Αντετοκούνμπο μετά το #Cancel_Kopsialis

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Η Ελπίδα θα «πνίξει» τη χώρα στο χιόνι - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Η Ελπίδα θα «πνίξει» τη χώρα στο χιόνι - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα που έγινε το πάρτι

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα που έγινε το πάρτι

Επίθεση χάκερς στη Βουλή: Έβαλαν στόχο email βουλευτών - Άγνωστο ακόμα το μέγεθος της διαρροής

Επίθεση χάκερς στη Βουλή: Έβαλαν στόχο email βουλευτών - Άγνωστο ακόμα το μέγεθος της διαρροής

Τραγωδία στην Αθήνα: Πώς κάηκε το μωρό από καυτό νερό - Το μοιραίο λάθος μάνας και γιαγιάς

Τραγωδία στην Αθήνα: Πώς κάηκε το μωρό από καυτό νερό - Το μοιραίο λάθος μάνας και γιαγιάς

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: «Η 17χρονή έχει ψυχολογικά προβλήματα», λέει ο δικηγόρος του ιερέα

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: «Η 17χρονή έχει ψυχολογικά προβλήματα», λέει ο δικηγόρος του ιερέα

Euroleague: Οι καλύτερες στιγμές του «θρίλερ», Εφές – Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Euroleague: Οι καλύτερες στιγμές του «θρίλερ», Εφές – Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Οδεύουμε στα 15.000 κρούσματα – Θα δούμε και περισσότερους νεκρούς

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Οδεύουμε στα 15.000 κρούσματα – Θα δούμε και περισσότερους νεκρούς