Σμιθ στο Onsports: «Καλύτερη η Μακάμπι» (photos+videos)

Σμιθ στο Onsports: «Καλύτερη η Μακάμπι» (photos+videos)

Ο Ντέβιν Σμιθ μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και εξηγεί πώς η ομάδα του έγινε καλύτερη παιχνίδι με το παιχνίδι στο Top 16 της Ευρωλίγκας, ώστε να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την πρόκριση στα πλέι οφ κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Η Μακάμπι δεν ξεκίνησε καλά το Top 16 της Ευρωλίγκας. Είχε πέντε ήττες σε επτά αγώνες και ο «κίνδυνος» του αποκλεισμού από τα πλέι οφ έμοιαζε πιο ορατός από ποτέ. Ωστόσο, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς με τη Σιένα τη 18η αγωνιστική, κάτι άλλαξε και πλέον η ομάδα του λαού μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Πώς τα κατάφερε, άραγε; «Μάθαμε από τα λάθη που κάναμε σε αυτά τα παιχνίδια. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε και γίναμε καλύτεροι κρατώντας σταθερότητα μέσα στους αγώνες», τονίζει στο Onsports με σιγουριά ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου, ο οποίος φέτος έχει 12.1 πόντους (49.5% στα δίποντα, 38.6% στα τρίποντα και 85.2% στις βολές), 3.5 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα με τον σύλλογο από το Ισραήλ.

Μακάμπι και Ολυμπιακός απέχουν μόλις μία νίκη μεταξύ τους στη βαθμολογία. Η ελληνική ομάδα έχει επτά νίκες και τέσσερις ήττες, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν έξι νίκες και πέντε ήττες. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν νικήσει μόλις με έναν πόντο διαφορά στο Τελ Αβίβ (78-77), καταλαβαίνει κανείς ότι μια ενδεχόμενη ήττα στον Πειραιά την Παρασκευή (22/3) μπορεί να τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες αναφορικά με την πρόκρισή τους στα πλέι οφ. Για την αντίπαλό τους, είναι ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου, οπότε είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για μία κρίσιμη αναμέτρηση. Πού μπορεί να κριθεί, όμως, αυτό το παιχνίδι; «Η άμυνα και τα ριμπάουντ είναι τα στοιχεία που μπορούν να κρίνουν τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα», μας λέει ο 29χρονος άσος.

Στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες στη «ΝΟΚΙΑ Αρίνα» έγινε… πραγματική μάχη. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς και στο τελευταίο δευτερόλεπτο κατάφεραν να επικρατήσουν οι Πειραιώτες με 78-77, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να έχουν την τελευταία επίθεση, αλλά το κάρφωμα του Ντάρκο Πλάνινιτς να είναι εκπρόθεσμο. Ο Αμερικανός γκαρντ που εκείνο το βράδυ είχε 17 πόντους (4/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ και 5 κερδισμένα φάουλ, δεν βλέπει διαφορές του προηγούμενου από το παιχνίδι στο ΣΕΦ από την άποψη ότι και οι δύο ομάδες θα παλέψουν με ό, τι έχουν και δεν έχουν για να πάρουν τη νίκη: «Απλά νομίζω ότι και οι δύο ομάδες θα είναι καλά προετοιμασμένες και θα γίνει σκληρή μάχη», μας επισημαίνει.

Οι Ισραηλινοί κατεβαίνουν στον Πειραιά καθαρά για το διπλό. Δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό. Κανείς θα αναρωτιέται αν μπορούν να τα καταφέρουν και η απάντηση είναι ότι μπορούν από τη στιγμή που ήδη το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει υποστεί τρεις ήττες μέσα στο ΣΕΦ και δείχνει ότι δεν είναι άτρωτο στην έδρα του. Η Ζαλγκίρις Κάουνας, η Σιένα και η Μπαρτσελόνα που έχουν φύγει με το διπλό από το φαληρικό γήπεδο, δεν είναι πολύ καλύτερες ομάδες από τη Μακάμπι, με μοναδική εξαίρεση τους Ισπανούς. Από την άλλη, η ομάδα του λαού έχει δείξει φέτος ότι διαθέτει… κότσια μακριά από το γήπεδό της, αφού έχει περάσει από δύσκολες έδρες όπως αυτές των Ουνικάχα Μάλαγα και Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία και Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, ο Σμιθ είναι ξεκάθαρος πως: «κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλες ομάδες που κερδίζουν εκεί ή τον Ολυμπιακό με άλλες ομάδες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Ακόμη και αν έχουμε ηττηθεί σε κάποια ματς ποτέ δεν χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά».

Πέντε ομάδες στον ΣΤ’ όμιλο παλεύουν για τρεις θέσεις από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχει ήδη προκριθεί στα πλέι οφ. Αυτές είναι η Μακάμπι, ο Ολυμπιακός, η Σιένα, η Κάχα Λαμποράλ και η Χίμκι, με τους Έλληνες και τους Ιταλούς να έχουν μια παραπάνω νίκη από τους υπόλοιπους τρεις. Έτσι όπως είναι η κατάσταση όλα μπορούν να γίνουν. Όλοι μπορούν να περάσουν και όλοι να αποκλειστούν, με τους Βάσκους να είναι στην πιο δύσκολη θέση μετά την ήττα τους από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη την Πέμπτη (21/3). Αλήθεια, πιστεύουν στη Μακάμπι ότι μπορούν να τα καταφέρουν; «Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τώρα επικεντρωνόμαστε σε αυτό της Παρασκευής (22/3). Εμείς μόνο μπορούμε να ελέγξουμε τι κάνουμε και πώς παίζουμε», είναι τα λόγια του Ντέβιν Σμιθ στο Onsports.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την καριέρα του Ντέβιν Σμιθ στη Μακάμπι:

Σμιθ στο Onsports: «Καλύτερη η Μακάμπι» (photos+videos)



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved