Σανικίτζε στο Onsports: «Θέλουμε τη Σιένα στο Final 4» (photos+videos)

Σανικίτζε στο Onsports: «Θέλουμε τη Σιένα στο Final 4» (photos+videos)

Ο Βίκτορ Σανικίτζε μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Σιένα με τον Ολυμπιακό και εκφράζει την άποψη ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα είναι επηρεασμένοι από την εντός έδρας ήττα τους από την Μπαρτσελόνα και θα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν μέσα στην Ιταλία!

Ο Γεωργιανός φόργουορντ της αντιπάλου των Πειραιωτών που φέτος έχει 5.9 πόντους και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα θεωρεί ότι ο ελληνικός σύλλογος είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει και αν και ξεκίνησε άσχημα στο Top 16 βελτιώθηκε και πήρε καλές νίκες στη συνέχεια.

Ρωτήσαμε τον 26χρονο άσο της Σιένα αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν πεισμώσει με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε τη νίκη τους μέσα στο ΣΕΦ στο πρώτο μεταξύ τους ματς, αλλά, όπως λέει, αυτό είναι κάτι που δεν το σκέφτονται, αφού όλα όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι ανήκουν, πια, στο παρελθόν.

Ο Σανικίτζε εξηγεί στο Onsports για ποιο λόγο η ομάδα του το τελευταίο διάστημα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστεί την έδρα της, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γιατί αυτό μπορεί να της χαρίσει τόσο την πρόκριση στα πλέι οφ όσο και μια ενδεχόμενη παρουσία στο Final 4 του Λονδίνου.

Ξεκινήσατε με πέντε νίκες το Top 16, αλλά στα τελευταία πέντε παιχνίδια σας έχετε τρεις ήττες και η τελευταία είναι από τη Χίμκι στη Μόσχα. Πώς εξηγείς αυτή την «κοιλιά» που έχετε κάνει;

«Ξεκινήσαμε αρκετά καλά το Top 16, αν και δεν το περίμεναν πολλοί. Αποδείξαμε ότι έχουμε δυνατή ομάδα και είμαστε σε τροχιά πλέι οφ και Final 4, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο. Υπάρχουν καλές ομάδες στον όμιλό μας και εμείς έχουμε προβλήματα τραυματισμών, κάτι που μας κόστισε κάποιες ήττες στα τελευταία παιχνίδια. Ακόμη έχουμε την έδρα μας, όπου είμαστε αήττητοι, οπότε έχουμε πιθανότητες».

Φαινομενικά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι για τη δεύτερη θέση του ΣΤ’ ομίλου που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικό για την πρόκριση στα πλέι οφ. Ποια είναι η άποψή σου;

«Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε λίγο άσχημα στο Top 16, αλλά όλοι ξέρουμε ότι κατέκτησε πέρσι την Ευρωλίγκα και είναι μια δυνατή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες και θα είναι ένα δύσκολο ματς εδώ που θα καθορίσει ποια ομάδα θα προκριθεί στα πλέι οφ και ποια θα είναι στις πρώτες θέσεις. Εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδό μας μπροστά στους οπαδούς μας για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Στο πρώτο ματς στον Πειραιά νικήσατε, ωστόσο ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε τη νίκη σας. Έχετε παραπάνω κίνητρο τώρα να αποδείξετε ότι είστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό;

«Δεν υπάρχει θέμα. Έχει τελειώσει αυτό, νικήσαμε και δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Από τώρα και στο εξής έχουμε το μέγιστο κίνητρο σε κάθε παιχνίδι και όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Είτε με τον Ολυμπιακό είτε με οποιονδήποτε έρχεται εδώ πρέπει να έχουμε το ίδιο κίνητρο».

Βλέπεις καμιά διαφορά στα δύο παιχνίδια; Πού μπορεί να κριθεί αυτό στην Ιταλία;

«Το πρώτο ήταν στην αρχή του Top 16 και η εικόνα των ομάδων δεν ήταν πολύ ξεκάθαρη, αλλά τώρα είναι πιο απλά τα πράγματα. Ένας αγώνας μπορεί να καθορίσει πολλά. Όσο πηγαίνουμε προς τα τελευταία ματς τόσο πιο πολύ κοστίζει μια ήττα. Η διαφορά είναι ότι κάθε αναμέτρηση μετρά περισσότερο από την προηγούμενη και ότι ξέρουμε τι είδους ομάδα θα αντιμετωπίσομε, οπότε τόσο ο Ολυμπιακός όσο και εμείς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Είναι ευκαιρία για εσάς να νικήσετε τον Ολυμπιακό τώρα που είναι απογοητευμένος μετά την ήττα του από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ;

«Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ δυνατή ομάδα που ήδη έχει προκριθεί στα πλέι οφ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει. Όπως είπα και πριν, δεν ξεκίνησε καλά, αλλά τώρα παλεύει για τη δεύτερη θέση. Δεν έχει σημασία που έχασε το τελευταίο ματς. Είναι μια δυνατή ομάδα που θα έρθει εδώ για να νικήσει».

Τέσσερις ομάδες στο γκρουπ διεκδικούν δύο θέσεις. Ο Ολυμπιακός, η Κάχα Λαμποράλ, η Χίμκι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ποιες πιστεύεις ότι θα προκριθούν;

«Είναι δύσκολο να το απαντήσω αυτό γιατί για παράδειγμα η Κάχα ξεκίνησε με νίκες και συνέχισε με ήττες, η Μακάμπι έκανε κακή αρχή, αλλά μετέπειτα βελτιώθηκε και έχει καλές πιθανότητες για να προκριθεί και η Χίμκι είναι μια δυνατή ομάδα όπως έχει δείξει τόσο εναντίον μας όσο και όλων των ομάδων που αντιμετώπισε στην έδρα της, όπου νίκησε και την Μπαρτσελόνα. Θεωρώ ότι πάνω κάτω όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη».

Αυτή τη χρονιά έχετε δύο εντός έδρας ήττες με θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες από εσάς, την Άλμπα Βερολίνου και την Πρόκομ. Βέβαια, αυτές ήταν στον πρώτο γύρο, αλλά είναι αυτό κάτι που σας προβληματίζει συν του ότι ο Ολυμπιακός δείχνει δυνατός εκτός έδρας από τη στιγμή που έσπασε το αήττητο της Χίμκι και πέρασε και από το Τελ Αβίβ;

«Αυτές οι ήττες που είχαμε κάνει εντός έδρας ήταν στην αρχή της σεζόν. Ήταν πρόβλημα για εμάς γιατί είχαμε νέα ομάδα με νέους παίκτες και δεν είχαμε προλάβει να δέσουμε και χρειαζόμασταν χρόνο για αυτό. Αν παίζαμε ξανά με την Άλμπα δέκα φορές τώρα δεν θα χάναμε στην έδρα μας! Επίσης με την Πρόκομ είχαμε ήδη προκριθεί και είχαμε κάνει το λάθος να χαλαρώσουμε. Αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και είναι καλό μάθημα για εμάς αυτές οι δύο εντός έδρας ήττες. Τώρα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο, επειδή είμαστε στο Top 16. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ειδικά όταν υποδεχόμαστε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του;

«Είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες και μεγάλα ονόματα. Έχω τον φίλο μου που παίζει εκεί (Γκιόργκι Σερμαντίνι). Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς παίκτες και αν παίξει καλό μπάσκετ μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Πρόκειται για σπουδαία ομάδα».

Όπως όλα δείχνουν, Σιένα και Ολυμπιακός θα είναι στην επόμενη φάση. Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Δεν ξέρω για τον Ολυμπιακό, αλλά ο στόχος ο δικός μας αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, να εκμεταλλευτούμε το γήπεδό μας για να είμαστε στο Final 4. Να μείνουμε αήττητοι στο Top 16 και αν έρθουν έτσι τα πράγματα μπορούμε και Final 4. Όλες οι ομάδες στοχεύουν σε αυτό, ειδικά αυτές που έχουν καλές πιθανότητες να είναι στα πλέι οφ».

Σανικίτζε στο Onsports: «Θέλουμε τη Σιένα στο Final 4» (photos+videos)



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved