Πέιτζ στο Onsports: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, αν...» (photos+videos)

Πέιτζ στο Onsports: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, αν...» (photos+videos)

Ο Ντίλαν Πέιτζ, ο μεγάλος άτυχος της κρίσιμης αναμέτρησης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολίμπια Λιουμπλιάνας για την πρόκριση στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκας, μπορεί λόγω τραυματισμού να μην ταξίδεψε στην Αθήνα, ωστόσο εκφράζει στο Onsports την πίστη του ότι οι συμπαίκτες του μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς αυτόν.

Ο 30χρονος Αμερικανός φόργουορντ είναι γνώριμός μας από το παρελθόν, αφού το 2004/05 αγωνίστηκε στη ΜΕΝΤ, ενώ το 2005/06 φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου, με προπονητή τον τωρινό κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος θα έχει πλέον έναν «πονοκέφαλο» λιγότερο, αφού ο Πέιτζ είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Σλοβένων.

Αν και δεν θα παίξει, ο Πέιτζ θεωρεί ότι η ομάδα του είναι ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη αν βρεθεί στη μέρα της, κάτι που ελπίζει ότι θα γίνει εναντίον του Παναθηναϊκού, για τον οποίο εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια.

Προέρχεστε από ήττα με τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ στην Ευρωλίγκα και φαίνεται να έχετε λίγες πιθανότητες πρόκρισης στο Τοπ-16. Τι πρέπει να κάνετε, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για να αλλάξετε την κατάσταση και να αυξήσετε τις ελπίδες σας να βρεθείτε στον επόμενο γύρο;

«Οι πιθανότητές μας είναι μικρές και πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον τους δύο ή ακόμη και τους τρεις εναπομείναντες αγώνες που έχουμε να δώσουμε για να έχουμε ελπίδες. Είναι δύσκολο. Έχουμε τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ εκτός, όπως επίσης και ένα δύσκολο εντός έδρας ματς με τη Χίμκι, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα. Αν παίζουμε καλά μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να ελαττώσουμε τα λάθη, να δέσουμε την άμυνα και αν το κάνουμε αυτό έχουμε πιθανότητες».

Στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό χάσατε στην έδρα σας. Τι πρέπει να αλλάξετε έτσι ώστε στο ΟΑΚΑ να έχετε μια διαφορετική τύχη εναντίον των «πρασίνων»;

«Σε εκείνο το παιχνίδι δεν παίξαμε καλά σαν ομάδα ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Χάναμε με είκοσι πόντους και όταν αντιμετωπίζεις μια τόσο καλή ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να ανατρέψεις μια τόσο μεγάλη διαφορά. Πρέπει να είσαι κοντά στο σκορ για να έχεις πιθανότητες να κερδίσεις και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο ΟΑΚΑ».

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη μια ήττα φέτος από τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ, τη μοναδική του εντός έδρας στην Ευρωλίγκα. Θα ακολουθήσετε το πλάνο των Ρώσων, προκειμένου να πετύχετε και εσείς κάτι ανάλογο;

«Μακάρι να γίνει. Τους βγήκε το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν πρέπει να ακολουθήσουμε το ίδιο πλάνο, αφού δεν έχουμε τους ίδιους παίκτες (με τη Χίμκι). Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε, να επιβάλλουμε το στυλ μας... Ο Παναθηναϊκός παίζει πιο πολύ μέσα στη ρακέτα, έχει αργό ρυθμό στο παιχνίδι του και εμείς θα μπορούσαμε να το μετατρέψουμε στο τρέξιμο, τον αιφνιδιασμό, τις πολλές πάσες, αφού μόνο τότε θα έχουμε πιθανότητες».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο μεγάλες νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ και της Καντού στην Ιταλία. Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από την παρουσία της ελληνικής ομάδας μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα;

«Έχει μεγάλη ιστορία και είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα για τα περισσότερα από τα τελευταία χρόνια. Αυτό ισχύει και φέτος. Μπορεί να άλλαξαν προπονητή και να έχουν καινούριους παίκτες, αλλά είναι ακόμη ο Παναθηναϊκός. Παίζουν καλά στην Ευρωλίγκα, έχουν μερικούς εξαιρετικούς παίκτες που ξέρουν καλά το μπάσκετ. Έχουν καλούς σέντερ, ενώ υπάρχει και ο Διαμαντίδης που είναι από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Παίζουν όλοι για την ομάδα και είναι δύσκολο να τους νικήσεις».

Έχετε ήδη μια εκτός έδρας νίκη αυτή επί της Καντού και χρειάζεστε οπωσδήποτε νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Είναι το παιχνίδι που κάνατε στην Ιταλία αυτό πάνω στο οποίο πρέπει να επενδύσετε έτσι ώστε να επαναλάβετε άλλη μία νίκη μακριά από το «σπίτι» σας;

«Η άμυνά μας ήταν αυτή που μας είχε δώσει τη νίκη. Εναντίον του Παναθηναϊκού θα είναι διαφορετικά και δύσκολα. Πρέπει να προσπαθήσουμε, να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να είμαστε ήρεμοι. Να μην επηρεαστούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν θα είναι εύκολο».

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν νέο παίκτη σε σύγκριση με το πρώτο ματς που τον αντιμετωπίσατε στη Σλοβενία, τον Μάρκους Μπανκς, ο οποίος έχει δείξει να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στην ομάδα. Έχετε... ειδικό σχέδιο για αυτόν;

«Ο Μπανκς είναι παίκτης του ΝΒΑ και αυτό τα λέει όλα. Δεν θα αλλάξει πολύ η στρατηγική μας. Θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τα πικ-εν-ρολ, αφού είναι τέτοιος παίκτης και παίζει πολύ και το ένας εναντίον ενός. Μπορεί με την ίδια ευχέρεια να σκοράρει και να μοιράσει ασίστ, αλλά εμείς δεν θα επικεντρωθούμε σε αυτόν αφού μπορεί εκείνος να βοηθά τους συμπαίκτες του, αλλά χρειάζεται επίσης τη βοήθειά τους και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ποιος είναι ο λόγος που η Ολίμπια δεν έχει νικήσει άλλη ομάδα μέχρι τώρα στη διοργάνωση παρά μόνο την Καντού δύο φορές; Πώς μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια, έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει τις νίκες που πρέπει για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο Τοπ-16;

«Είμαστε μια νεανική ομάδα και όταν οι νεαροί παίκτες αντιμετωπίζουν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπχτσε Ούλκερ ίσως να παρασύρονται και να μην μπορούν να μείνουν συγκεντρωμένοι. Ακόμη και 10 δευτερόλεπτα να μην το κάνεις αυτό εναντίον ομάδων με τέτοια κλάση, είναι αρκετό για να το πληρώσεις. Οπότε πρέπει να αφοσιωθούμε στο μπάσκετ μας. Κανείς δεν είναι... Μάικλ Τζόρνταν ή... Σακίλ Ο' Νιλ και εμείς αν κάνουμε το παιχνίδι μας μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, ακόμη και τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό».

Η Ολίμπια δεν έχει καλές αναμνήσεις στην έδρα του Παναθηναϊκού στην ιστορία της Ευρωλίγκας, αφού μετρά μόνο ήττες. Νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να σπάσετε την παράδοση;

«Ναι το πιστεύω! Δεν μπαίνουμε ποτέ σε ένα παιχνίδι σκεφτόμενοι ότι μπορεί να χάσουμε. Προσπαθούμε πολύ σκληρά για να νικήσουμε. Είναι εφικτό να γίνει και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα είναι εύκολο και ειδικά στην Αθήνα. Γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από τη στιγμή που έχουμε χάσει το πρώτο ματς με 20 πόντους διαφορά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε άμυνα και επίθεση, να έχουμε τον έλεγχο και αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να νικήσουμε».

Σε ποιές αδυναμίες του Παναθηναϊκού θα προσπαθήσετε να χτυπήσετε;

«Δεν παίζουν πολύ γρήγορα, αρέσκονται στο στατικό μπάσκετ, είναι μεν καλοί στην επίθεση, αλλά αν τους τρέξεις μπορεί να τους κουράσεις. Παρόλα αυτά έχουν εμπειρία, αρκετοί παίκτες παίζουν πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα και είναι καλή ομάδα. Δεν μπορώ να βρω άλλες αδυναμίες, είναι καλή ομάδα. Άλλωστε χάσαμε με 20 πόντους διαφορά στο πρώτο ματς και αυτό τα λέει όλα».

Έχεις αγωνιστεί στην Ελλάδα στο παρελθόν, το 2004/05 στη ΜΕΝΤ και το 2005/06 στον Πανελλήνιο. Τι θα περίμενες αυτή τη φορά;

«Οι Έλληνες οπαδοί είναι πάντα εξαιρετικοί και δείχνουν αφοσίωση στο μπάσκετ. Πάει καιρός από τότε που έφυγα από την Ελλάδα, αλλά περιμένω σπουδαία ατμόσφαιρα από τον κόσμο που είναι πολύ εκδηλωτικός και γεμάτος πάθος. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι για να το απολαύσουν όλοι».

Οι αναμνήσεις σου από την περίοδο που αγωνιζόσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιες είναι;

«Στην Ελλάδα έζησα τα πρώτα μου χρόνια στην Ευρώπη, οπότε θυμάμαι πολλά. Είχα προπονητή τον Πεδουλάκη, ο οποίος με έμαθε πολλά. Γενικά έμαθα αρκετά πράγματα τόσο όσον αφορά το μπάσκετ όσο και τη ζωή. Γνώρισα τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Ήταν μια ωραία εμπειρία και έχω πολύ καλές αναμνήσεις».

Πέιτζ στο Onsports: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, αν...» (photos+videos)



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved