Γιουλ στο Onsports: «Θαυμάζω και σέβομαι Διαμαντίδη και Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Γιουλ στο Onsports: «Θαυμάζω και σέβομαι Διαμαντίδη και Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

O Παναθηναϊκός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Euroleague, αντιμετωπίζοντας στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και ο Ισπανός γκαρντ της «βασίλισσας» Σέρχιο Γιουλ, μιλάει στο Onsports για τη συνάντηση των γιγάντων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αγανωρίζοντας το μεγαλείο του «εξάστερου», τον οποίο χαρακτηρίζει κορυφαία ομάδα της 15ετίας και βγάζοντας το καπέλο στον Δημήτρη Διαμαντίδη...

Ο 24χρονος άσος δεν παραλείπει χαρακτηρίσει ως μεγάλη πρόκληση για τη Ρεάλ τη διεκδίκηση ενός θετικού ξεκινήματος με νίκη επί των πρασίνων στη νέα Ευρωλίγκα, αν και παραδέχεται ότι το έργο του ιδίου και των συμπαικτών του θα είναι εξαιρετικά δύσκολο: «Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετή εμπειρία να μας σταματήσει και να μας κάνει να παίξουμε όπως αυτός θέλει. Πρέπει επίσης να προσέξουμε τον Διαμαντίδη που έχει την ικανότητα να αλλάξει ένα παιχνίδι μόνος του», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιουλ...

Η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας και επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Τώρα ξεκινάτε την Ευρωλίγκα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ποιό είναι το κλειδί που πιστεύεις ότι θα κρίνει και την έκβαση του αγώνα;

«Θα έλεγα ότι πρέπει να μείνουμε πιστοί στο δικό μας μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως το κάνουμε από την αρχή της σεζόν. Η ταχύτητα και οι γρήγορες διεισδύσεις είναι όπλα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, ο αντίπαλός μας έχει αρκετή εμπειρία για να μας σταματήσει και να μας κάνει να παίξουμε όπως αυτός θέλει. Πρέπει επίσης να προσέξουμε τον Διαμαντίδη που έχει την ικανότητα να αλλάξει ένα παιχνίδι μόνος του».

- Η τελευταία σεζόν που βρεθήκατε αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό ήταν το 2009-2010 όταν κάνατε δύο νίκες. Ο στόχος που έχετε θέσει για φέτος είναι ο ίδιος; 

«Μπορούμε να επαναλάβουμε κάτι ανάλογο επειδή είμαστε μια καλή ομάδα, αλλά είναι και μεγάλη πρόκληση εξαιτίας του πνεύματος ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Θα το προσπαθήσουμε, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις στον αθλητισμό είναι να σέβεσαι τον αντίπαλο και αν αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό, αυτός ο σεβασμός θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερος από το συνηθισμένο γιατί μιλάμε για την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων 15 ετών».

- Η γνώμη σου για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Δεν έχει σημασία το πως είναι φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι και θα είναι πάντα σπουδαία ομάδα. Έχουν αποκτήσει εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Πάνκο, ο Ούκιτς, ο Άρμστρονγκ, ο Λάσμε, ο Σχορτσανίτης... Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Είναι πάντα νικητής και μια ομάδα με εμπειρία και το να τους κερδίσουμε την Παρασκευή (12/10) θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς».

- Το σχόλιό σου για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες των τελευταίων δεκαετιών. Έχει ήδη κατακτήσει τα πάντα που ένας Ευρωπαίος παίκτης μπορεί και τον σέβομαι πολύ. Δεν είναι εύκολο να έχεις τη φιλοδοξία του, τη συγκέντρωσή του και το πνεύμα νικητή που διαθέτει κάθε σεζόν, όσο και αν περνούν τα χρόνια. Θαυμάζω τον τρόπο που παίζει, αλλά επίσης τον τρόπο που ζει και καταλαβαίνει το μπάσκετ».

- Έχεις παρακολουθήσει κάποιο από τα φιλικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού ή το μοναδικό επίσημο με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο Ελλάδας;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα τον χρόνο για να δω τίποτα. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Θα ήθελα να τους δω να παίζουν, αλλά δεν έτυχε».

- Με ποιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσει η Ρεάλ τον Παναθηναϊκό;

«Με όλο το σεβασμό, ξέρουμε ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να τους νικήσουμε. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά και να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε στο γήπεδο, επειδή ένα παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού, όπου και να είναι, δεν είναι εύκολο ούτε για εμάς ούτε για αυτούς».

- Η Ρεάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν. Μπορεί να συνεχίσει έτσι και τι μπορεί να κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Το ελπίζω! Είναι ο κύριος στόχος της ομάδας να συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι και αν το καταφέρουμε αυτό, τότε είναι πιθανό να ολοκληρώσουμε μια πολύ καλή σεζόν. Παρόλα αυτά, είναι πολύ νωρίς για να προεξοφλήσεις κάτι. Είμαστε φιλόδοξοι και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά το να πάρεις τίτλους δεν είναι εύκολο στο υψηλότερο επίπεδο. Η Ευρωλίγκα είναι πιθανότατα η πιο δύσκολη. Πάντα, προτιμώ να συγκεντρώνομαι στον επόμενο αντίπαλο και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπω το μπάσκετ».

- Κατακτήσατε ήδη το πρώτο τρόπαιο εναντίον της Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν. Είναι αρκετό για να μπορείτε να πείτε ότι θα ξεκινήσετε μια καινούρια εποχή στο ισπανικό πρωτάθλημα; Την εποχή της Ρεάλ;

«Πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα για να δημιουργήσουμε τη δική μας εποχή. Ένας τίτλος Σούπερ Καπ απλά σημαίνει ότι ξεκινάς σε καλή κατάσταση. Παρ' όλα αυτά η σεζόν είναι μακριά και πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν είτε στη Βαρκελώνη είτε στη Μαδρίτη. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα πάντα θα μάχεται για τους τίτλους, αφού είναι εξαιρετικός σύλλογος».

- Η άποψή σου για τη φετινή Ευρωλίγκα; Ποια θεωρείς είναι τα φαβορί;

«Θα είναι μια συναρπαστική διοργάνωση και ανυπομονώ να παίξω, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί. Ας δούμε τον τρόπο που θα ξεκινήσει και την εξέλιξη των ομίλων της Ευρωλίγκας στην κανονική διάρκεια».

Ποιος είναι...  

Γεννημένος στις 15/11/1987 ο Σέρχιο Γιουλ (1.90 ύψος) έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες των Λα Σαλέ Μαό και Ουνιό Μανρεσάνα, ενώ το ντεμπούτο του ήρθε το 2005/06 με τη Μανρέσα. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του του έδωσαν τη μεταγραφή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία βρίσκεται από τον Μάιο του 2007 μέχρι σήμερα.

Μέλος της εθνικής Ισπανίας των χρυσών μεταλλίων στα Ευρωμπάσκετ του 2009 και του 2011, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ενώ έπαιξε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010.

Τίτλους, όμως, έχει και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως το Κύπελλο Ισπανίας και το Σούπερ Καπ του 2012, όντας MVP του τελικού του πρώτου, ενώ το 2010/11 ήταν στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας. Υπήρξε μέλος και των μικρών εθνικών ομάδων της Ισπανίας, με μεγάλες επιτυχίες.

Τα στατιστικά του (από την ιστοσελίδα της Euroleague):

ur

Γιουλ στο Onsports: «Θαυμάζω και σέβομαι Διαμαντίδη και Παναθηναϊκό!» (photos+videos)



Σλούκας: «Πετυχημένη χρονιά, χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά»
Σλούκας: «Πετυχημένη χρονιά, χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/06) - Πού θα δείτε πρεμιέρα Γαλλίας και τα ματς του Euro
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/06) - Πού θα δείτε πρεμιέρα Γαλλίας και τα ματς του Euro
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (17/06) - «Το παλεύει δυνατά» η ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (17/06) - «Το παλεύει δυνατά» η ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved