Συνεργασία Greek Basketball Academy - Αίαντα Εύοσμου

Συνεργασία Greek Basketball Academy - Αίαντα Εύοσμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/08) η παρουσίαση της συνεργασίας της Greek Basketball Academy και του Αίαντα Εύοσμου για την ανάληψη και οργάνωση των ακαδημιών της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…

Η συνεργασία της Greek Basketball Academy και του Αίαντα Εύοσμου για την ανάληψη και οργάνωση των ακαδημιών της ομάδας παρουσιάστηκε σήμερα (29/08) επίσημα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου. Παρόντες ήταν οι τρεις εκ των τεσσάρων ιδρυτών της GBA, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Τον Αίαντα εκπροσώπησε στο πάνελ ο πρόεδρος του Βασίλης Τέντζος. Και οι δυο πλευρές δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για την έναρξη αυτής της συνεργασίας εκφράζοντας την πεποίθηση τους πως θα είναι απόλυτα πετυχημένη.  

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι τρεις ιδρυτές της GBA και ο πρόεδρος του Αίαντα:

Νίκος Χατζηβρέττας: «Από πέρυσι που ιδρύθηκε η GBA έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και μεγάλος μας στόχος είναι να φέρουμε πολλά παιδιά κοντά στο μπάσκετ. Φέτος σε μια συνομιλία που είχα με τον πρόεδρο του Αίαντα, τον Βασίλη Τέντζο μου πρότεινε να αναλάβω ένα κομμάτι των ακαδημιών της ομάδας . Η πρώτη μου κίνηση ήταν να επικοινωνήσω με τους φίλους μου, με τους οποίους ιδρύσαμε την GBA ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε το πρόγραμμα μας και να δώσουμε στα παιδιά τα εχέγγυα να μπορέσουν να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ και πολλά ακόμα που αφορούν την αθλητική τους διαπαιδαγώγηση. Συμφωνήσαμε και είμαστε εδώ, GBA και Αίας Ευόσμου για να ξεκινήσουμε αυτή τη συνεργασία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκομαι εδώ γιατί σ’ αυτό το γήπεδο μεγάλωσα, από την πρώτη μέρα που λειτούργησε. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι με τα παιδιά της γειτονιάς και θέλουμε οι γονείς να μας εμπιστευτούν, να περάσουν τα παιδιά όμορφες στιγμές και να μάθουν πολύ βασικά πράγματα από προπονητές που τους εμπιστευόμαστε και τους πιστεύουμε πολύ. Ο στόχος μας είναι να μπουν τα παιδιά στον αθλητισμό, να μάθουν τα βασικά του αθλήματος και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να βγουν παιδιά έτοιμα να αγωνιστούν οπουδήποτε και στο υψηλότερο επίπεδο. Εμείς θα τους δίνουμε τα εχέγγυα να φτάσουν μέχρι εκεί που θέλουν και θα είναι δική τους επιλογή χωρίς καμία δέσμευση από μας να πηγαίνουν όπου θέλουν και να μπορέσουν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Εμείς θα είμαστε καθαρά ακαδημία και το μέλημα μας θα είναι να έρχονται σε μας τα παιδιά, να βελτιώνονται να κάνουν αυτό που πιστεύουν πως είναι καλύτερο για τον εαυτό τους.

Για την έναρξη των ακαδημιών της GBA της επόμενης σεζόν: «Η ακαδημία του «Αίαντα Ευόσμου by GBA» ξεκινά την προσεχή Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου και μέχρι και τις 14 του ίδιου μήνα οι προπονήσεις θα είναι δωρεάν για όποιον θέλει να μας γνωρίσει και να προπονηθεί μαζί μας και με τους προπονητές μας. Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν κι επίσημα οι εγγραφές για την νέα σεζόν. Αυτό θα ισχύσει και για τα άλλα δυο γήπεδα που φιλοξενούν τις ακαδημίες της GBA: το γήπεδο της ΜΕΝΤ και αυτό της Τριανδρίας. Εκεί όμως το πρόγραμμα θα αρχίσει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και οποιεσδήποτε πληροφορίες θελήσουν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στο σάιτ της ακαδημίας (www.gbacademy.gr)».

Για την κατάσταση στον χώρο του μπάσκετ: «Το πιο σημαντικό για μένα στην προσπάθεια αυτή που ξεκινήσαμε είναι πως όλοι μας έχουμε ζήσει πολύ σημαντικά πράγματα και μας έχει δώσει πολλά το άθλημα. Πιστεύω ότι τώρα θυσιάζουμε πράγματα και προσωπικό χρόνο και δίνουμε χρήματα γιατί θεωρούμε ότι είναι χρέος μας απέναντι στο μπάσκετ και στον αθλητισμό που μας έχει προσφέρει τόσα να επιστρέψουμε κάτι για να μπορέσουμε να φέρουμε νέα παιδιά στο μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι σε μια φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια και όλοι εμείς που το αγαπάμε θα πρέπει να συμβάλουμε ώστε να γίνει δυνατό και να κρατήσει υψηλό επίπεδο. Όταν λέω φθίνουσα πορεία δεν εννοώ την αγωνιστική. Υπάρχουν δυο σύλλογοι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που επενδύουν χρήματα και είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά από οικονομικής άποψης και επιβίωσης του αθλήματος τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Αν δεν δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να έρθουν στο μπάσκετ και να βελτιωθούν πως θα είναι τα πράγματα σε δέκα χρόνια; Θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε. Οι μεγάλες ομάδες που διακρίνονται αυτό κάνουν. Βλέπουν τα προβλήματα συμπεριλαμβανομένων και των αγωνιστικών, τα αντιμετωπίζουν και βελτιώνονται».

Βασίλης Τέντζος (πρόεδρος Αίαντα Ευόσμου): «Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά που έζησα αυτό το καλοκαίρι με την πρόταση και τη διάθεση του Νίκου Χατζηβρέττα να αναλάβει τις ακαδημίες του Αίαντα γιατί είναι ένας αθλητής που προέρχεται από τον Αίαντα. Τη μετέφερα στο 15μελες δ.σ. και στη γενική συνέλευση και πήραμε την έγκριση για να προχωρήσουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε στον Αίαντα τους κορυφαίους του ελληνικού μπάσκετ και μέσα από τη διαδικασία αυτή θα μεταφέρουν αυτό που έχουν ζήσει και ζουν. Αυτό που μου είπαν στην πρώτη συνάντηση που είχαμε είναι πως θέλουν να μας μεταδώσουν το μπάσκετ. Εύχομαι η συνεργασία να συνεχιστεί όσο θα έχουμε και εμείς διάθεση αλλά και τα παιδιά να μας μεταφέρουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Τους εύχομαι να είναι πάντα δυνατοί και γεροί και να υπηρετούν απ’ όλες τις μεριές το μπάσκετ».

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Ο Αίαντας είναι μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα που δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ακαδημίες και γενικότερα στην ανάπτυξη του αθλήματος. Είναι η μοναδική ομάδα που παρά την κρίση είχε αύξηση των εγγραφών στις ακαδημίες. Έτσι κι εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια, να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τις γνώσεις μας. Να βοηθήσουμε ώστε οι δυτικές συνοικίες να συσπειρωθούν γύρω από τον Αίαντα, να δημιουργηθεί ένας πυρήνας που θα δώσει μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση απ’ αυτή που βλέπουμε στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να ανδρωθούν μπασκετικά τα παιδιά στον Αίαντα, να μεγαλώσουν κι άλλο οι ακαδημίες και κάποια στιγμή τα παιδιά αυτά να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και να κάνουν καριέρα. Να αποτελέσουν δηλαδή την νέα βάση και την καινούργια γενιά στο ελληνικό μπάσκετ. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει πράξη αυτός ο στόχος. Δίνοντας το παρών στις προπονήσεις, συμμετέχοντας σ’ αυτές και βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούμε τα παιδιά. Θέλουμε τα παιδιά να μάθουν εκτός από το μπάσκετ και τι σημαίνει αθλητισμός. Ότι ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι παιχνίδι, είναι τρόπος ζωής. Να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά, τις κακές παρέες και τις άσχημες συνήθειες. Να έρθουν στο γήπεδο και να αθληθούν μαζί μας.

Είναι μια πρωτοποριακή συνεργασία. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Θέλουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει. Σίγουρα η βάση μας θα είναι εδώ οι δυτικές συνοικίες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τον «πυρήνα» εδώ στον Εύοσμο, στην έδρα του Αίαντα. Ίσως μελλοντικά να υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσει αυτή η συνεργασία. Θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να πετύχει αυτό το εγχείρημα και να δείξει τον δρόμο και για το μέλλον.

Τα παιδιά επιθυμούν την ενεργό συμμετοχή των αθλητών. Θέλουν να βλέπουν τους αθλητές, να έρχονται γνωστοί παίκτες να παίζουν μαζί τους, να διασκεδάζουν μαζί τους. Θέλουν να ζουν τέτοιες εμπειρίες. Από τη δική μου εμπειρία, όταν ήμουν μικρός θυμάμαι πόσο πολύ ήθελα να συναντήσω τα ινδάλματα μου. Ονειρευόμουν να παίξω κάποια στιγμή μαζί τους, να πάρω κάποιο αυτόγραφο αλλά δυστυχώς δεν είχα αυτή την ευκαιρία. Σήμερα τα παιδιά έχουν αυτή τη δυνατότητα. Στις ακαδημίες καλούμε όλους τους παίκτες και τους προπονητές ώστε να έρθουν και να έχουν την άμεση επαφή με τα παιδιά. Να μπουν στο γήπεδα, να παίξουν με τα παιδιά, να μοιράσουν αυτόγραφα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους. Όχι μόνο σε ό, τι έχει σχέση με το άθλημα αλλά γενικώς για το πώς προετοιμάζονται πριν τον αγώνα, για το πώς αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις. Τα παιδιά θέλουν να τα μάθουν όλα αυτά και τα απορροφούν σαν «σφουγγάρια». Αυτό είναι και το θετικό στη δική μας ακαδημία.    

Έχουμε κινήσει ήδη κάποιες διαδικασίες για να συγκροτήσουμε σύλλογο GBA . Δεν θέλουμε όμως να δεσμεύουμε τα παιδιά. Είμαστε όλοι αντίθετοι με αυτό το καθεστώς της δέσμευσης που κάποιες φορές «εμπορεύεται» τους αθλητές. Τα παιδιά πληρώνουν για να είναι στις ακαδημίες και είναι πολύ δίκαιο να μένουν ελεύθεροι και να μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Και αυτή είναι η έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εμείς στηρίζουμε αυτή την έννοια. Δεν θέλουμε να δεσμεύουμε τα παιδιά με δελτία. Και γι’ αυτό η συνεργασία μας αφορά μόνο τις ακαδημίες και τα παιδιά είναι ελεύθερα να επιλέξουν που θα αγωνιστούν. Αν μελλοντικά υπάρξει ομάδα που θα λέγεται GBA τα παιδιά θα κρατούν τα δελτία τους και θα αποφασίζουν τι θα κάνουν με τους γονείς τους».

Για το ενδεχόμενο διοργάνωσης παράλληλων δραστηριοτήτων από την GBA: «Το μπάσκετ είναι αθλητισμός αλλά ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Εμείς θέλουμε να έχουμε κάποιες παράλληλες δραστηριότητες θα έχουμε συνεργασίες με δήμους. Σκεφτόμαστε στο μέλλον να κάνουμε κάποια δενδροφύτευση, να στείλουμε τα παιδιά μας σε κάποια πολιτιστικά κέντρα. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε παράλληλες δραστηριότητες. Η GBA συνεργάζεται με διατροφολόγους και εργοφυσιολόγους από τους κορυφαίους στον χώρο και θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν όλες αυτές τις υπηρεσίες ώστε να είναι ικανοποιημένα τόσο τα παιδιά όσο οι γονείς που τα εμπιστεύονται σε μας».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο του μπάσκετ: «Το ότι βλέπουμε έναν τελικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το ότι βλέπουμε ένα τουρνουά, το οποίο επιχορηγεί η FIBA World για διάφορους λόγους για να το προωθήσει και να γίνει Ολυμπιακό άθλημα, το ότι βλέπουμε τις δυο μεγάλες ομάδες της Αθήνας να διαπρέπουν στην ευρωπαϊκή σκηνή, δεν σημαίνει ότι το μπάσκετ πάει καλά. Όταν λέμε ότι το μπάσκετ βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία εννοούμε πως τα παιδιά μας στο σχολείο δεν έχουν μπασκέτες, το σχολικό πρωτάθλημα διεκόπη για έναν χρόνο. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ είναι ανύπαρκτο. Δεν υπάρχουν υποδομές. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει χάσει κάθε έννοια. Δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη. Είναι τέτοια η κατάσταση που δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ, το θέμα είναι τι συμβαίνει από πίσω. Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής και τα παιδιά θα έπρεπε να βλέπουν παντού μπάσκετ. Θα πρέπει η Ομοσπονδία να αναλάβει τις Ακαδημίες και την παραγωγική διαδικασία που δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Το μπάσκετ σταμάτησε να παράγει και εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και να βοηθήσουμε να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγική διαδικασία. Θέλουμε να βλέπουμε ομάδες να στηρίζονται σε παίκτες που θα προέρχονται από τις δικές τους ακαδημίες. Θα φέρω ένα παράδειγμα: και τα δυο αδέρφια Γκασόλ, ο Πάου και ο Μαρκ αλλά και ο Ναβάρο προέρχονται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Εδώ βλέπουμε μια τελείως διαφορετική σχέση ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Οι ακαδημίες παράγουν και πολλοί απ’ αυτούς που πηγαίνουν στο γήπεδο έχουν περάσει από τις ακαδημίες και έχουν μια τελείως διαφορετική νοοτροπία, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και αποτελεί πρόβλημα με τα φαινόμενα βίας που υπάρχουν σε διάφορα αθλήματα.

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα «3 on 3» της Αθήνας: «Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση. Το «3 on 3» είναι ένα τελείως διαφορετικό event γιατί προσελκύει απλό κόσμο στο γήπεδο. Είναι πολύ θετικό που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα μια τέτοια διοργάνωση και ελπίζω να μην είναι η τελευταία. Γιατί χρειάζονται τέτοια τουρνουά που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Μακάρι η ΕΟΚ να διοργανώσει κι άλλα τέτοια events κι εμείς από την πλευρά μας βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κώστας Χαραλαμπίδης: «Εγκαινιάζουμε μια συνεργασία στον χώρο των ακαδημιών που για μας είναι πρωτοποριακή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το όνομα των ακαδημιών όπως είπε και ο Λάζαρος είναι πολύ ισχυρό. Και με τη δική μας αρωγή πιστεύουμε να δημιουργήσουμε τέτοιες προϋποθέσεις ούτως ώστε όπως λέμε κι εμείς μεταξύ μας να παράγουμε μπάσκετ, να δημιουργήσουμε μπάσκετ, έναν σημαντικό «πυρήνα» στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε θα λειτουργήσει με την εμπειρία του Αίαντα όσον αφορά τις ακαδημίες και με την όποια δική μας συνεισφορά και βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό, κάτι μεγάλο που θα είναι σημείο αναφοράς και για την πόλη και ειδικότερα για τις δυτικές συνοικίες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και του χρόνου να συζητάμε για την επιτυχία αυτής της συνεργασίας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πώς φτερνίζονται και λένε «γείτσες!» στον υπόλοιπο κόσμο;
Πώς φτερνίζονται και λένε «γείτσες!» στον υπόλοιπο κόσμο;
Η αποθέωση του Ουζουνίδη στο Παναθηναϊκός – Λαμία (video)
Η αποθέωση του Ουζουνίδη στο Παναθηναϊκός – Λαμία (video)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Χαμός στην Τούμπα - Τραυματίστηκε ο Όσκαρ Γκαρθία, διακοπή στο ντέρμπι!
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Χαμός στην Τούμπα - Τραυματίστηκε ο Όσκαρ Γκαρθία, διακοπή στο ντέρμπι!
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οπαδοί μπούκαραν στο γήπεδο με σημαία της Βουλγαρίας (photos)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οπαδοί μπούκαραν στο γήπεδο με σημαία της Βουλγαρίας (photos)
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Βίτσας: Να το σκεφτεί όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο - Γιλντιρίμ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή
Βίτσας: Να το σκεφτεί όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο - Γιλντιρίμ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)
«Θρίλερ» με τη διαθήκη του γιου του «Mr. Jumbo» τρεις μήνες πριν το φονικό τροχαίο
«Θρίλερ» με τη διαθήκη του γιου του «Mr. Jumbo» τρεις μήνες πριν το φονικό τροχαίο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης