Καλλινικίδης: «Προβάδισμα στον Παναθηναϊκό»

Καλλινικίδης: «Προβάδισμα στον Παναθηναϊκό»

Αμφίρροπη αναμένεται να είναι η σειρά των τελικών του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Άκη Καλλινικίδη.

Ο 35άχρονος φόργουορντ του ΑΓΟΡ, μιλώντας στο Sentra FM 103,3, έδωσε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στον Παναθηναϊκό, ενώ στάθηκε στην αλματώδη βελτίωση του Ολυμπιακού το τελευταίο τρίμηνο. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη επιτυχία των Κρητικών, με την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Α1, αλλά και την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα που σε κάνει να νομίζεις πως παίζει μπάσκετ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την 4η θέση που κατέκτησε φέτος ο ΑΓΟΡ: «Είναι πολύ ωραίο το Ρέθυμνο από μόνο του, πόσο μάλλον όταν η ομάδα έχει κάνει τέτοια πορεία. Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχοντας στόχο την παραμονή».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Δυστυχώς, τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα φέτος. Ήταν σαν ένα κλειστό πρωτάθλημα, οπότε, αν είχες μια σοβαρή ομάδα, ήταν εύκολο να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Ξέραμε ότι το Μαρούσι δύσκολα θα αντέξει. Από την άλλη είναι μεγάλη επιτυχία για μια ομάδα σαν το Ρέθυμνο, η οποία ανέβηκε φέτος στην κατηγορία, να κατακτάει την 4η θέση. Τη Μεγάλη Τετάρτη του προηγούμενου έτους είχα ζήσει τη Μεγάλη Παρασκευή της ζωής μου (σ.σ. υποβιβάστηκε στην Α2 η ΑΕΚ), οπότε η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχουν πολύ. Μας έλειψε πολύ το άγχος και η πίεση φέτος, υπό την έννοια ότι θα θέλαμε να δούμε ένα πρωτάθλημα κανονικό και ανταγωνιστικό, που όλες οι ομάδες να μπορούν να διεκδικήσουν στο γήπεδο ό,τι τους αναλογεί. Όσοι αγαπούν το μπάσκετ, έχουμε παίξει κι έχουμε ζήσει καταστάσεις, δεν χαιρόμαστε με την κατάσταση του άλλου, χαιρόμαστε όταν εμείς οι ίδιοι καταφέρνουμε πράγματα».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Είναι νωρίς για εμάς τους παίκτες. Οι ιθύνοντες έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και είναι κάτι που θα δείξει πού θα βαδίσει η ομάδα, αν θέλουν το Ρέθυμνο να κάνει κάτι παραπάνω ή απλώς να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν ανήκουν στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα το ελληνικό μπάσκετ. Ο μόνος τρόπος πίεσης είναι να φέρουμε επιτυχίες. Δεν υπάρχει άλλος μοχλός. Ο Κολοσσός το κάνει πιστά τα τελευταία χρόνια, εμείς βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση φέτος κι ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Είμαστε εδώ και μπορούμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα, αν έχουμε τη βοήθεια, τις συνθήκες δουλειάς και τις εγκαταστάσεις που μας αρμόζουν».

Για τους φιλάθλους του ΑΓΟΡ: «Δώσαμε διαφορετική νότα στο πρωτάθλημα που έχουμε. Υπήρξαν ομάδες σαν τη δικιά μας που έδωσαν το κάτι παραπάνω. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για το φετινό τίτλο στην Α1: «Αυτή τη στιγμή θα δώσω προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, μόνο και μόνο επειδή είναι ο πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς είναι να παίρνεις πρωταθλήματα. Μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αλματώδης βελτίωση του Ολυμπιακού από τα Χριστούγεννα και μετά. Πιστεύω ότι θα γίνει αμφίρροπη σειρά. Ελπίζω μόνο να μην επαναληφθούν κάποια αίσχη του παρελθόντος. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι».

Για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης: «Είναι δύσκολα τα πράγματα για τους οπαδούς μας. Ένα παιχνίδι είναι, γιατί να μη δούμε δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό; Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα ήθελα να το πάρει η Μπαρτσελόνα. Μερικές φορές νομίζεις πραγματικά ότι παίζει μπάσκετ!».



Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved