Μήνυμα Σίλβερ στους παίκτες για «Black Lives Matter» και Covid-19

Μήνυμα Σίλβερ στους παίκτες για «Black Lives Matter» και Covid-19

Ο επίτροπος του NBA Ανταμ Σίλβερ σκοπεύει να ακούσει τώρα τις ανησυχίες των παικτών, αλλά αναμένει ότι η λίγκα θα τις αντιμετωπίσει όλες, προτού συνεχιστούν τα παιχνίδια στο Ορλάντο τον επόμενο μήνα.

Ο Σίλβερ είπε ότι έχει την αίσθηση ότι οι παίκτες και η λίγκα θα πρέπει να είναι σε θέση να «επιλύσουν τα περισσότερα από αυτά τα θέματα τις επόμενες εβδομάδες», όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ για το πώς το NBA χειρίζεται τις ανησυχίες για την επανέναρξης του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια του κινήματος «Black Lives Matter», καθώς και για τα θέματα υγείας και ασφάλειας γύρω από την πανδημία του κορονοϊού.

«Δεν είναι μια ιδανική κατάσταση», δήλωσε ο Σίλβερ σχετικά με μια σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζει το ΝΒΑ και συνέχισε: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο για τη δική μας κανονικότητα στη μέση μιας πανδημίας, στη μέση ουσιαστικά μιας ύφεσης με 40 εκατομμύρια άνεργους, και τώρα με τεράστια κοινωνική αναταραχή στη χώρα.

Και έτσι καθώς δουλεύουμε σε αυτά τα ζητήματα, καταλαβαίνω πώς αισθάνονται ορισμένοι παίκτες, ότι δεν είναι γι 'αυτούς ... μπορεί να είναι για οικογενειακούς λόγους, μπορεί να είναι για λόγους υγείας που έχουν ή μπορεί να είναι επειδή αισθάνονται - όπως είπαν ορισμένοι παίκτες πρόσφατα - ότι ο χρόνος τους θα μπορούσε να διατεθεί καλύτερα αλλού...»

Ένας συνασπισμός παικτών, συμπεριλαμβανομένου και του άσου των Μπρούκλιν Νετς, Καϊρί Ιρβινγκ, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από κλήσεις σε παίκτες και επίσης γνωστοποίησε τις ανησυχίες του στη λίγκα σχετικά με πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του ΝΒΑ για να συνεχιστεί το κίνημα «BLM» - ωστέ να μην μειωθεί το ενδιαφέρον όταν αρχίσουν οι αγώνες.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, το ESPN ανέφερε ότι ο συνασπισμός θέλει να δει ένα λεπτομερές σχέδιο για το πώς το NBA και οι χορηγοί του σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα που έχουν σημασία για τη μαύρη κοινότητα πριν από την επανεκκίνηση στο Ορλάντο.

Ο Εϊβερι Μπράντλεϊ των Λος Αντζελες Λέικερς, που είναι ένας από τους ηγέτες του συνασπισμού μαζί με τον Ιρβινγκ, ξεκαθάρισε μερικά από τα θέματα που οι παίκτες θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης πρακτικών πρόσληψης για μαύρους προπονητές και ανθρώπων του front-office, δωρεές σε οργανισμούς που εξυπηρετούν μαύρες κοινότητες και συνεργασίες με μαύρες επιχειρήσεις και προμηθευτές γηπέδων.

«Ανεξάρτητα από την ποσότητα της κάλυψης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η συζήτηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κοινωνική αδικία δεν είναι αρκετή», δήλωσε ο Μπράντλεϊ στο ESPN και συνέχισε: «Είμαστε τόσο εγωκεντρικοί που πιστεύουμε ότι κανείς στον κόσμο δεν αντιλαμβάνεται τον ρατσισμό αυτή τη στιγμή; Ως αθλητές, λύνουμε τα πραγματικά ζητήματα χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες μας για να μιλήσουμε.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να πετύχουμε περισσότερα. Η διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια ενός ύμνου, φορώντας μπλουζάκια είναι υπέροχη, αλλά πρέπει να δούμε να γίνονται πραγματικές δράσεις».

Ο Μπράντλεϊ εξέτασε επίσης το ζήτημα σχετικά με το αν οι παίκτες που κάθονται ή παίζουν βοηθούν περισσότερο τον σκοπό του συνασπισμού.

«Συμφωνώ ότι το Ορλάντο (επανεκκίνηση) θα δώσει στους παίκτες χρήματα για να συνεισφέρουν στις κοινότητές τους», δήλωσε ο Μπράντλεϊ στο ESPN. «Αλλά πόσα από αυτά μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν οι παίκτες; Γιατί ανατίθεται όλη η ευθύνη στους παίκτες;»

Αυτό ήταν μέρος του σκεπτικού πίσω από την επιμονή ότι «όλοι όσοι έχουν περισσότερη οικονομική δύναμη από τους (παίκτες), αλλά δεν παίρνουν μεγαλύτερη στάση όταν η κοινότητά μας σας χρειάζεται» παρέχει περισσότερη οικονομική βοήθεια στη μαύρη κοινότητα, είπε ο Μπράντλεϊ.

Το NBA έχει διακοπεί από τις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Οι διαμαρτυρίες του BLM κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας έχουν ταξίδέψει σε όλο τον κόσμο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία στις 25 Μαΐου.

Ο Σίλβερ είπε ότι καταλαβαίνει τους παίκτες και υποστηρίζει την προσέγγισή τους. Έχει συζητήσει τρόπους που το ΝΒΑ μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της μεταρρύθμισης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η κοινωνική αναταραχή στη χώρα με αφορμή το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ είναι - με τον ίδιο τρόπο που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε ότι η πανδημία του κορονοϊού θα ξεδιπλωθεί όπως έγινε - άνευ προηγουμένου.

Είμαι απίστευτα συμπονετικός σε ό, τι συμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων. Και εν μέσω όλων αυτών, το να πούμε, "Αναζητούμε μια ευκαιρία να ξαναρχίσουμε αυτό το πρωτάθλημα, να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε και να στέψουμε έναν πρωταθλητή", δεν είναι στο μυαλό πολλών ανθρώπων».

Ο Σίλβερ είπε ότι η εύρεση μιας «ομοιόμορφης» γνώμης μεταξύ όλων των παικτών από τις 22 ομάδες που έχουν προσκληθεί να επαναλάβουν τη φετινή σεζόν στις 30 Ιουλίου πιθανότατα δεν θα συμβεί.

Ο αστέρας των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντέμιαν Λίλαρντ, μιλώντας επίσης στο ESPN, δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις διαφορετικές απόψεις και υποστηρίζει τους παίκτες που χρησιμοποιούν τις φωνές τους για να επηρεάσουν την αλλαγή.

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου - αλλά νομίζω ότι ισχύει και για άλλα παιδιά - είμαστε η οικονομική υποστήριξη για τις οικογένειές μας και για μεγάλο μέρος της κοινότητας μας. Εχουμε την οικονομική ευθύνη για την υποστήριξη των μαύρων επιχειρήσεων σε μαύρες κοινότητες. Επομένως, από αυτή την άποψη είναι πολύ λογικό για εμάς να επιστρέψουμε. Αλλά νομίζω ότι πολλά παιδιά στο πρωτάθλημα έχουν δίκιο. Νομίζω ότι ο Ιρβινγκ και ο Χάουαρντ έχουν δίκιο. Άρα τα καταλαβαίνω όλα».

Το «The Athletic» ανέφερε την Τρίτη ότι οι παίκτες του NBA έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει να ενημερώσουν τις αντίστοιχες ομάδες τους έως τις 24 Ιουνίου εάν δεν σκοπεύουν να παίξουν στην επανέναρξη της σεζόν. Δεν θα υπάρξει ποινή για τη μη συμμετοχή, αλλά η αποζημίωση θα μειωθεί κατά 1 / 92,6 για κάθε παιχνίδι που χάθηκε, σύμφωνα με την αναφορά.

 



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved