Τι συμβαίνει με τον Tristan Thompson; (photos+videos)

Τι συμβαίνει με τον Tristan Thompson; (photos+videos)

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο forward-center των Cleveland Cavaliers Tristan Thompson κατάφερε, ελέω και της απουσίας του Kevin Love, να ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του με τις εμφανίσεις του στους Τελικούς των Play Off απέναντι στους Golden State Warriors.

Η αγωνιστική του άνοδος συνέπεσε με το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της σεζόν θα ήταν πλέον restricted free agent, πράγμα που τον έκανε περιζήτητο την φετινή off-season.

Το γεγονός ωστόσο πως πλέον μπαίνουμε πλέον στις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, με τα training camp να αρχίζουν σε 2 βδομάδες, και τον ίδιο να έχει διορία μέχρι την 1η Οκτωβρίου να απαντήσει σε μία εκ των προτάσεων της ομάδας του, έχουν εύλογα προκαλέσει προβληματισμό. Ποιες είναι όμως αυτές;

Τα δεδομένα

Οι Cavs λίγο μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Kevin Love, κατάθεσαν πρόταση ανανέωσης στο νο. 4 του draft του 2011, αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια θέλοντας έτσι να τον επιβραβεύσουν για την μέχρι στιγμής προσφορά του στην ομάδα, αλλά και για να τον «δέσουν» για τα επόμενα χρόνια μια και ο ίδιος ο Lebron James έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να τον έχει στο πλευρό του στην προσπάθειά του να φέρει το δαχτυλίδι στο Cleveland.

lebronthompson

Ταυτόχρονα όμως με την 5ετή επέκταση έχει τη δυνατότητα να αποδεχτεί μια εναλλακτική πρόταση από την ομάδα του (qualifying offer) αξίας 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων για έναν χρόνο. Και όσο περίεργο και αν φαντάζει για μερικούς, το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή μοιάζει η αποδοχή της δεύτερης πρότασης παρά της πρώτης! Κι όμως υπάρχει λογική σε αυτή του τη στάση.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το ότι επιθυμεί να ανταμειφθεί με maximum αποδοχές, ειδικά από την στιγμή που τα επόμενα χρόνια ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν θα αποτελεί και τόσο πρόβλημα για το payroll της ομάδας, αφού το salary cap θα εκτιναχθεί λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ωστόσο αυτό που έχει συνειδητοποιήσει ο Thompson είναι ότι οι Cavs αν ήθελαν να του προσφέρουν το συμβόλαιο που επιθυμεί θα το είχαν ήδη πράξει (ολόκληρο καλοκαίρι είχαν άλλωστε), με αποτέλεσμα να επιθυμεί μέσω της qualifying offer να μετατραπεί σε unrestricted free agent το επόμενο καλοκαίρι, όταν και πολλές ομάδες θα δώσουν απλόχερα μεγάλα συμβόλαια στα δυνατά ονόματα της free agency. Γιατί όμως να μην επιθυμεί από κάποια ομάδα να του δώσει τώρα τα συγκεκριμένα λεφτά;

Πρώτον γιατί αυτή τη στιγμή η μόνη ίσως ομάδα που (φαίνεται να) είναι διατεθειμένη και έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει ανάλογο συμβόλαιο είναι οι Portland Trailblazers, που όμως δεν φαίνεται να είναι ο προορισμός που επιθυμεί καθώς η ομάδα τους πλέον χτίζεται από την αρχή, και δεύτερον γιατί οι Cavs σε περίπτωση που αποδεχτεί την οποιαδήποτε προσφορά (που πιθανό να μην είναι maximum) έχουν τη δυνατότητα να την ισοφαρίσουν και να τον κρατήσουν. Αποδεχόμενος την qualifying offer θα είναι ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι να πάει όπου θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό.

Παιχνίδι manager και στο βάθος… Raptors

Ο 24χρονος παίκτης φαίνεται πάντως να έχει γίνει έρμαιο των ορέξεων του manager του, ο οποίος είναι και ο ιθύνον νους της… ιδιαίτερης στάσης που έχει ο πελάτης του στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο ίδιος φαίνεται να του έχει φουσκώσει τα μυαλά και την επιθυμία για maximum συμφωνία. Ωστόσο πίσω από το παιχνίδι υπομονής της «πλευράς Thompson» υπάρχει μία συμφωνία που… αιωρείται στον ορίζοντα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Και η «φωτιά» ακούει στο όνομα Toronto Raptors οι οποίοι φημολογείται πως το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν ότι χρειάζεται για να του δώσουν το συμβόλαιο της αρεσκείας του αλλά και την προοπτική να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα της πατρίδας του καθώς ο ίδιος είναι Καναδός.

Όλα αυτά βεβαίως για την ώρα είναι θεωρίες καθώς το συγκεκριμένο σενάριο ίσως και να αποτελεί ένα μέσο πίεσης προς τους Cavaliers. Ωστόσο από τη στιγμή που ο Dan Gilbert (ιδιοκτήτης των Cavs) δεν έχει πειστεί δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία ή τώρα ή του χρόνου, ειδικότερα από τη στιγμή που την επόμενη σεζόν θα δώσει έμφαση στο πώς να κρατήσει στην ομάδα τον ελεύθερο το καλοκαίρι του 2016, Lebron James.

Από την άλλη πλευρά οι Raptors έχουν όλα τα κομμάτια για να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστική ομάδα, εκτός από έναν σπουδαίο παίκτη που να συμπληρώνει κατάλληλα τον Valanciunas μέσα στη ρακέτα, οπότε το συγκεκριμένο σενάριο αποκτά αυτομάτως νόημα και πάλι. Εκτός των Raptors πάντως φημολογείται πως και οι 76ers έχουν τη διάθεση να τον φέρουν στη Philadelphia, αλλά αυτή προοπτική είναι λογικό πως θα έχει βάση μόνο αν οι Sixers αρχίσουν να κάνουν επιτέλους κινήσεις ουσίας παρά… tanking.

Το τι θα γίνει εν τέλει κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Σχεδόν δηλαδή καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Thompson θα υπογράψει για άλλο ένα χρόνο με τους Cavs. Το ίδιο συνέβη άλλωστε πρόσφατα και με έναν άλλον παίκτη που έχει ο manager του, τον Norris Cole ο οποίος περίμενε ολόκληρο καλοκαίρι όντας restricted free agent, αλλά τελικά υπέγραψε την qualifying offer των New Orleans Pelicans. Τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Το μόνο που μένει πλέον για τον Thompson είναι να εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ σαν παίκτης εφέτος και να ταυτόχρονα να μείνει υγιής, και τότε ακόμα πιο πολλές ομάδες θα θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Εκτός βέβαια και αν ο Lebron αποφασίσει του χρόνου να πάρει λιγότερα προκειμένου να προσφερθούν περισσότερα χρήματα στον συμπαίκτη του. Το έχει ξανακάνει άλλωστε στα χρόνια του στο Miami, οπότε μην βιαστείτε να αποκλείσετε ακόμα τους Cavs.

Tristan Thompson Highlights

Tristan Thompson vs Bulls [16pts, 13 rebounds (11 offensive!)]



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved