Γίνεται της… «Big 3» φέτος!

Γίνεται της… «Big 3» φέτος!

Οι Houston Rockets απέκτησαν τη φετινή Offseason τον Ty Lawson ο οποίος θα αποτελέσει τον βασικό τους point guard την επόμενη περίοδο, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο οι «ρουκέτες» μια αυθεντική «Big 3».

Παρόλα αυτά δεν ήταν οι μόνοι σε όλο το ΝΒΑ. Δείτε παρακάτω ποιες ομάδες έχουν δημιουργήσει ήδη μια δυνατή τριάδα παικτών στο ρόστερ τους, ποιες σχεδιάζουν μελλοντικά να το πετύχουν και την ξεχωριστή κατηγορία «SanAntonioSpurs».

Αυθεντικές «Big 3’s»

Cleveland Cavaliers (Kyrie Irving – Lebron James – Kevin Love)

Το περασμένο καλοκαίρι ο LebronJamesάφησε την πιο διάσημη «τριάδα» των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ που απαρτιζόταν από εκείνον και τους Wade – Boshστο Miami, με σκοπό να φέρει ένα τίτλο στη γενέτειρά του, το Cleveland. Ο ιδιοκτήτης των Cavaliers, DanGilbert δεν του χάλασε το χατίρι φέρνοντας στο Ohio, τον KevinLove δημιουργώντας έτσι μια εξίσου δυνατή Big 3 στην οποία ήρθε να προστεθεί και ο ήδη υπάρχον στην ομάδα, KyrieIrving. Με αυτούς πρώτα ονόματα οι Cavsείχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ωστόσο μόλις βρήκαν ρυθμό έδειξαν ότι είναι ασταμάτητοι. Δυστυχώς για αυτούς τόσο Irvingόσο και Love έχασαν λόγω τραυματισμών όλους τους Τελικούς στα PlayOff, με αποτέλεσμα η δουλειά να μείνει ημιτελής. Φέτος η «τριάδα» θα επιστρέψει με έναν μόνο σκοπό: να παραμείνουν υγιείς και να τελειώσουν τη δουλειά. Ποια θα είναι αυτή; Προφανώς η κατάκτηση της κορυφής.

Chicago Bulls (Derrick Rose – Jimmy Butler – Pau Gasol)

Με τον Roseτα τελευταία χρόνια στα πιτς και τον CarlosBoozerνα αποδεικνύεται πολύ κατώτερος του αναμενόμενου, την περσινή σεζόν οι Bullsβρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να δουν δύο παίκτες εκτός του D-Roseνα τους κουβαλάνε στις πλάτες τους. Κατά αρχήν ο JimmyButler, ο οποίος μετά από τρεις εκπληκτικές σεζόν στο Chicagoανταμείφθηκε φέτος με πλουσιοπάροχο πολυετές συμβόλαιο ενώ στη θέση του αποχωρήσαντα Boozerήρθε ο αναγεννημένος την περσινή σεζόν PauGasol, δίνοντας πνοή στη frontline. Ο DerrickRoseο οποίος πραγματοποίησε στα PlayOffεντυπωσιακό τελείωμα την περσινή χρονιά στέλνοντας μήνυμα πως από την σεζόν που έρχεται θα επανέλθει δριμύτερος ενώνοντας τις δυνάμεις του με το παραπάνω δίδυμο. Μαζί με αυτούς και οι υπόλοιποι Bulls που είναι επιτέλους καιρός να πρωταγωνιστήσουν.

Houston Rockets (Ty Lawson – James Harden – Dwight Howard)

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, ο Lawsonπροστέθηκε φέτος στο ήδη δυνατό δίδυμο των Harden– Howard, αποτελώντας τον παίκτη που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον Howardστα picknroll, alleyhoopsαλλά και να προσθέσει πόντους από την περιφέρεια. Πλέον οι Rocketsμπορούν να θεωρούνται και διεκδικητές του τίτλου, αφού αν αυτό που χρειάζονταν για να ανέβουν επίπεδο ήταν ένας παίκτης που να μπορεί να κουμαντάρει το παιχνίδι τους, τότε πέτυχαν διάνα με την απόκτηση του πρώην παίκτη τον Nuggets.

Memphis Grizzlies (Mike Conley – Zach Randolph – Marc Gasol)

Είναι ίσως η πιο υποτιμημένη τριάδα του πρωταθλήματος, καθώς καλώς ή κακώς δεν είναι ανήκουν στην ομάδα που θα παρακολουθήσει κάποιος αν δεν είναι οπαδός της. Παρόλα αυτά στο Memphisτα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα, από το 2011 κι έπειτα είναι κάθε σεζόν στα PlayOff, ενώ πολλές φορές βρίσκονται και στην εξίσωση για την κατάκτηση του τίτλου! Ίσως ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε πέρσι να κοντράρει τους Warriors στη Δύση, και δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν να προηγούνται 2-1 στη σειρά έχοντας μάλιστα κάνει πρώτα breakστο GoldenState! Η Big 3 τους έμεινε αναλλοίωτη καθώς ο Marc Gasol ανανέωσε το συμβόλαιό του, και θα έχει μαζί του τους υπολοχαγούς του Conleyκαι Randolphστην προσπάθειά του να φέρει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο Memphis.

Οι wanna be Big 3’s

Golden State Warriors (Stephen Curry – Klay Thompson – Draymond Green)

Ίσως δεν είναι σωστό να μιλάμε έτσι για τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση τους «SplashBrothers»,ο τρίτος της παρέας DraymondGreen, φέτος θα κληθεί να αποδείξει ότι έχει ανέβει επίπεδο αποτελώντας σημείο αναφοράς στην ομάδα, ειδικότερα τώρα που ο DavidLeeαποτελεί παρελθόν. Βέβαια αν κάτι μάθαμε από τους Warriorsφέτος, αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες και οι υπόλοιποι να τους ακολουθούν, αλλά αρκεί ο καθένας να έχει τον ρόλο του και τότε η επιτυχία είναι (αν όχι δεδομένη) πολύ κοντά. Μένει πλέον να δούμε αν θα διατηρήσουν τα σκήπτρα τους και του χρόνου, ειδικά τώρα που οι αντίπαλοι ενισχύθηκαν επικίνδυνα.

Oklahoma City Thunder (Russell Westbrook – Kevin Durant – Enes Kanter)

Η επιστροφή του Durant είναι γεγονός και παρέα με τον Westbrookθα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τους Thunderστην κορυφή. Πλέον μαζί με το παραπάνω δυναμικό δίδυμο, έρχεται να προστεθεί και το όνομα του EnesKanter, ο οποίος πέρσι έδειξε να ανεβαίνει επίπεδο. Το καλοκαίρι μάλιστα υπέγραψε και πολυετές συμβόλαιο οπότε πλέον έχει όλα τα εφόδια για να βοηθήσει την ομάδα του σε ένα σημείο που πάντοτε «πονούσε». Στο lowpostπαιχνίδι. Αν ο Τούρκος centerβελτιώσει το παιχνίδι του θα ανεβάσει ουσιαστικά επίπεδο τους Thunder οι οποίοι ήδη ξέρουν ότι έχουν το πιο δυνατό ρόστερ που είχαν ποτέ.

L.A. Clippers (Chris Paul – Blake Griffin – DeAndre Jordan)

Παρόμοια περίπτωση με τους Thunderαποτελούν οι Clippers, οι οποίοι έχοντας το All-Starδίδυμο Paul – Griffinπεριμένουν πλέον τον τρίτο της παρέας, DeAndreJordanνα ανέβει επίπεδο (τουλάχιστον στις βολές) και πλέον με το υλικό που έχει στα χέρια του ο DocRiversφέτος, να αποδείξουν στον κόσμο και στους εαυτούς τους ότι δεν είναι losersκαι μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα μετά τους Lakersπου φέρνει πρωτάθλημα στο LosAngeles.

Miami Heat  (Dwayne Wade – Amar’e Stoudemire – Chris Bosh)

Οι Heatπέρσι ελέω της φυγής του Lebronδεν μπόρεσαν ποτέ να έχουν σταθερή απόδοση. Κατά τη διάρκεια της σεζόν τα πράγματα χειροτέρευσαν με το πρόβλημα υγείας του ChrisBosh το οποίο λίγο έλειψε να του κοστίζει την ίδια του τη ζωή. Φέτος το καλοκαίρι ο PatRiley«αγρίεψε» και αφού κατάφερε να πείσει τον DwayneWade(που φαινόταν με το ενάμισι πόδι εκτός ομάδας) να ανανεώσει για άλλη μια σεζόν, κατάφερε να υπογράψει τον πρώην All-StarforwardAmar’eStoudemire. Με δεδομένο ότι ο Boshθα επιστρέψει τη φετινή σεζόν που θα έχει μεν τα στηρίγματα από τον HassanWhiteside, με τον Stoudemireνα έρχεται από τον πάγκο, ωστόσο δεν αποτελεί γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων  η τριάδα των Wade– Bosh – Amar’e αναμένεται να βρεθεί πολλές φορές μαζί, ειδικά στα τελειώματα των αγώνων. Στόχος τους προφανώς ακόμα δεν είναι το πρωτάθλημα αλλά η επιστροφή στην postseason μετά από μία χρονιά απουσίας.

Sacramento Kings (Rajon Rondo – Rudy Gay – DeMarcus Cousins)

Άλλη μια τριάδα σπουδαίων παικτών αναμένεται να ενωθεί σε μια ομάδα, η οποία έχει ως στόχο την επιστροφή στα PlayOffμετά από μία σχεδόν δεκαετία. Το βάρος της φετινής προσπάθειας των Kingsθα πέσει πάνω στους ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ RudyGay και DeMarcusCousins, ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν κάποιος να κουμαντάρει την ομάδα. Τι καλύτερο από τον RajonRondo, τον κάποτε κινητήριο μοχλό των Celtics που μετά από μία μέτρια έως κακή σεζόν στο Dallasεπιστρέφει με στόχο να αποδείξει ότι δεν… ξέχασε το μπάσκετ, και πως μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια ψάχνεται, όπως δηλαδή στους Kings.

Μελλοντικές Big 3’s

MilwaukeeBucks (Γιάννης Αντετοκούμπο – JabariParker – GregMonroe)

Ομάδα του μέλλοντος ή ομάδα του παρόντος; Και οι δύο χαρακτηρισμοί ταιριάζουν γάντι για την ομάδα του JasonKiddο οποίος είδε με χαρά την ομάδα του πέρσι να ανεβαίνει επίπεδο πιο γρήγορα από όσο και ίδιος υπολόγιζε, με τον Γιάννη Αντετοκούμπο και τον MichaelCarter-Williamsνα ηγούνται της προσπάθειας των Bucks. Το γεγονός ωστόσο ότι το Milwaukeeείναι ήδη ομάδα PlayOffδεν σημαίνει πως έχει δημιουργήσει ακόμα την Big 3 της. Ο Γιάννης κάθε χρόνο βελτιώνεται ταχύτατα ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να θεωρηθεί σταρ, με την επόμενη σεζόν του να αναμένεται να στείλει πολλά μηνύματα για την εξέλιξή του, ενώ ο δεύτερος παίκτης στον οποίο ποντάρουν πολλά είναι ο άτυχος της περσινής χρονιάς JabarriParker. Το περσινό νο. 2 του Draft τραυματίστηκε σοβαρά χάνοντας τη μισή σεζόν και ταυτόχρονα τον τίτλο του Rookieτης χρονιάς για τον οποίο ήταν και φαβορί. Πλέον απαιτείται υπομονή και δουλειά για τον Parkerώστε να γυρίσει δριμύτερος στην ενεργό δράση αποτελώντας το νέο μεγάλο αστέρι στην περιφέρεια της ομάδας. Πιο έτοιμος παίκτης της τριάδας αυτή τη στιγμή είναι ο νεοφερμένος GregMonroe ο οποίος πήρε το maximumσυμβόλαιο που ήθελε, ερχόμενος σε μια ομάδα που αν μη τι άλλο χτίζει κάτι μεγάλο για τα επόμενα χρόνια.

Minnesota Timberwolves (Zach Lavine – Andrew Wiggins – Karl-Anthony Towns)

Το πιο ενδιαφέρον projectτων τελευταίων ετών αποτελούν οι «λύκοι». Έχουν την τετράδα Rubio – Garnett– Martin – Pekovic, με τους τελευταίους δύο να είναι ανεπιθύμητοι λόγω των τραυματισμών τους αλλά και των μεγάλων συμβολαίων τους. Από πίσω ωστόσο έρχεται μια τριάδα παικτών που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση τα επόμενα χρόνια. Αρχικά ο αέρινος ZachLavine, ύστερα το ανερχόμενο αστέρι του πρωταθλήματος, νο.1 του περσινού draftκαι rookie της σεζόν που πέρασε AndrewWigginsκαι τέλος το φετινό νο.1 της λοταρίας, KarlAnthonyTowns! Εν ολίγοις ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα στη Minnesotaτα επόμενα χρόνια. Ίσως όχι ακόμα, αλλά σύντομα.

SanAntonioSpurs – Μια κατηγορία μόνοι τους

Είναι αλήθεια πως ο GreggPopovichεισήγαγε κάτι καινούργιο στο ΝΒΑ, από τότε που ανάλαβε τους Spurs. Ποτέ δεν άλλαξε τον βασικό κορμό της ομάδας (Parker, Ginobili, Duncan) βάζοντας πλάι τους πινελιές (κάποτε οι Johnson, Horry, Bowen και πλέον ο Green) για να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, ενώ σιγά-σιγά έφερνε στην ομάδα παίκτες οι οποίοι να μπορέσουν σταδιακά να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιούς (όπως ο Duncanέγινε ο επόμενος ηγέτης μετά τον Robinsonπαίζοντας αρχικά πλάι του με το ίδιο να ισχύει πλέον με τους Leonard – Aldridge). Οι αειθαλείς Duncan – Ginobiliθα επιστρέψουν για μια τελευταία σεζόν πιθανότατα (ο «BigFundamental» μπορεί και για άλλη μία, σε αντίθεση με τον Αργεντίνο).

Η αυθεντική Big 3 των Spursαγωνίζεται ακόμα έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο, ωστόσο ποτέ κανείς τους δεν συμπεριφέρθηκε σαν κάτι παραπάνω από έναν «γρανάζι» της ομάδας. Πλέον είναι καιρός για τον KawhiLeonard  και τον νεοφερμένο LaMarcusAldridgeνα πάρουν τα ηνία της ομάδας και μαζί με τον TonyParkerνα αποτελέσουν τη σύγχρονη εκδοχή της Big 3 των «σπιρουνιών». Ουσιαστικά του χρόνου πάμε για μια πεντάδα Parker – Green – Leonard – Aldridge –Duncanμε τους Ginobiliκαι (από φέτος) DavidWestνα δίνουν μια έξτρα φρεσκάδα στην πεντάδα όποτε τους ζητηθεί. Που λόγος για Big 3 με τόσους παικταράδες;



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved