Λος Άντζελες Κλίπερς: Πώληση με το… ζόρι

Λος Άντζελες Κλίπερς: Πώληση με το… ζόρι

Τις αυστηρότερες ποινές επέβαλε το NBA στον ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, αλλά απέφυγε αγωνιστική τιμωρία.

Με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική τοποθέτηση του εκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο κομισάριος της βορειοαμερικανικής λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, ανακοίνωσε δια βίου αποκλεισμό του Στέρλινγκ από το μπάσκετ και πρόστιμο 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό το νέο θέμα που προκύπτει στις τάξεις των εκπρόσωπων της «πόλης των αγγέλων». Ο Στέρλινγκ είναι πλέον υποχρεωμένος να πουλήσει τις μετοχές των Κλίπερς, σύμφωνα με την απόφαση του NBA, αλλά δήλωσε στο Fox News πως δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τις μετοχές του και με πιθανούς χειρισμούς μπορεί να μπλοκάρει τη συγκεκριμένη διαδικασία επικαλούμενος νόμους υπέρ της προστασίας της περιουσίας του. Πάντως, το καταστατικό του NBA προβλέπει αυτόματη ανάληψη οποιασδήποτε ομάδας από τη λίγκα, αν το 75% των ιδιοκτητών ψηφίσει υπέρ σχετικής κίνησης.

Σίγουρα αποδείχθηκε πως το NBA δεν σκοπεύει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε οποιαδήποτε ρατσιστική τοποθέτηση, ενώ με την απόφασή του δημιούργησε επιχειρηματική ευκαιρία περί αγοράς ομάδας του Λος Άντζελες σε σχετικά… οικονομική τιμή. Σύμφωνα με το Yahoo! Sports, σύντομα θα ξεκινήσει πλειοδοτικός «πόλεμος» από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά των μετοχών του Στέρλινγκ, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να δείξουν ο Μάτζικ Τζόνσον και οι συνεργάτες του, παρά τη χθεσινή σχετική διάψευση του παλαίμαχου NBAer. Προφανώς θα προκύψουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις πολυσυζητημένες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Στο μεταξύ, βορειοαμερικανικές ιστοσελίδες ανέφεραν πως πολλές μεταγραφικές κινήσεις των Κλίπερς επηρεάστηκαν από τις ρατσιστικές τάσεις του τωρινού ιδιοκτήτη τους, ενώ το Yahoo! Sports εκτίμησε πως ο Ντοκ Ρίβερς δεν σκοπεύει να μείνει στον σύλλογο, αν δεν αποχωρήσει ο Στέρλινγκ! Πάντως, απόψε (30/04, 05:30) θα γίνει κανονικά το ματς του ταλαιπωρημένου συλλόγου με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο «Staples Center» με τις δύο ομάδες της Καλιφόρνια να είναι στο 2-2 στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs του NBA. Τέλος θυμίζουμε πως οι Κλίπερς θα παραταχθούν χωρίς απουσίες, αλλά ο Μαρκ Τζάκσον θα στερηθεί εκ νέου των υπηρεσιών των Άντριου Μπόγκουτ (πλευρά), Φέστους Εζέλι (γόνατο) και Νεμάνια Νέντοβιτς (γάμπα).



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved