ΝΒΑ: «Ζωγραφιές» στην προθεσμία, στους «Σίξερς» ο Γκρέιντζερ

ΝΒΑ: «Ζωγραφιές» στην προθεσμία, στους «Σίξερς» ο Γκρέιντζερ

Οι ομάδες που επιδιώκουν χαμηλή θέση στην κατάταξη του NBA και υψηλή στο «γεμάτο» ντραφτ του επόμενου καλοκαιριού δέσποσαν την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών στον «μαγικό» κόσμο.

Στο εξής, οποιαδήποτε τράμπα μεταξύ συλλόγων της βορειοαμερικανικής λίγκας θα είναι ανούσια, αφού οι εμπλεκόμενοι παίκτες δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τρέχουσα regular season, αλλά οι Φιλαδέλφεια 76ερς πρόλαβαν και αναδιαμόρφωσαν σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ τους στη σημερινή προθεσμία για ανταλλαγές. Μεταξύ άλλων πήραν τον Ντάνι Γκρέιντζερ, τον οποίο ήθελαν να «ξεφορτωθούν» οι Ιντιάνα Πέισερς, καθώς ο πρώην αρχηγός της ομάδας της Ιντιάνα θα γίνει unrestricted free agent το επόμενο καλοκαίρι και επειδή έχουν θέσει σε προτεραιότητα καλύτερο συμβόλαιο για τον Λανς Στέφενσον, που θα μείνει επίσης ελεύθερος την 1η Ιουλίου. Ως αποζημίωση, η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ απέκτησε τον Έβαν Τέρνερ, 2η επιλογή του ντραφτ του 2010 που την επόμενη offseason θα εξελιχθεί σε unrestricted free agent, ενώ η σημαντικότερη ανταλλαγή της ημέρας ολοκληρώθηκε με μεταφορά του Λαβόι Άλεν στους Πέισερς. Πάντως, ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας ίσως λύσει το συμβόλαιο του Γκρέιντζερ, αν υπάρξει συμφωνία για μειωμένη αποζημίωση, όπως εκτιμήθηκε μετά τη συμφωνία με τους εκπρόσωπους της Ιντιανάπολις.

Στους «Καβς» ο Χάους, στους Ουίζαρντς ο Μίλερ
Οι 76ερς παραχώρησαν και τον Σπένσερ Χάους, ο οποίος απασχόλησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς από νωρίς το πρωί και κατέληξε στους εκπρόσωπους του Οχάιο αντί δύο επιλογών ντραφτ δεύτερου γύρου, του Ερλ Κλαρκ και του Χένρι Σιμς, που μεταφέρθηκαν στους «Σίξερς»! Η ομάδα της Φιλαδέλφειας εξασφάλισε και τον Έρικ Μέινορ μέσω τριπλής ανταλλαγής, η οποία έστειλε τον Αντρέ Μίλερ στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και τον Γιαν Βέσελι στους Ντένβερ Νάγκετς, ενώ οι «Σίξερς» πήραν και δύο ακόμα επιλογές ντραφτ δεύτερου γύρου. Πάντως, μία από τις επιλογές ντραφτ δεύτερου γύρου των 76ερς κατέληξε στους Λος Άντζελες Κλίπερς ως αντάλλαγμα για τον Μπάιρον Μάλινς, ο οποίος φαίνεται πως θα διεκδικήσει σημαντικό χρόνο συμμετοχής μαζί με τον Άρνετ Μάλτρι στο αναδιαμορφωμένο ρόστερ του συλλόγου του Μπρετ Μπράουν, ενώ οι «Σίξερς» έδειξαν ενδιαφέρον και για τον Ομέρ Ασίκ των Χιούστον Ρόκετς μέχρι την ύστατη ώρα.

«Ξεφορτώθηκαν» και Τζέιμισον
Οι Κλίπερς παραχώρησαν και τον Αντουάν Τζέιμισον αντί ακαθόριστου ανταλλάγματος στους Ατλάντα Χοκς, που λογικά θα αποδεσμεύσουν τον 37χρονο φόργουορντ μέσω του καταλόγου των waivers, ενώ οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» συζήτησαν εκτενώς το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Ρέτζι Μπούλοκ με τον Τάιλερ Ζέλερ των Καβαλίερς, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με βορειοαμερικανικές ιστοσελίδες. Από την πλευρά τους, οι Χιούστον Ρόκετς απέκτησαν τον Τζόρνταν Χάμιλτον από τους Νάγκετς, που πήραν τον Άαρον Μπρουκς ως αποζημίωση σε ανταλλαγή εξυπηρετική για αμφότερους τους συλλόγους. Ακόμα, οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τον Μίλερ που κατέληξε στους Ουίζαρντς, ενώ στη συνέχεια ναυάγησε και η προοπτική ανταλλαγής για τον Τζάρετ Τζακ των «Καβς», οπότε έμειναν με το υπάρχον ρόστερ. Σύμφωνα με το RealGM πλειάδα ομάδων κινήθηκαν και για τον Σάμπαζ Μουχάμαντ, αλλά ο rookie φόργουορντ έμεινε στους «λύκους», ενώ ο πρόεδρος, Φλιπ Σόντερς, διέψευσε φημολογίες περί επιθυμίας ανταλλαγής του Κέβιν Λοβ πριν τη σημερινή λήξη της προθεσμίας για ανταλλαγές.

Ενίσχυση για Μπόμπκατς
Τους Γκάρι Νιλ και Λουκ Ριντνάουρ απέκτησαν οι Σάρλοτ Μπόμπκατς από τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούμπο πήρε τον Τζεφ Αντριέν και τον Ραμόν Σέσιονς, ο οποίος θα εξελιχθεί σε unrestricted free agent το επόμενο καλοκαίρι. «Ακούστηκε» και ο Καρόν Μπάτλερ για τις «αγριόγατες», αλλά ο 33χρονος φόργουορντ έμεινε στα «ελάφια». Ακόμα, οι Μαϊάμι Χιτ παραχώρησαν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ρότζερ Μέισον Τζούνιορ, στους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι στη συνέχεια αποδέσμευσαν τον αντιπρόεδρο του NBPA μέσω του καταλόγου των waivers, ενώ έδωσαν «προστατευμένη» επιλογή ντραφτ δεύτερου γύρου στους πρωταθλητές NBA, που πιθανότατα θα κρατήσουν. Σε άλλη τράμπα της τελευταίας ημέρας, ο Νάντο Ντε Κολό μεταφέρθηκε από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στους Τορόντο Ράπτορς, που έδωσαν τον Όστιν Ντέι στα «σπιρούνια».

Πολλαπλά ναυάγια για Καβαλίερς
Εξασφάλισαν τον Σπένσερ Χάους από τους 76ερς, αλλά οι «Καβς» δέχθηκαν πολλά «άκυρα» σε άλλες συζητήσεις, καθώς δεν μπόρεσαν να δώσουν τον Λουόλ Ντενγκ, ο οποίος το καλοκαίρι θα γίνει unrestricted free agent, αν και φανέρωσαν σχετικό ενδιαφέρον οι Ουίζαρντς, ενώ στο δυναμικό έμεινε και ο Ζέλερ. Χωρίς επιτυχία κινήθηκαν και για απόκτηση του Χάρισον Μπαρνς από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που ήθελαν να παραχωρήσουν τον Τζόρνταν Κρόφορντ μετά τη χθεσινή εξασφάλιση του Στιβ Μπλέικ, αλλά η προσπάθειά τους ήταν επίσης αποτυχημένη. Ούτε οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς μπόρεσαν να φτάσουν σε συμφωνία για μεταφορά των δικαιωμάτων χρήσης του Πιερ Τζάκσον στο NBA, οπότε ο υποσχόμενος πλέι-μέικερ θα συνεχίσει στην Φένερμπαχτε/Ούλκερ, προοπτική που διέρρευσε από νωρίς.

Ήσυχοι οι Λέικερς, Νικς και Σέλτικς
Χθες παραχώρησαν τον Μπλέικ, αλλά σήμερα οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν μπόρεσαν να ανταλλάξουν τους Πάου Γκασόλ, Τζόρνταν Χιλ και Κρις Κέιμαν, αν και οι «Σίξερς» έδειξαν ενδιαφέρον για τον τελευταίο και οι Πέλικανς για τον Χιλ. Σύμφωνα με τη New York Post, οι Ουίζαρντς και οι «σβόλοι» κινήθηκαν για τον Μπένο Ούντριχ, πριν καταλήξουν σε άλλους πλέι-μέικερ και αφήσουν τον Σλοβένο διεθνή στους Νιου Γιορκ Νικς, που κράτησαν και τον Ιμάν Σουμπέρτ, παρά προσωρινό ενδιαφέρον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Τέλος, ο Ραζόν Ρόντο έμεινε στους Μπόστον Σέλτικς χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις περί ανταλλαγής της ύστατης ώρας, ενώ συνολικά δεν υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ των «κελτών».

Παρακάτω όλες οι ανταλλαγές της τελευταίας ημέρας:
Πέισερς-76ερς: Γκρέιντζερ στους 76ερς αντί Τέρνερ και Άλεν
76ερς-Καβαλίερς: Χάους στους Καβαλίερς αντί Κλαρκ, Σιμς και δύο επιλογών ντραφτ
Νάγκετς-Ουίζαρντς-76ερς: Μίλερ στους Ουίζαρντς, Βέσελι στους Νάγκετς και Μέινορ συν δύο επιλογές ντραφτ στους 76ερς, ενώ λογικά κάποια επιλογή ντραφτ θα πάρουν οι Ουίζαρντς από 76ερς
76ερς-Κλίπερς: Μάλινς στους 76ερς αντί επιλογής ντραφτ
Χοκς-Κλίπερς: Τζέιμισον στους Χοκς αντί επιλογής ντραφτ
Νάγκετς-Ρόκετς: Μπρουκς στους Νάγκετς αντί Τζόρνταν Χάμιλτον
Μπόμπκατς-Μπακς: Νιλ και Ριντνάουρ στους Μπόμπκατς αντί Αντριέν και Σέσιονς
Κινγκς-Χιτ: Μέισον στους Κινγκς αντί επιλογής ντραφτ
Σπερς-Ράπτορς: Ντέι στους Σπερς αντί Ντε Κολό

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο OnsportsTV



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved