Ντέρικ Ρόουζ: «Θα γυρίσω καλύτερος»

Ντέρικ Ρόουζ: «Θα γυρίσω καλύτερος»

Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται όλοι εκτός από τον Ντέρικ Ρόουζ στους Σικάγο Μπουλς, αφού ο 23χρονος πλέι-μέικερ διανύει ακόμα περίοδο αποθεραπείας.

Ο άλλοτε παίκτης του Μέμφις θα απουσιάσει από το μεγαλύτερο κομμάτι της regular season εξαιτίας του τραυματισμού του στο αριστερό γόνατο στο τέλος ενός περσινού αγώνα με τους Φιλαδέλφεια 76ερς στα playoffs. Έκτοτε ο Ρόουζ έχει χειρουργηθεί και ακολουθεί πιστά το σχετικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

«Όταν γυρίσω θα είμαι καλύτερος, αλλά δεν γνωρίζω σε ποιους τομείς. Αισθάνομαι περισσότερο γυμνασμένος από ποτέ στα πόδια μου και σε ολόκληρο το σώμα μου. Θα δω πως θα εξελιχθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόουζ στη «Media Day» των εκπρόσωπων της «πόλης των ανέμων».

«Ανυπομονώ να γυρίσω στο παρκέ. Δεν ξέρω τι αλλαγές θα κάνω στο παιχνίδι μου, αλλά γνωρίζω ότι αυτές είναι ενδιαφέρουσες» συμπλήρωσε. Πάντως ο πρώην MVP του NBA δεν θα πάρει μέρος στην προετοιμασία των «ταύρων», κάτι που ήταν ήδη γνωστό. Άλλωστε θα απουσιάσει και από τους περισσότερους επίσημους αγώνες της ομάδας του.

Μοιραία οι Μπουλς έχουν υποχωρήσει στις εκτιμήσεις των μπουκ για το 2012-13. Θεωρείται δύσκολο να αντιμετωπίσουν πετυχημένα τις υπόλοιπες ομάδες της ανατολικής περιφέρειας της λίγκας και κυρίως τους Μαϊάμι Χιτ, αν και αποκτήθηκε ο Κερκ Χάινριχ και ο Νέιτ Ρόμπινσον, ενώ ο Μαρκίς Τιγκ προστέθηκε στο ρόστερ μέσω του ντραφτ.

«Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Δηλαδή θέλουμε το πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζεις σαν ομάδα, για να κερδίσεις. Οι Χιτ δεν είχαν όλους τους καλύτερους παίκτες, αλλά έχτισαν μία ομάδα που κερδίζει. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς» δήλωσε σχετικά ο Ρόουζ.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία σταθερού συνόλου μάλλον έγινε με την επέκταση του συμβολαίου του Τομ Θίμποντο για τέσσερα ακόμα χρόνια. Δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, αλλά φαίνεται πως ο προπονητής έχει εξασφαλισμένες συνολικές αποδοχές 17.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα σχετικά πριμ μπορούν να εκτοξεύσουν το ποσό στα είκοσι εκατομμύρια δολάρια.

«Προφανώς είμαι χαρούμενος με το συμβόλαιό μου. Προσβλέπω στην πρόκληση. Πάντως οι απαιτήσεις μου δεν αλλάζουν. Θέλω τους παίκτες να τα δίνουν όλα σε κάθε ματς, να βελτιώνονται και να ανέβουμε σαν ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 54χρονος κόουτς.

Με δεμένο το χέρι του εμφανίστηκε στη «Media Day» ο Λουόλ Ντενγκ λόγω του τραυματισμού του και δήλωσε: «Ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πραγματικό το ήθελα. Υπήρχαν πολλοί λόγοι. Πριν τελειώσει η περσινή χρονιά αισθανόμουν καλύτερα και ο καρπός μου δυνάμωνε. Αφοσιώθηκα στην αποθεραπεία, για να αποφύγω την εγχείρηση».

Αναφορικά με τον αστράγαλο του Γιοακίμ Νοά, ο GM των «ταύρων», Γκάρι Φόρμαν, ισχυρίστηκε ότι ο 27χρονος Γάλλος είναι στο 100%. Ο ίδιος ο Νοά πρόσθεσε: «Νιώθω τέλεια και έτοιμος. Ο αριστερός μου αστράγαλος είναι σε καλή κατάσταση. Πέρασα το μεγαλύτερο κομμάτι της offseason ξεκουράζοντας το και ακολουθώντας το πρόγραμμα αποθεραπείας».

Χθες ανακοινώθηκαν μη-εγγυημένα συμβόλαια των Μάρκο Γιάριτς, Ράιαν Άλεν, Βανς Κούκσεϊ, Αντρέ Εμέτ και Κιρίλο Φεσένκο. Πρόκειται για τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ και αυτοί οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία μόνιμη θέση στα πλάνα του Θίμποντο μέσω της προετοιμασίας.

Ο Φεσένκο, μάλιστα, δεσμεύτηκε πως θα προπονείται με τους «ταύρους» μέχρι τον Νοέμβριο περιμένοντας συμβόλαιο! Στη «Media Day» αιτιολόγησε τη στάση του: «Υπάρχει καλύτερο μέρος για μένα; Είμαι ένας αμυντικός σέντερ, ένας από τους λίγους στη λίγκα. Ο Μπούζερ είναι εδώ, όπως και ο Εντ Πίνκνεϊ, που προπόνησε την εθνική Ουκρανίας πριν από λίγα χρόνια. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους εδώ και πιστεύω πως με τους Μπουλς μπορώ να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα, κάτι που θέλω πολύ».



AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved