Επιτέλους πρωτάθλημα για τον Τζουάν Χάουαρντ

Επιτέλους πρωτάθλημα για τον Τζουάν Χάουαρντ

Ισοφάρισε ρεκόρ κατακτώντας παγκόσμιο τίτλο τη 18η του σεζόν στο ΝΒΑ και ο Τζουάν Χάουαρντ ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση.

Ο 39χρονος Αμερικανός δεν έκρυψε πως υπέγραψε στους Μαϊάμι Χιτ, για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, πριν κλείσει την καριέρα του. Βέβαια από τις 20 Ιουλίου του 2010 μέχρι τον θρίαμβο εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πέρασαν 23 μήνες, αλλά οι κόποι του ανταμείφθηκαν.

Μπορεί ο all-star του 1996 να είχε συμπληρωματικό ρόλο στους εκπρόσωπους της Φλόριντα, αλλά αποτέλεσε ουσιαστικά βοηθό του Έρικ Σποέλστρα σε όλο το φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα είχε μέσους όρους 6.8 λεπτών στην regular season και 2.7 στα playoffs, οπότε έβαλε το «λιθαράκι» του και σε αγωνιστικό επίπεδο.

«Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ουσιαστικά είναι παίκτης-προπονητής. Μας συμβουλεύει συνεχώς, κάτι που ευνόησε τη βελτίωσή μας ομαδικά και ατομικά. Χρειαζόμαστε μία έμπειρη φωνή» δήλωσε σχετικά ο Λεμπρόν Τζέιμς, MVP των playoffs και MVP της κανονικής περιόδου του φετινού πρωταθλήματος, λίγο πριν την έναρξη του πέμπτου τελικού.

«Με τιμούν οι τοποθετήσεις των συμπαικτών μου. Σέβονται την άποψή μου. Εγώ απλά προσπάθησα να βοηθήσω, όπως μπορώ, την ομάδα. Αν ποτέ γίνω προπονητής, τότε θεωρώ πως θα μοιάζω στον Τομ Θίμποντο» συμπλήρωσε ο ίδιος ο Χάουαρντ πιστοποιώντας τις προπονητικές του τάσεις.



Λάσο: «Ομάδα - έκπληξη στην Euroleague η Ζαλγκίρις»
Λάσο: «Ομάδα - έκπληξη στην Euroleague η Ζαλγκίρις»
Επέκταση ΝΒΑ: «Λας Βέγκας και Σιάτλ στην πρώτη γραμμή»
Επέκταση ΝΒΑ: «Λας Βέγκας και Σιάτλ στην πρώτη γραμμή»
Το κάλεσμα των παικτών της ΑΕΚ στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κυριακής (vid)
Το κάλεσμα των παικτών της ΑΕΚ στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κυριακής (vid)
Παναθηναϊκός: Ψάχνει τη σούπερ περίπτωση Κέπα
Παναθηναϊκός: Ψάχνει τη σούπερ περίπτωση Κέπα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved